DJI Osmo Pocket

DJI Osmo Pocket

Uvijek pri ruci

Najmanji gimbal na svijetu. DJI je odlučio napraviti maleni džepni gimbal težak samo 116 grama zajedno s ugrađenom kamerom koja je sposobna snimiti 4K video u 60 fps-a.

Na njoj nalazimo maleni touch screen LCD u boji kroz koji su dostupne postavke snimanja, ali i pregledavanja snimljenog materijala. Na ekranu s desne strane nalazi se i scroll bar kojim možemo mijenjati nagib snimanja po vertikali. Pan kamere se može izvesti od -230° do +50°, a tilt od -95° do 50° te zakret po trećoj osi, tzv. roll kamere ide u 90°, tj. od -45° do +45°.

 

Image2 2

Ispod LCD-a nalazi se konektor za razne dodatke koje možete spojiti s Osmo Pocketom poput, recimo, konektora za spajanje Osmo Pocketa s mobitelom kako biste mogli iskoristiti benefite velikog ekrana.

Postoji i maleni dodatak koji na sebi ima „volan“ kako biste njime gimbal mogli zakretati po obje osi.

 

Image3 1

Pri konstatnom snimanju od dvadesetak minuta kamera je već zagrijana do mjere da se ne može držati u ruci te je poželjno koristiti neki dodatni mount poput mounta s GoPro kompatibilnim prihvatom. Inače, nije ovo kamera koja se najviše grijala na našem testu. Samo se njezina toplina osjeti više nego kod ostalih, no isto tako se brzo hladi. Kućište kamere je vrlo krhke izrade te smo ga uspjeli ogrebati na našem testu što bi značilo kako kameru nećete moći koristiti kao akcijsku nego se prema njoj treba ponašati vrlo nježno.

 

Slike nisu niti spaljene niti pre tamne

 

Osim 12 MP fotografija i 4K videa moguće je snimiti i Full HD slow motion video u 120 fps-a, čime ćete dobiti 4x usporeni snimak. Tu je i panorama mod koji uzima 9 snimaka u 3 x 3 mreži te mod za praćenje lica koji će poslužiti ukoliko želite snimiti sami sebe kako nešto radite jer tada ne morate više voditi brigu jeste li u kadru. Iako bi za takav način rada zgodno bilo nabaviti wireless dodatak za Osmo Pocket kako biste bluetooth konekcijom mogli, na ekranu mobitela, vidjeti što stvarno kamera snima.

 

Tamni uvijeti u vožni su bolji od prosjeka kamerica s testa

Snimke s kamere su impresivne. Stvarno impresivne, jer koristi se vrlo maleni 1/2,3” CMOS senzor. Snimka je oštra u velikom rasponu udaljenosti objekata od objektiva. Zvuk je dobar. Razgovjetno se mogu čuti i oni ispred i oni iza kamere te ambijentalni zvukovi. Vidjeli smo i bolju stabilizaciju slike. No naš test stabilizacije stvarno je ekstreman, stoga nagle trzaje uslijed poskakivanja autića preko neravnog terena gimbal nije mogao kompenzirati.

 

ah

 

No kada smo snimali „real life“ snimke iz ruke, stabilizacija je odlična. Time možemo zaključiti kako ovo nije akcijska kamera za ekstremne sportove, nego više služi snimanju real life situacija poput izleta, tuluma i sl. dokumentarnih scena koje ćete snimati iz ruke.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za DJI Osmo Pocket

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

DJI Osmo Pocket - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.