DJI Osmo Action 3

DJI Osmo Action 3

Uvijek za akciju

Ako ste u potrazi za akcijskom kamerom koja u cjenovno atraktivnom paketu ima sve moderne funkcije i jednostavna je za korištenje, DJI ima nešto za vas.

 

Tržište akcijskih kamera eksplodiralo je unatrag nekoliko godina sa brojnim imenima od kojih je svega nekolicina ostala aktivna. Ono što svaki proizvođač mora pronaći jedinstveni je set funkcija kojim bi privukao potencijalne korisnike i uz atraktivnu cijenu zaključio dobar posao. Odlučili smo navući role i vidjeti koliko je jednostavan za korištenje novi DJI Osmo Action 3 – najnovija i najbolja akcijska kamera od DJI-a.

 

DJI-Osmo-Action-3-1-7.jpg

 

Tu su naravno i funkcije stabilizacije koje su postale vrlo bitne za dobivanje solidnog videa bez obzira na to koliko nemirna postane situacija koju snimate. U tom cilju, Novi Osmo Action 3 ima mogućnost zaključavanja horizonta pa bez obzira na to kako se vi naginjali ili okretali, snimka je uvijek savršeno ravna. Ova funkcionalnost limitira rezoluciju na 2,7K. Ako vam je potrebna 4K rezolucija, kamera ju podržava HorizonBalancing opcijom gdje sa 4K60 fps možemo naginjati kameru do 45°, a da horizont pritom ostane pravilan. Ova funkcija pokazala se idealna za sportove poput downhill biciklizma, a funkcionirala je i na našem snimanju u skate parku jer pokriva vaše zakretanje glave unutar radnog kuta. U slučaju da kameru montirate na prsa, svakako će vam dobro doći činjenica da je i prednji zaslon touchscreen na kojem možete obaviti prilagodbe snimanja.

 

DJI-1-2.jpg

Za kraj, svakako spomenimo njihov način montiranja koji se sastoji od dvije kukice s magnetiziranom površinom. Dok se lagano namješta, imajte na umu da se uz kameru dobije i postolje s nastavkom nalik GoPro mountu tako da su svi dodaci za montiranje kompatibilni i sa ovom kamerom bez potrebe za modifikacijama. S kamerom dobijete i dodatnu zaštitnu kutiju koja omogućuje i vertikalno montiranje kamere. Ova kamera vrlo uspješno je popratila naše vratolomije i skejtanje po skakaonicama u ograničenim svjetlosnim uvjetima. Snimka je bila fora, super je upravljati njome, a preživjela je i nekoliko padova bez problema.

 

DJI-Osmo-Action-3-1-6.jpg

 

Prije nego što smo krenuli, stavili smo kameru na kratko punjenje jer s prvim pokretanjem dobivate nekih 30% baterije. Svega petnaestak minuta kasnije imali smo preko 80% baterije, što je svakako najbrže punjenje akcijske kamere na tržištu. „DJI jamči do 80% baterije u svega 18 minuta“, izjava je koju možemo potvrditi. Uz kameru dobijete i malu starter memorijsku karticu, no za sve mogućnosti kamere svakako savjetujemo kupnju velike i, prije svega, brze memorijske kartice. Kamera je već postavljena tako da jednim klikom počne snimati video pritiskom na gumb za snimanje, a gumbom za paljenje dolazite u puni meni kamere. Osim rezolucija snimanja, koje naravno preferiramo da budu što više, tu je i izbor brzine. Kamera bez problema snima 4K120 fps video, a glavna fora je u tome što kasnije možete usporiti određene dijelove videa bez da značajno narušite kvalitetu. Napominjemo, koristite brze memorijske kartice za ovaj mod. Kako smo se mi odlučili za večernji odlazak u skate park, postavke frameratea smanjili smo na 30, kako bi senzor imao što više vremena za prikupljanje svjetla u zahtjevnim svjetlosnim uvjetima.

 

DJI-1.jpg

Novi Osmo Action 3 sada dobiva impresivnih 155° pogleda u najširem načinu rada pa je vrlo lagano uhvatiti sve što vi vidite za vrijeme akcije. Uz to, DJI je riješio veliki problem koji muči akcijske kamere, a to je pregrijavanje. Točnije, ovo je vjerojatno jedina akcijska kamera koja se neće pregrijati na 4K60 fps snimanju u statičnom položaju. Uz to, poboljšali su i sustav mikrofona s dodatnom negacijom šuma, pa vaš glas sada ispada još bolje na snimkama i onda kada se brzo krećete. Baterija na jednom punjenju traje od 30 minuta sa stabilizacijom pri 4K120 fps do 160 minuta snimanja na FullHD rezoluciji i 30 fps-a.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

DJI Osmo Action 3 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.