AOC Q2781PQ

AOC Q2781PQ

Feature dizajna koji se provlači kroz gotovo sve modele na testu je bezzeless obrub oko ekrana, a to stapanje ekrana i ruba i na AOC Q2781PQ djeluje vrlo dobro

 

Ne treba kalibraciju

 

AOC-ova uzdanica nudi dizajnerski minimalizam gdje se na te tanke rubove oko ekrana nastavlja metalni obrub. Stražnja strana je, naravno, plastična, ali je vizualno zanimljiv stalak također metalan. Jedna od glavnih prednosti ovog modela je nešto niža cijena. S druge strane, nema mogućnosti manipulacije položajem ekrana osim blage tilt opcije naginjanja naprijed-nazad.


AOC Q2781PQ
Tipke za upravljanje prilično bogatim OSD izbornikom nalaze se ispod ekrana na lijevoj strani i malo su uvučene da ne narušavaju minimalistički izgled s prednje strane. U izborniku se mogu podešavati toplina boje, svjetlina i brojne druge stavke. Sučelja su smještena na stražnjoj strani monitora i neobično je da nema USB portova, no zato su tu dva HDMI sučelja, DIsplayPort i staro VGA sučelje.

AOC Q2781PQ 2
IPS zaslon ima mat pokrov, dobru oštrinu slike, vrlo dobar prikaz boja i to bez dodatne kalibracije. Deklarirani odziv je 5 milisekundi, a iako se na našem testu ghostinga nije baš iskazao, ima odlične vrijednosti input laga. Dobar je i ujednačen prikaz sive boje. U našem testu je imao među najnižim izmjerenim vrijednostima kontrasta. Ukupan dojam korištenja u akcijskim scenama i igrama nije loš. Također, monitor ima ClearVision engine koji može dinamički raspon povećati na 50M:1, no treba uzeti u obzir da ga je poželjno koristi samo u igrama jer tekst pri toj opciji ne izgleda oštro.

Monitori ispravak NOVO nijee kropano 1
Opciju aktivirate istovremenim pritiskom na lijevu strelicu i gumb lijevo od nje. Hvalimo i tri godine garancije koje idu uz ovaj model. Ukupno, radi se o stilski zanimljivom modelu koji će itekako zadovoljiti za općeniti rad, zbog kvalitetnog IPS ekrana može se bez problema koristiti u poslovne svrhe, a ako niste profi gamer poslužit će i za igranje. Nema mogućnosti prilagodbe ekrana po visini, niti USB sučelja.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za AOC Q2781PQ

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AOC Q2781PQ - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.