Motorola Edge 50 Pro

Motorola Edge 50 Pro

Na samom rubu premiuma

S obzirom na cijenu, od ovog modela očekujemo puno, bez očitih nedostataka koji bi mogli postati deal-breakeri u usporedbi s ostatkom testa.

Motorola već nekoliko godina diže svoj status u mid-range i višim kategorijama, nudeći vrlo atraktivne modele mobitela s mainstream specifikacijama bez puno komplikacija. Polako su počeli prilagođavati i Android sučelje svom jedinstvenom pristupu, a sve bez previše intruzivnosti. Edge 50 model prekida tu tradiciju instalacijom hrpe bloatwarea u obliku raznih igara koje realno nikoga neće zanimati, i samim time u startu postavljanje traje dulje jer sve valja maknuti prije početka rada s mobitelom.

Kada smo s time gotovi, primjećujemo zaslon s P-OLED tehnologijom koji nudi milijardu boja, HDR10+ podršku i rijetko 144 Hz osvježavanje, odlično za gladak prikaz pokreta i gaming na kompatibilnim igrama. Zaslon također postiže visoku svjetlinu od 2.000 nitsa u specifičnim uvjetima, a za omogućavanje toga potrebno je aktivirati automatsku prilagodbu svjetline zaslona te mobitel mora detektirati visoko ambijentalno osvjetljenje.

Ukratko, jasno je čitljiv i na suncu. Dobivate zaslon s 6,7” dijagonalom i rezolucijom od 1.220 x 2.712 piksela, a zaštićen je Gorilla Glass staklom sprijeda, dok stražnja strana ovisi o modelu, gdje se danas Motorola često odlučuje i za dizajn s umjetnom kožom. Osim što ima jedinstven izgled, daleko bolje leži u ruci jer mobitel nije sklizak, a okvir prati boju te je aluminijski. Unatoč tome, savjetujemo korištenje zaštitne maskice koju uostalom i dobivate s mobitelom, kako biste se osigurali i od padova, a dobivena maskica je tanka i nenametljiva, te također prati boju mobitela.

Straga se nalazi sustav kamera povrh atraktivno dizajniranog otoka, a dobivate kamere koje će lako zadovoljiti i zahtjevnije korisnike. Glavna kamera ima provjereni senzor dijagonale 1/1,55” kakav nalazimo na ostatku modela u mid-range kategoriji s 50 MP rezolucijom. Povezuje susjedne piksele za manje zauzeće prostora i daleko bolje performanse u izazovnim uvjetima radi bolje detekcije svjetlosti iz okoline.

Prednost mu daje i veći otvor blende, što bi trebalo osjetno pomoći i u noćnim situacijama s kraćim vremenom snimanja slike, za blaži blur efekt od micanja. Kamera je i optički stabilizirana, te ima brz autofokus. Također osim 4K snimanja, podržava i slow-motion FullHD snimanje, te HDR10+ snimanje.

 

Motorola-Edge-50-Pro-2.jpg

50 MP selfie kamera ponudit će odlične performanse u gotovo svim uvjetima slikanja i snimanja.

 

Odlični portreti

Sekundarna ultraširoka kamera dolazi sa senzorom od 13 MP, pa slike i video imaju iskoristivu kvalitetu, dok će probleme raditi samo vrlo tamne scene, kod kojih svakako savjetujemo paljenje noćnog načina slikanja. Podržava autofokus te dobivate vrlo oštre fotografije u svim uvjetima, kao i mogućnost Macro fotografije, sve u jednoj kameri. Na kraju, tu je i kamera s telefoto objektivom koji nudi 3x zoom, idealan za sve vrste portretne fotografije, pogotovo kada želite „kompresirati” pozadinu subjekta, efekt koji ne možete dobiti digitalnim zumiranjem.

Kamera ima senzor s 10 MP rezolucijom, te bismo zumiranje realno koristili do 5x vrijednosti, nakon čega se primjećuje digitalna obrada. Kamera daje ugodan prirodan pozadinski Bokeh kod fotografiranja portreta, a solidno stabilizira i kod snimanja videa. Dodatno je impresivna selfie kamera koja dolazi s 50 MP senzorom, a dobiva i autofokus, pa su selfiji iznimno oštri i jasni, s dobrom HDR obradom i u zahtjevnim uvjetima.

Od hardverskih specifikacija, kod nas je dostupan model s 12 GB radne memorije i 512 GB pohrane, što je sasvim dovoljno i za zahtjevne korisnike koji će mobitel koristiti niz godina. Pokreće ga Snapdragon 7 Gen 3 koji ga ipak, jasno, stavlja u mid-range kategoriju, no i dalje može vrtjeti moderne gaming naslove bez problema, a ima i odličnu 5G i WiFi 6e tri-band podršku.

 

 tablica-motorola-egde-pro.jpg

 

Usporedni test mid-range mobitela: Ljeto 2024.

I ovce i novce

Okupili smo novu generaciju mid-range mobitela za veliki test kako bismo vam dočarali što se sve nudi po vrlo atraktivnim cijenama.

Više informacija

  • Model: Edge 50 Pro
  • Proizvođač: Motorola
  • Operativni sustav: Android 14
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 (4 nm)
  • Grafički sustav: Adreno 720
  • Pohrana: 512 GB
  • Memorija: 12 GB
  • Konektor: USB-C 3.1, OTG, DP 1.4
  • Ekran: 1.220 x 2.712 p / 20:9 / 6,7”
  • Stražnja kamera: 50 MP, f/1,4, 1/1.55”, PDAF, Laser AF, OIS 10 MP, f/2,0, telefoto, PDAF, OIS, 3x optički zoom 13 MP, f/2,2, 120˚(ultraširoka + makro), AF
  • Prednja kamera: 50 MP, f/1.9, AF, HDR, 4K video
  • Baterija: 4.500 mAh, 125 W (50 W bežično)
  • Dimenzije i masa: 161,2 x 72,4 x 8,2 mm, 186 g
  • Ustupitelj i cijena: Motorola 699,00 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Motorola Edge 50 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.