Samsung Galaxy A35

Samsung Galaxy A35

Početak priče

Galaxy A35 model opisali bismo kao odličan starter u Galaxy obitelji s kojim ćete dobiti zadovoljavajuće višegodišnje iskustvo.

Kada je riječ o Samsungu, uglavnom se misli na njihovu high-end S seriju koja iz generacije u generaciju pomiče očekivanja za ostale Android mobitele koji izlaze te godine. Serija A tako pokriva mid-range kategoriju te s njom i dalje imate pristup cijelom Samsung ekosustavu, a glavna razlika uglavnom se svodi na same hardverske performanse. Istina, većina nas treba mobitel za surfanje društvenim mrežama, gledanje videa i dopisivanje, s pokojom slikom za dijeljenje. Ovdje se A serija pokazala odličnim odabirom, a A35 po nama ima sve specifikacije mid-range telefona kojima ćete biti zadovoljni nekoliko godina, ako dobro procijenite svoje navike i potrebe.

Sve lagano nadograđeno

Galaxy A35 donosi Super AMOLED zaslon sa 120 Hz osvježavanjem i FullHD+ rezolucijom od 1.080 x 2.340 piksela za vrlo atraktivnu cijenu. Maksimalna svjetlina zaslona limitirana je na 1.000 nitsa, a da bi ju se postiglo, postavke svjetline moraju biti postavljene na „automatski”, što svakako preporučamo kako bi mobitel bio čitak na suncu. Dijagonala od 6,6” daje vam puno prostora, a Gorilla Glass Victus+ staklo minimizirat će šansu za pucanjem i ako mobitel padne.

S obzirom da se radi o ravnom zaslonu, svakako savjetujemo da kupite neki oblik zaštite kako bi ostao neoštećen kroz dulji niz godina. Okvir mobitela je plastičan, a prati jednu od više atraktivnih boja koje možete odabrati kod kupnje. Stražnja strana je također staklena, pa mobitel ima premium osjećaj u ruci. Imajte na umu da će pravilni rubovi davati dojam većeg mobitela za držanje, no ionako savjetujemo stavljanje maskice za zaštitu. Samsung je usavršio svoj sada već prepoznatljiv dizajn, pa straga imamo samo tri izbočine za pojedinačne kamere.

 

Samsung-Galaxy-A35-5.jpg

Zaoštren dizajn okvira nudi moderan dizajn po vrlo atraktivnoj cijeni.

 

Glavna kamera ima solidan senzor rezolucije 50 MP, no s dijagonalom od svega 1/1,96”, kod mračnijih scena brzo će se pojaviti blur kod pokretnih subjekata, pa je potrebna mirna scena za fotografiranje. Samsung ima automatski noćni rad koji pokušava optimizirati brzinu i kvalitetu, no ako želite oštrije fotografije s bogatijim bojama, svakako odite u način za noćno slikanje koji očekuje mirnu ruku, kao i subjekta na fotografiji. Za ostale prilike, kvaliteta kamere bit će sasvim zadovoljavajuća, a podržava i 4K@30 fps snimanje. Isto se može reći i za selfie kameru, što je rijetka kvaliteta u ovom cjenovnom rangu.

Druga kamera straga je ultraširoka sa svega 8 MP rezolucijom te će biti funkcionalna za scene s puno svjetla, ako vam ne smetaju mutniji razvučeni detalji na samim rubovima fotografije. Fokus je također fiksiran, pa svakako ne približavajte mobitel previše za oštru sliku. Treća kamera se koristi za Macro fotografiju i video, također ima fiksiran fokus te će biti korisna ako nekome želite poslati veliku sliku bube ili nekog cvijeta.

Čipset mobitela, kao i ostatak hardvera, daje vam sve moderne funkcionalnosti, od otključavanja senzorom ispod zaslona do brze 5G mreže i WiFi-ja 6, a nemamo pritužbe niti na GPS preciznost. Dobivate veliku 5.000 mAh bateriju, no s punjačem od svega 25 W snage (kojeg kupujete odvojeno) ipak će vam trebati vremena da mobitel napunite do kraja. Sustav detekcije lica je virtualan, pa bi tu i tamo zaslon mogao ostati otključan kada mobitel približite uhu za razgovore, a čipset koji se koristi je Samsungov vlastiti Exynos 1380.

Ovaj model čipseta je isti kao na prošlogodišnjem A54 modelu. Ponudit će vam dosta performansi za svakodnevni rad i lagani gaming, no ne očekujte instant obradu podataka kod zahtjevnijih aplikacija. Mali detalj je i da 128 GB verzija koju smo testirali ima 6 GB radne memorije, što bi za par godina moglo biti uistinu premalo. Dok 256 GB verzija dolazi s 8 GB memorije, savjetujemo da ga potražite kada je na akciji.

 

Samsung-Galaxy-A35-6.jpg

Kamere daju moderan i atraktivan dizajn, no fokus je na glavnoj kada pričamo o specifikacijama.

 

tablica-samsung.jpg

 

Usporedni test mid-range mobitela: Ljeto 2024.

I ovce i novce

Okupili smo novu generaciju mid-range mobitela za veliki test kako bismo vam dočarali što se sve nudi po vrlo atraktivnim cijenama.

Više informacija

  • Model: Galaxy A35
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android 14, OneUI 6.1
  • Procesor: Samsung Exynos 1380 (5 nm)
  • Grafički sustav: Mali-G68 MP5
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 6 GB RAM
  • Konektor: USB-C 2.0, OTG
  • Ekran: 1.080 x 2.340 p / 19,5:9 / 6,6”
  • Stražnja kamera: 50 MP, f/1.8, 1/1,96”, PDAF, OIS 8 MP, f/2,2, 123˚ (ultraširoka), 1/4” 5 MP, f/2,4, (makro)
  • Prednja kamera: 13 MP, f/2,2, 1/3.06”, 4K video
  • Baterija: 5.000 mAh, 25 W
  • Dimenzije i masa: 161,7 x 78 x 8,2 mm, 209 g
  • Ustupitelj i cijena: Samsung 379,00 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy A35

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.