Motorola Edge 50 Fusion

Motorola Edge 50 Fusion

Kao perce

Novi Fusion model donosi nam odličan spoj uloženog i dobivenog, sa specifikacijama koje za traženu cijenu nude sve bitno korisnicima.

Fusion model ne cilja na maksimalne hardverske performanse, no nudi odličan omjer dizajna, mase i specifikacija po vrlo atraktivnoj cijeni, pa ga je teško ne staviti na listu kada nekoga savjetujete oko odabira. Dosta ga muči - kao i ostale Motoroline modele ove godine - dodatak brojnog bloatwarea u obliku igara koje će vam zatrpati listu aplikacija i početni zaslon, a mi smo ih samo brzim pregledom našli 15, s dodatnom aplikacijom koja objedinjuje sav unaprijed instalirani „gaming” bloatware.

Jednom kada sve to maknete, Motorolina verzija Androida 14 zapravo je prilično ugodna za korištenje, s novim widgetom za sat i vrijeme koji je pregledan i jasan, a opet jednostavan, pa ne oduzima od ostatka dizajna. Motorola ima dosta vlastitih aplikacija koje su zapravo vrlo korisne i sigurno ćete ih ukomponirati u svoje korištenje mobitela.

 

Motorola-Edge-50-Fusion-6.jpg

Plastičan okvir nudi vrlo laganu ukupnu masu od 175 grama, a kao i kod svih modela, savjetujemo da koristite i maskicu.

 

Atraktivan dizajn

Izvana, prvo primjećujemo zaslon koji koristi P-OLED panel s već prepoznatljivih Motorolinih 144 Hz osvježavanja kojima se nudi vrlo glatko korištenje sustava, kao i gaming u kompatibilnim igrama nižih grafičkih zahtjeva. Koristi se panel s 1.080 x 2.400 piksela i dijagonale 6,7” što je standard u ovoj kategoriji, no dobivate i maksimalnu svjetlinu od 1.600 nitsa, što će dobro doći kod korištenja vani na suncu, jer s automatskom svjetlinom zaslon ostaje vrlo čitak.

Koristi 20:9 omjer stranica, pa je uži, a zajedno sa zakrivljenim rubovima predstavlja odličan odabir za one kojima su veliki mobiteli inače nezgrapni jer je vrlo ugodan i jednostavan za držanje, što podržava i maskica s kojom dolazi jer rubove ostavlja slobodnima. Dok je okvir plastičan i prati pozadinsku boju matiranim dizajnom, pozadina je napravljena od umjetne kože silikonskim polimerom koji nudi odličan „grip” te se mobitel uopće ne skliže u ruci i dosta je otporan na packe.

Tu je i otok kao suptilna izbočina s dvije kamere, a riječ je o glavnoj kameri sa solidnim senzorom od 50 MP rezolucije, gdje se četiri susjedna piksela povezuju za fotografiju od 12,5 MP koja puno brže hvata dovoljno svjetla za hvatanje scene u pokretu bez puno blura, do određene razine. Jednom kada sunce zađe, savjetujemo prijelaz na noćni način snimanja kako biste zadržali odličnu razinu detalja i vjeran prikaz boja bez gubitka detalja.

Senzor ima dijagonalu 1/1,55” te se ugodno smjestio u mid-range kvalitetu, s performansama koje mogu iznenaditi s obzirom na cijenu uređaja. Druga kamera je ultraširoka sa solidnom rezolucijom od 13 MP za dobivanje iskoristivih fotografija u većini uvjeta, pogotovo zato jer ima i autofokus mogućnost za uvijek oštre rezultate, a dodatno može ponuditi i Macro fotografiju s jednom kamerom, pa dobivate i čišći dizajn straga.

Podržano je 4K snimanje videa, pa dobivate solidan uređaj za dobar dio primjena kod većine korisnika, pogotovo kada svemu dodamo i selfie kameru s 32 MP senzorom koja također može snimati u 4K rezoluciji, a nudi dobru primjenu HDR efekta te izvlači iskoristive selfije bez obzira koliko ste se loše postavili, u svjetlosnom smislu.

 

Motorola-Edge-50-Fusion-4.jpg

Dvije kamere, tri funkcije: Ultraširoka kamera koristi autofokus, pa osim vrlo atraktivnih oštrih slika, nudi i Makro fotografiju.

 

Sve to pokreće Snapdragon 7s Gen 2 čipset koji nudi nešto slabije performanse od novijeg Gen 3 modela, no i dalje može pokretati moderne mainstream gaming naslove, iako ne očekujte više od nekih 60 fps-a u većini naslova bez zahtjevnih 3D efekata. Sustav je dovoljan za korisnike koji uglavnom koriste društvene mreže, gledaju multimediju i koriste kamere kroz dan, za rad bez zastajkivanja, s baterijom koja će bez poteškoća potrajati cijeli dan s 5.000 mAh. Punjač s kojim dolazi nudi 68 W snage za brzo dopunjavanje baterije te nismo primijetili pregrijavanje ni po ovim ljetnim vrućinama. Uz sve to, dobivate 12 GB radne memorije i 512 GB prostora za vrlo atraktivnu cijenu.

 

tablica-motorola.jpg

 

Usporedni test mid-range mobitela: Ljeto 2024.

I ovce i novce

Okupili smo novu generaciju mid-range mobitela za veliki test kako bismo vam dočarali što se sve nudi po vrlo atraktivnim cijenama.

Više informacija

  • Model: Edge 50 Fusion
  • Proizvođač: Motorola
  • Operativni sustav: Android 14
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 (4 nm)
  • Grafički sustav: Adreno 710
  • Pohrana: 512 GB
  • Memorija: 12 GB
  • Konektor: USB-C 2.0, OTG
  • Ekran: 1.080 x 2.400 p / 20:9 / 6,7”
  • Stražnja kamera: 50 MP, f/1,9, PDAF, OIS 13 MP, f/2,2, 120˚ (ultraširoka + makro), AF
  • Prednja kamera: 32 MP, f/2,5, HDR, 4K video
  • Baterija: 5.000 mAh, 68 W
  • Dimenzije i masa: 161,9 x 73,1 x 7,9 mm, 175 g
  • Ustupitelj i cijena: Motorola 409,00 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Motorola Edge 50 Fusion

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.