Garmin Forerunner 965

Garmin Forerunner 965

Samo najbolje za trkače

Flagship model Garminove serije satova za trkače odlična je opcija i za sve druge sportaše koji se žele usredotočiti na utrku, a ne tipkati po satu – koliko god je to primamljiva opcija zahvaljujući atraktivnom AMOLED zaslonu.

Iako se iz imena da zaključiti da je Garmin namijenio ovaj sat primarno trkačima, radi se o odličnom multisport satu koji će izvrsno poslužiti širokom spektru sportaša – od plivača i fitness entuzijasta do planinara, triatlonaca i golfera. Forerunner 965 nudi jedinstvene funkcije za ove aktivnosti, ali i niz drugih.

A tek kad tome pridodamo predivan 1,4-inčni AMOLED zaslon po kojem će biti gušt tipkati, masu koju ne osjetite tijekom aktivnosti i vrhunsko trajanje baterije koje u načinu rada pametnog sata doseže sve do moćnih 23 dana. Čak i kad popalite sve mogućnosti ovog sata, trebao bi izdržati na jednom punjenju oko sedam dana.

S AMOLED zaslonom tih dimenzija, masom od 53 g i svim senzorima koji mjere čitav niz podataka, trajanje baterije je zaista impresivno, što ga čini odličnom opcijom za sve koji će ga htjeti nositi u svim situacijama, ali pogotovo za one koji se bave nekom vrstom sportova izdržljivosti. Naime, za Forerunner 965 u GPS načinu rada baterija može izdržati do 31 sat, što smatramo i više nego dovoljnim za sve ultra-maratonce, triatlonce, plivače na duge staze, itd.

 

Screenshot_20240722_135519_Connect.jpg

Kvalitetu sna vam Garmin ocjenjuje i prikazuje uz pomoć unificirane brojke koju zapravo dobiva iz cijelog niza metrika koje možete pronaći u aplikaciji Garmin Connect.

 

Screenshot_20240722_135531_Connect.jpg

Budite dosljedni s nošenjem sata tijekom sna jer ćete tako s vremenom dobiti uvid u vaše potrebe sna u odnosu na to koliko zapravo spavate.

 

Screenshot_20240722_135621_Connect.jpg

Garmin satovi osim što mjere potrošnju kalorija u jednom danu, također diferenciraju kalorije koje ste potrošili nekom aktivnošću od onih koje ste potrošili “postojanjem”.

 

AMOLED zaslon promjera 1,4 inča s rezolucijom od 454 x 454 piksela je pravi gušt za koristiti, s tim da Forerunner 965 dolazi i s pet tipki koje dobro prepoznaje svatko s prethodnim iskustvom s Garmin satovima. Njih je preporučljivo koristiti tijekom treninga na bazenu, pri čemu voda čini korištenje zaslona osjetljivog na dodir znatno težim. Na Forerunner 965 modelu pronalazimo i Corning Gorilla Glass 3 DX za zaštitu zaslona, koja, čini nam se, pomaže i s refleksijom na dnevnom svjetlu, jer smo i tu zapazili napredak u odnosu na konkurente.

Okvir je izrađen od titanija, što ga čini laganim i izdržljivim, a ne biste trebali imati brige ni oko utjecaja vode na njega. Jednostavno očistite sat u umivaoniku ili pod tušem nakon bazena i sat bi trebao biti kao nov. Oko toga najvjerojatnije nećete imati brige dok god se bavite plivanjem. Nismo ga testirali u morskoj vodi, tako da vam potencijalne razlike ne možemo potvrditi, no Forerunner 965 nudi opciju plivanja u moru, kao i drugi Garmin modeli, pa smo sigurni da ni tu neće biti problema.

Lagani silikonski remen crne boje ugodan je za nošenje po cijele dane na zapešću, a isto tako čini ovaj sat vrlo dobrom opcijom za one koji ga žele skidati s ruke samo kad se sat puni. Remen također dolazi još u „praškasto sivoj“ i žutoj boji, pa ne sumnjamo da će svatko pronaći dizajn za sebe.

 

Garmin-Forerunner-965-7.jpg

Spremnost za trening: vrlo je korisna značajka Garmin sportskih satova koji će vam u svakom trenutku davati odgovor na pitanje jeste li spremni za trening i, ako jeste, koliko ste spremni

 

Preciznost na prvom mjestu

Najmoderniji Elevate v4 senzor precizno će mjeriti vaš rad srca, zasićenost krvi kisikom i druge detalje, dok će preko barometra i drugih senzora izračunati i predstaviti vam cijelo more detalja o vašem treningu i svakodnevici. Tu su tako podaci o vašoj spremnosti za treniranje, koliko vam treba oporavka nakon treninga, jutarnje izvješće sa svim bitnim informacijama za nadolazeći dan, Body Battery koja prati vaše razine energije kroz dan, status varijabilnosti pulsa, maksimalni VO2, dinamika trčanja i cijeli niz drugih podataka.

Ako vam pak treba pomoć oko napretka da ti rezultati budu još bolji, Forerunner 965 dolazi i s nekoliko trenera koji su namijenjeni upravo za to. Garmin Coach će vas navoditi kroz trening za 5K, 10K i polumaratonske utrke. Sat će vam također procijeniti kojim tempom biste trebali istrčati te tri utrke ili maraton. Tu je i trener za spavanje, koji će vam prilagođavati količinu potrebnog sna za optimalne rezultate, ali i davati savjete o tome kako poboljšati kvalitetu sna.

S obzirom da smo ga testirali na bazenu i trčanjem po ovim ljetnim vrućinama, izrazito nam se sviđa mogućnost profila za triatlon i multisport aktivnosti. Ti profili automatski prebacuju sportove kako biste se mogli usredotočiti na utrku, a satu prepustiti bilježenje vremena i prebacivanje s jednog sporta na drugi. Nemojte nas krivo shvatiti, nismo mi ti koji su odradili triatlon, ali nama je i jedna aktivnost bila dovoljna, pa nam je vrlo jasno zašto bi ovi profili koji automatski prebacuju sportove mogli biti od velike pomoći.

 

Garmin-Forerunner-965-3.jpg

Glavna tipka: na svim Garmin satovima, pa tako i na ovom, je gornja desna tipka koja kod nekih modela nosi naziv “Run” tipke. Jednim pritiskom dolazite do aktivnosti koje vam sat nudi kako biste čim prije mogli započeti trening

 

Garmin je operativni sustav za svoje satove razvijao godinama neovisno o drugim proizvođačima. U centru pozornosti svakako su im sport i zdravlje, ako malo zagrebete ispod površine ovog optimiziranog i atraktivnog sustava.

Optimiziranost možemo djelomično pripisati vrlo opreznom odabiru aplikacija trećih strana koje imaju pristup njihovu operativnom sustavu. Jedna od njih je Spotify, što je odlična opcija za sve koji žele slušati glazbu dok trče ili se bave nekom drugom aktivnošću, ali žele mobitel ostaviti doma.

Naime, svoje Bluetooth slušalice možete spojiti direktno na Forerunner 965 i s njega slušati unaprijed preuzetu glazbu. Kako biste imali more opcija po pitanju glazbe, ovisno o vašem raspoloženju, Garmin je u Forerunner 965 ugradio 32 GB interne memorije. To će biti i više nego dovoljno pohrane za praktički sve korisnike, bez obzira slušali jednog izvođača 24 sata dnevno ili one kojima treba tisuće pjesama na uređaju.

Nama je izrazito bitno slušati glazbu dok vježbamo, pa ovakve mogućnosti uvijek rado pozdravljamo. Štoviše, jedini put kad ne slušamo glazbu tijekom vježbanja jest onda kad smo u vodi. Tad ostavljamo sve van bazena i ostajemo samo mi i naš vjerni Garmin suputnik.

Forerunner 965 u bazenu mjeri niz podataka, baš kao što je i Forerunner 265 činio u prethodnom broju. Osim ukupne udaljenosti, broja duljina i tempa, bilježi i broj te brzinu zaveslaja, potrošene kalorije, prepoznaje vrstu zaveslaja, automatski mjeri vrijeme dok se odmarate u bazenu itd. Garminov fokus na napredak u sportu upravo je i doveo do ovako detaljnog praćenja napretka u sportskim aktivnostima.

Svi koji uživaju u trčanju, plivanju i žele poboljšati svoje rezultate – pogotovo ako su se prijavili na kakvu utrku – pozdravit će pristup svim tim podacima, što ovaj sat čini vrhunskim suputnikom za sve koji vole gurati svoje granice i pozitivno utjecati na svoje zdravlje.

 

tablica-garmin.jpg

 

Više informacija

  • Model: Forerunner 965
  • Ukupna ocjena: 4,8
  • Isplativost: Odlična
  • Proizvođač: Garmin
  • Operativni sustav: Garmin OS
  • Memorija: 32 GB
  • Ekran: AMOLED
  • Baterija: od 7 do 23 dana
  • Debljina i masa: 454 x 454, 53 grama
  • Plus: Veliki AMOLED zaslon, odlično trajanje baterije, okvir izrađen od titanija, multisport mogućnosti za triatlonce
  • Minus: Za nekoliko grama teži od Forerunner 265 modela radi čvrstog okvira od titanija
  • Ustupitelj i cijena: Garmin Hrvatska www.garmin.com/hr-HR/ Cijena: 649,99 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Garmin Forerunner 965

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.