HONOR 200 Lite

HONOR 200 Lite

AMOLED pod svaku cijenu

Lite verzija nove HONOR 200 serije igra se s apsolutnim donjim rangom mid-range kategorije.

Postavili smo donju granicu mid-range kategorije na 300 €, pa pogledajmo što možete očekivati u tom dijelu ponude od najmodernijeg uređaja, s obzirom da je izašao za vrijeme pisanja samog teksta. 200 Lite model pokriva sve osnove s kojima bi većina korisnika trebala biti zadovoljna, te će svakodnevni zadaci raditi bez problema. S druge strane, blokirana je većina benchmark aplikacija te ih nije moguće instalirati, vjerojatno s dobrim razlogom.

Ipak, za vrijeme rada s mobitelom, općeniti odaziv sustava sasvim je zadovoljavajuć, tako da ne možemo previše prigovarati specifikacijama, dok god vi kao potencijalan kupac ne planirate pokretati zahtjevnije aplikacije. To uključuje igranje modernih gaming naslova. Tu popularne igre poput sveprisutnog Brawlstarsa i dalje funkcioniraju, no primarna zadaća ovakvog mobitela je surfanje društvenim stranicama i gledanje multimedije, što lako može raditi narednih nekoliko godina.

 

Honor-200-Lite-5.jpg

Senzor sa strane daje korisnicima munjevitu brzinu otključavanja po atraktivnoj cijeni uređajaSenzor sa strane: daje korisnicima munjevitu brzinu otključavanja po atraktivnoj cijeni uređaja.

 

Glavna komponenta

Najbitniji dio mobitela svakako je zaslon s obzirom da preko njega ide sva komunikacija, a ovdje je i dalje riječ o solidnom AMOLED zaslonu koji dolazi s osvježavanjem brzine od 90 Hz, što je primjetno bolje od standardnih 60 Hz. Zaslon zadržava solidnu gustoću s 1.080 x 2.412 piksela, a dolazi s dijagonalom od 6,7” te omjerom od 20:9 koji nudi solidno držanje mobitela i u manjim rukama. Ovdje ipak imamo ravne zaslone s pravilnim rubovima, što bi neki mogli preferirati, no čini ga malo nezgrapnijim za držanje, iako je crni obrub i dalje pristojne debljine. Malo iznenađenje dolazi nam na vrhu zaslona, gdje dobivate odličnu selfie kameru za ovaj cjenovni rang, uz koju se nalazi i LED lampica za dobivanje dobro osvijetljenog lica u svim uvjetima slikanja, pa je mobitel odličan i za dijeljenje slika putem društvenih mreža.

Okvir i stražnja strana mobitela su plastični, a stražnja strana dolazi u atraktivnim bojama s brušenim efektom, pa packe nisu toliki problem te cijeli mobitel tako teži svega 166 grama. Ovdje ponovno preporučamo nošenje nekakve maskice radi sprječavanja ogrebotina koje plastika lako dobiva.

Također je i sprijeda lako nanijeti nekakvu zaštitu na ravno staklo.

 

Honor-200-Lite-4.jpg

Fokus na glavnoj kameri ima doslovan smisao jer se samo ta kamera može fokusirati, dok ćete se s ostalima morati malo igrati za dobivanje oštre slike.

 

Straga imamo sustav tri kamere od koje dobivamo solidnu glavnu kameru malo starije generacije sa 108 MP i manjom dijagonalom, tako da očekujte najbolje slike danju, dok će za sve ostalo trebati vrlo mirni subjekti s uključenim noćnim načinom slikanja. Mi smo napravili testne slike i reprodukcija boja sasvim je adekvatna s dovoljno detalja za dijeljenje na mreže, kao i spremanje za uspomene. Druga, ultraširoka kamera ima 5 MP i dok ju možemo nazvati funkcionalnom ako vam zatreba širi pogled, ne bismo na nju računali ako vam je potrebna u tamnijim scenama.

Krajnji rubovi slika također ispadaju mutno i razvučeno. Na kraju, tu je i 2 MP Macro kamera, za rijetke slučajeve kada želite slikati nešto sitno. Dok glavna kamera ima autofokus, ostale su fiksne, pa i o tome vodite računa kod slikanja pomicanjem mobitela od subjekta.

Hardverski, pozitivan pomak svakako je implementacija 8 GB radne memorije, kao i 256 GB pohrane, što je odlično za traženu cijenu i osigurava višegodišnji rad sustava. Svakako spomenimo da od čipseta, MediaTekovog Dimensity 6080 očekujte da će solidno odrađivati svakodnevne zadatke, no zahtjevniji radovi poput obrade fotografija i sličnog će ipak biti nešto sporiji.

 

tablica-honor-lite.jpg

 

Usporedni test mid-range mobitela: Ljeto 2024.

I ovce i novce

Okupili smo novu generaciju mid-range mobitela za veliki test kako bismo vam dočarali što se sve nudi po vrlo atraktivnim cijenama.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HONOR 200 Lite

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.