Razer Viper V3 HyperSpeed

Razer Viper V3 HyperSpeed

Za osvajanje turnira

Novi Viper V3 donosi odlične specifikacije po vrlo atraktivnoj cijeni koja ga izdiže od konkurencije, uz bogat ekosustav ostatka periferije.

Novi Viper možda ne spada u “Pro” modele, no zato dobiva gotovo sve njihove napredne sustave koji će vas svakako uzdignuti od “običnog” miša. Kako se radi o “esports” mišu, navikli smo na minimalne dizajnerske detalje te je riječ o minimalističkom ambidestroznom mišu kojeg definiraju jedino dodatni gumbi s lijeve strane. Pogledajmo što je sve Razer nabacao u novi model te po čemu se razlikuje od premium miševa na testu.

Viper V3 spada u srednju kategoriju miševa po dimenzijama, te ćete ga držati ovisno o veličini vašeg dlana. Mi smo ga tako koristili više u “Claw” stilu, no kod manjih ruka idealan je i za druge tipove držanja. Tu činjenicu podržava i Razerova odluka da promijeni površinski materijal jer je jedna od primjedbi prošlog modela bila ta da je bio previše sklizak pa su korisnici po njemu lijepili razne dodatne gripove.

Ovaj model zato ima ”mekšu” površinu koju je lako držati u rukama i dok je teško opisati s obzirom da se ne radi o gumiranoj površini, teže je s njega skliznuti prste, što je veliki plus iako se malo bolje raspoznaju otisci prstiju, no vjerujemo da je taj detalj dovoljno suptilan da bude zanemariv. Kako smo spomenuli, dizajn je uglavnom simetričan s velikim glavnim gumbima dizajniranim s udubljenjima za prste.

Između njih je standardan valjak koji se također može pritisnuti kao dodatan gumb. Odmah ispod njega je i dodatan gumb za prebacivanje DPI-ja, a od ostatka gumbi imamo dva dodatna na lijevoj strani miša kojem pristupate palcem desne ruke. Dok su ovi dodatni gumbi idealnih dimenzija, voljeli bismo ipak malo jači taktilni odaziv. Imaju vrlo jasan klik s plitkim hodom pa ih brzo možete pritiskati.

S prednje strane, za razliku od ostalih modela u ponudi, nema nikakvu opciju povezivanja žicom, a razlog je dizajn koji koristi standardne alkalne AA baterije za rad miša. Otvor je s donje strane i svakako bismo vratašca otvarali s pažnjom da izdrže cijeli životni vijek miša, a ovaj pristup omogućuje do 280 sati rada s jednom baterijom (visoke kvalitete).

Donja strana ima i otvor za optički senzor koji je lociran nešto više nego na ostalim miševima na testu, no nismo primijetili značajnu razliku u ponašanju za vrijeme testiranja. Tu je naravno i PTFE podloga na dnu miša koja mu omogućuje nesmetano klizanje po svim površinama s dugim životnim vijekom. Na dnu utora za bateriju naići ćete i na Razerov USB reciever koji omogućuje polling brzinu do 1.000 Hz te je jedini način za povezivanje miša (nema BT).

No, miš je moguće spojiti s drugim Razerovim periferijama jednim recieverom da oslobodite USB utore na računalu. Dodatno, Razer nudi odvojeno i specijalni reciever za računalo kojim podiže polling rate na visokih 8.000 Hz pa više stvarno ne možete okrivljavati miša za sporu reakciju. Imajte na umu da ovaj način rada umanjuje i trajanje jedne baterije na 50 radnih sati što je i dalje solidno ako koristite ovu brzinu samo za gaming.

 

Razer-Viper-V3-HyperSpeed-1.jpg

Na bateriju: Stavljanjem standardne baterije dobivate ogromno radno vrijeme, a miš također dolazi po atraktivnijoj cijeni

 

Premium performanse

Senzor koji ovaj miš koristi predstavlja vrh Razerove ponude, a riječ je o senzoru koji se nalazi u ostalim Pro miševima, Focus Pro 30K optički senzor. Ima DPI do 30.000, a ostale specifikacije jednako su impresivne s brzinom detekcije do 750 IPS-a i akceleracijom do 70G tako da ga fizički ne možete nadjačati, već će svi vaši pokreti biti precizno registrirani, a pomoću softvera možete prilagoditi i na kojoj visini od podloge senzor prestaje reagirati na pokrete, idealno ako za vrijeme akcije često podižete ruku. Za kraj samo spomenimo da s obzirom na bateriju, ovaj miš ima oko 82 grama, no to je i dalje vrlo prihvatljivo za sve scenarije gaminga.

 

Razer-Viper-V3-HyperSpeed-3.jpg

Specijalan materijal: Plastika koja se koristi za kućište ovog miša osmišljena je da ima suptilan “mekan” dizajn, bez gumiranog efekta

USPOREDNI TEST GAMING MIŠEVA: PROLJEĆE 2024.

GLATKO KAO PO TRACI 

Nakon duljeg vremena odlučili smo provjeriti kakve nove funkcije nudi zadnja generacija gaming miševa, od dizajna do softvera.

Više informacija

  • Dizajn: Simetričan
  • Model: Viper V3 HyperSpeed
  • Proizvođač: Razer
  • Senzor: Focus Pro 30K
  • Maksimalni pooling: 1.000 Hz (do 8.000 Hz s dodatnim recieverom)
  • Broj tipki / programibilne: 6
  • Konekcija: USB receiver
  • Dimenzije i masa: 82 g
  • Dodatna oprema i funkcionalnosti: AA baterija
  • Ustupitelj i cijena: HGSpot 79,90 €
  • Grand Prix: 3.88
  • Best Buy: 3.55
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Razer Viper V3 HyperSpeed

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.