HONOR 200

HONOR 200

Zlatna sredina

HONOR je izbacio tri modela u seriji 200, a upravo se ovaj pokazao kao odličan odabir za vrlo konkurentni mid-range segment.


S redovnom cijenom od preko 600 €, za ovaj model ćete ipak dobro promisliti, no vjerujemo da će svojim specifikacijama lako osvojiti srca svojih korisnika. Glavni razlog je implementacija solidnog hardvera koji se često može naći i u skupljim modelima, bez da se žrtvuje na drugim detaljima.

Tako odmah na prvu imamo dizajn sa zakrivljenim stranicama lijeve i desne strane mobitela kako bi rubovi i okvir bili tanji te će se puno ugodnije držati u ruci. Mobitel je ugodan za držanje unatoč dijagonali od 6,7”, jer se koristi omjer stranica koji je nešto uži, pa ga i s manjim rukama lako možete obuhvatiti. Iako se koristi staklo otporno na grebanje, kao i uvijek, savjetujemo korištenje maskice. Zaštita za staklo uglavnom dolazi kao naljepnica radi zakrivljenog zaslona, no senzor otiska prsta i dalje radi bez problema. Dolazi u nekoliko boja koje prati i zanimljiv dizajn pozadine, koji zaokružuje jedinstven otok s kamerama.

 

Za svaku ruku

Pogledajmo prvo zaslon jer je riječ o AMOLED tehnologiji s milijardom boja i svjetlinom na razini flagship mobitela, ako uključite automatsku kontrolu svjetline na dnevnim uvjetima. To znači i odličnu HDR reprodukciju sadržaja i vrlo živopisan gaming. Rezolucija iznosi 1.200 x 2.664 piksela što nudi odličnu oštrinu u svim uvjetima, zajedno s 120 Hz osvježavanjem. Na zaslon se ne možemo požaliti, a svakodnevni korisnici će biti zadovoljni.

 

Honor-200-6.jpg

100 W punjenje omogućuje vrlo kratko vrijeme da nadopunite bateriju koja s velikim 5.200 mAh kapacitetom lako potraje i dva dana.

 

Straga je sustav s tri kamere, od kojih imamo glavnu širokokutnu, sekundarnu ultraširoku i na kraju telefoto kameru s 2,5x optičkim zumiranjem. Glavna kamera ima već standardizirane specifikacije za ovu cijenu, s 50 MP rezolucijom i 1/1,56” dijagonalom, što kameri daje odlične dnevne rezultate, kao i solidne performanse u večernjim uvjetima, pogotovo kada odaberete noćno snimanje i cijela scena bude mirna. Boje se reproduciraju vjerno, a detalji su dovoljno jasni.

To vrijedi i za video s obzirom na optičku stabilizaciju i 4K rezoluciju snimanja. Druga, ultraširoka kamera nudi vrlo detaljne rezultate s 12 MP senzorom čija optika nudi i autofokus te zahtjevnije scene ostaju kristalno jasne, a time je dodatno omogućeno i Makro snimanje ovom kamerom, što je ukupno velik plus. Na kraju, tu je i rijetka zoom kamera za ovu cijenu, koja upotpunjuje sustav te korisniku omogućuje vrlo raznovrsno kadriranje za svaki trenutak.

Osim zumiranja, optičke telefoto kamere također „kompresiraju“ pozadinu, pa možete uhvatiti udaljene objekte iza subjekta i time fotografije automatski izgledaju profesionalnije, kao da nisu slikane mobitelom. Uz to, odlična je za slikanje portreta s prirodnim Bokeh efektom (zamućivanjem pozadine). Selfie kamera također ima 50 MP, a povezuje susjedne piksele za bolju kontrolu svjetline i lakše konačne slike odlične oštrine s kojima ćete uživati u selfijima.

Od hardvera, kod nas automatski dobivate 12 GB radne memorije, pa će godinama biti relevantan za rad na budućim aplikacijama i Android nadogradnjama. Kod procesora imamo Snapdragon 7 Gen 3, solidan procesor s modernom arhitekturom koji će vrtjeti aktualne igre na solidnim 3D rezolucijama. Iako se ne može mjeriti sa Snapdragon 8 serijom, manje se grije te je nešto lakši i za bateriju. Baterija ima 5.200 mAh, a unatoč tome mobitel ima svega 7,7 mm debljine, kao i vrlo nisku masu za ovakve specifikacije (187 g). Tu je i 100 W punjač koji će vam omogućiti vrlo brzo nadopunjavanje za cjelodnevan rad.

Sve u svemu, riječ je o zanimljivom paketu koji se nalazi na samom vrhu mid-range kategorije, pa ne čudi da dobiva i neke impresivne detalje iz viših rangova cijena.

 

Honor-200-3.jpg

Sustav kamera nudi odličnu kombinaciju od vrlo širokog kuta gledanja do telefoto zumiranog pogleda za sve situacije u kojima se nađete.

 

tablica-honor-200.jpg

 

Usporedni test mid-range mobitela: Ljeto 2024.

I ovce i novce

Okupili smo novu generaciju mid-range mobitela za veliki test kako bismo vam dočarali što se sve nudi po vrlo atraktivnim cijenama.

Više informacija

  • Model: 200
  • Proizvođač: Honor
  • Operativni sustav: Android 14, MagicOS 8
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 (4 nm)
  • Grafički sustav: Adreno 720
  • Pohrana: 512 GB
  • Memorija: 12 GB
  • Konektor: USB-C 2.0, OTG
  • Ekran: 1.200 x 2.664 p / 20:9 / 6,7”
  • Stražnja kamera: 50 MP, f/2,0, 1/1.56”, PDAF, OIS 50 MP, f/2,4, telefoto, PDAF, OIS, 2.5x optički zoom 12 MP, f/2,2, 112˚ (ultrawide + makro), AF
  • Prednja kamera: 50 MP, f/2,1, HDR, 4K video
  • Baterija: 5.200 mAh, 100 W
  • Dimenzije i masa: 161,5 x 74,6 x 7,7 mm, 187 g
  • Ustupitelj i cijena: Honor 649,00 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HONOR 200

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.