Samsung S34E790C - 5.0 out of 5 based on 2 votes
za multimediju Saturirane boje i nabrijan kontrast Samsungove VA matrice odlično nam se uklopio u gaming

Samsung S34E790C

Prirodna krivulja

Samsung tvrdi kako ovaj monitor prati prirodni način gledanja ljudskog oka, pruža uniformno i ugodnije iskustvo gledanja jer je ljudsko oko prema svojoj prirodi prilagođeno da vidi mnogo veću horizontalu nego vertikalu. Iz tog razloga se i filmovi posljednjih 60 godina snimaju u ovom formatu, pa mora biti neke logike iza toga…

Sjećate li se LG-jevog 34UM95 monitora sa 21:9 dijagonalom, IPS matricom te egzotičnom QHD rezolucijom? Riječ je o jednom od najboljih monitora koje smo imali na testu da bi sada Samsung predstavio svoj najnoviji model identične dijagonale, rezolucije i formata, ali uz dvije bitne razlike. VA panel i zakrivljeni ekran. Dojmovi?

Samsung S34E790C 6


Slično, ali bitno različito


Iako smo ovaj monitor usporedili s nagrađivanim LG-jem zbog formata i dijagonale, ono najbitnije se drastično razlikuje. Samsungov model donosi (sve prisutniju) VA matricu koja će obradovati ljubitelje multimedije. Reći ćemo to odmah na početku, strogo gledano LG model ima precizniju reprodukciju nijansi, veći gamut, a prikaz slike ostavlja osjećaj “profesionalnog” monitora. Samsung ima saturirane boje, nabrijan kontrast i slika djeluje “agresivnije”, kao da gledate američki blockbuster film i uspoređujete ga s nekim dokumentarcem s National Geographica.

Oboje pružaju vrhunski doživljaj ali to čine na bitno različite načine, jer pripadaju sasvim različitim kategorijama, a takva je razlika između Samsungovog i LG modela. Rekli bismo da je VA matrica u Samsungovom slučaju idealna kombinacija sa zakrivljenim ekranom, jer je osjećaj igranja ili gledanja filmova na ovom ekranu nevjerojatan, pogotovo u nativnoj razlučivosti. Koliko zakrivljenost ima utjecaja na percepciju dubine? Zapravo golemu, a u kombinaciji s ovako širokim formatom stranica, zakrivljenost monitora je veliki korak prema naprijed. Zbog zakrivljenosti vidimo veću površinu nego kod ravnog ekrana i još uvijek ostaje onaj osjećaj kada perifernim vidom (izvan fokusa oka) možemo u FPS igri “osjetiti” protivnika koji dolazi s boka.

Monitor ima integrirane stereo zvučnike snage 7 W po kanalu te Samsungovu Dual Sound Engine DPS tehnologiju koja dodatno naglašava zvučne efekte, dijaloge ali i utječe na trodimenzionalnu percepciju zvuka. S lakoćom će nadomjestiti i dedicirane 2.0 zvučnike u srednjoj klasi, ali ako preferirate da se cijela soba zatrese kada tenkovski projektil sruši zgradu u Battlefieldu, ipak ćete morati potražiti drugo rješenje. Na poleđini monitora smješten je mali joystick pomoću kojeg pozivamo OSD izbornik na ekranu i krećemo se kroz njega. Među standardnim opcijama tamo se nalazi i opcija “slika-do-slike” pomoću koje na monitoru možemo sa dva različita ulaza (HDMI priključka) istovremeno prikazati dva izvora slike.

To mogu biti dva PC-ja, PC i igraća konzola, PC i TV tuner ili bilo što drugo. Ono što je doista posebno jest mogućnost prikaza dva istovremena signala bez potrebe za skaliranjem slike na niže rezolucije od originalne jer monitor ima horizontalnu rezoluciju od 3840 piksela (točno dvostruko više od jednog FullHD monitora). No, ako ipak želite zadržati što veću radnu površinu, drugi izvor slike moguće je prema želji povećati ili smanjiti korištenjem opcije „slika-u-slici 2.0”. Itekako korisna opcija.


Futuristički look

Kad ga vidite uživo, dizajnerski S34E790 izgleda kao da je izašao iz nekog SF filma. Slika otisnuta na papiru ne može dočarati ljepotu ovog modela kada prelazite po sobi lijevo-desno i gledate u monitor.

Samsung S34E790C 4

Mali joystick Nalazi se na stražnjem dijelu ekrana i pomoću njega se navigira OSD izbornikom

 

S34E790 posjeduje i pozadinsko osvjetljavanje s „flicker free“ tehnologijom, pa nema nikakvog treperenja svijetla, što omogućava višesatan rad na monitoru bez glavobolja ili zamora oka.

Samsung S34E790C 5

Brojni priključci Na veliki i široki monitor možete priključiti dva neovisna izvora slike istovremeno, bez potrebe za skaliranjem rezolucije, jer je točno dvostruka u odnosu na FullHD

 

Vjerujte nam da gledanje u Word dokument s bijelom pozadinom i crnim tekstom nakon dužeg vremena može biti itekako naporno. Sa Samsungom smo se družili više sati u komadu i slika je zaista „mirna“. Odziv tokom igranja jedan je od najbržih koji smo (točnije nismo) vidjeli na novim generacijama VA panela i nema sumnje kako je ovaj monitor pogodan i za najzahtjevnije igrače. U kombinaciji sa zakrivljenim ekranom i QHD rezolucijom, ovo je pravi igraći raj za oči. Sjediti za ovim monitorom je kao da sjedite za glavnim terminalom nekog super-bitnog servera, osjećaj je naprosto uzbudljiv. Nakon što se naviknete na njega, svaki drugi monitor biti će vam naprosto – bezvezan, premalen i „klaustrofobičan“.

Više informacija

 • Model: Samsung S34E790C
 • Ukupna ocjena: 4,6
 • Performanse: 5
 • Mogućnosti: 5
 • Cijena: 4
 • Proizvođač: Samsung
 • Tip: VA LED LCD / zakrivljeni
 • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 34” / 86,36 cm / QHD / 3440 x 1440
 • Snaga osvjetljenja: 300 cd/m2
 • Kut vidljivosti: 178° / 178°
 • Vrijeme odziva: 4 ms
 • Kontrast: 3,000:1
 • Priključci: 2 X HDMI, DisplayPort
 • Dodatno: 4 PORTNI USB 3.0 Hub, izlaz za slušalice, 2 x 7 W zvučnici, VESA nosač
 • Dimenzije: 821,5 x 364 x 51,5 mm
 • Masa: 7,4 kg
 • Plus: Zakrivljeni ekran znatno povećava iskustvo i užitak igranja i multimedije, veliki statički kontrast, odličan odziv (za VA panel), slika-u-slici, slika-do-slike, OSD i navigacija, dizajn, zvučnici i kvaliteta zvuka, rezolucija
 • Minus: Cijena
 • Ustupitelj i cijena: Samsung Hrvatska, www.samsung.hr, cijena: 9.899,00 kn
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung S34E790C

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung S34E790C - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.