Huawei MediaPad T5 - 4.3 out of 5 based on 3 votes
Huawei MediaPad T5

Huawei MediaPad T5

Peri-deri surfer

Pomalo zaboravljena kategorija tableta i dalje ima neke zanimljive predstavnike. Glavne prednosti MediaPada T5 su veliki IPS ekran i kvalitetna izrada u kombinaciji sa solidnim hardverom



Glavni problem tableta je to što imaju zamjetno slabiji hardver u odnosu na pametne telefone. S druge strane, kompenzacija je veći ekran za ugodnije uživanje u, prije svega, multimedijalnim sadržajima. I baš je to glavni forte i Huawei MediaPad T5 modela.

Što te goni?

MediaPad T5 se ni u čemu posebno ne ističe, no sve su komponente vrlo solidne. Dolazi u dvije varijante: slabijoj s 2 GB radne memorije i 16 GB prostora (svakako trebate iskoristiti utor za microSD do 256 GB) koju smo mi dobili na test te nešto jačoj s 3 GB RAM-a i 32 GB spremišnog prostora.

U oba slučaja pokreće ga njihov vlastiti HiSilicon čipset Kirin 659, koji ima procesor s četiri jezgre na 2,36 GHz i četiri na 1,7 GHz. Tablet je idealan za gledanje YouTubea, filmova, Netflixa i čak slušanje glazbe sa svoja dva stereo zvučnika.

Za igranje igara može proći s casual naslovima, a slabiji će model definitivno kašljucati na najjačim naslovima. Iako je i samo igranje smartphone prilagođenih igara pomalo naporno na tabletima. Definitivno ovisi o tipu igre.

 

Huawei MediaPad T5 1

Opravdavanje cijene

Najjači aduti ovoga tableta su veliki 10 inčni IPS ekran odličnih performansi i kvalitetna metalna izvedba. Dizajn je minimalistički, ispod ekrana se nalaze zvučnici, a na stražnjoj strani monolitnu izvedbu prekida gornja gumirana traka na kojoj se nalazi stražnja kamera. S lijeve strane nalazi se utor za SIM karticu i microSD proširenje, a tu je i microUSB za punjenje tableta te 3,5 mm utor za slušalice. S desne se strane nalaze tipke za paljenje i glasnoću.

Uređaj dolazi s Android 8.0 operativnim sustavom te Huawei Emui 8.0 nadogradnjom, kao i predinstaliranim Office alatima te nekoliko igara, od kojih smo odigrali nekoliko nivoa previše u Spider-Manu.

Igre i dječji kutak

Za reprodukciju zvuka kao izlazne jedinice služe spomenuta dva stereo zvučnika na dnu ekrana. Ono što isporučuju dovoljno je glasno, a nedostaje definicije u nižim i srednjim tonovima. Situacija se znatno poboljšava uključivanjem slušalica.

S obzirom na to da su jedni od najčešćih konzumenata tableta djeca, Huawei je ubacio poseban mod rada koji se zove dječji kutak. Prije prebacivanja u ovaj način rada potrebno je postaviti zaštitnu lozinku. U dječjem kutku postoje posebno smišljene aplikacije za učenje, a na jednostavan način možete odrediti kojim se aplikacijama djeca smiju služiti te se može ograničiti vrijeme korištenja.

 

Huawei MediaPad T5 2

Ono na što definitivno imamo prigovor je sporije punjenje baterije, dok smo samom autonomijom od 8 do 9 sati zadovoljni.

Zaključak

Ukupno se radi o vrlo solidnom uređaju, pri čemu bismo se ipak odlučili za model s 3 GB radne memorije radi responzivnijeg doživljaja. Za surfanje, multimediju i casual igre ovaj će uređaj zadovoljiti, a od aduta najviše iskaču kvalitetna izrada i veliki IPS ekran.

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei MediaPad T5

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.