Dell G5 5587

Dell G5 5587

Provjerena kvaliteta

Robusnost i odlična opremljenost ključne su odlike ovog Dellovog mainstream laptopa. Nešto generacijski stariji G5 model djeluje ipak pomalo zastarjelo po pitanju dizajna, ali je zanimljiv s obzirom na ugrađeni 4k ekran i sasvim dobre gaming performanse.

Dellovi modeli oznake G5 i G7 svojevrsni su nasljednici popularne mainstream serije prijenosnika Inspiron 7000. Pri tome je dakako G5 nešto cjenovno povoljnija varijanta, dok su G7 modeli namijenjeni kupcima nešto dubljeg džepa.

Bez obzira na oznaku modela danas kupci mainstream gaming laptopa očekuju poprilično moćan hardver i odgovarajući omjer cijene i performansi.

Dell G5587 3

 

Na tragu Inspirona

Upravo se s laptopima iz serije G5 Dell na tržištu pokušava boriti protiv Acerovih Heliosa i Lenovovih modela Legion. Koji su Dellovi aduti? Pa, prije svega G5 je, karakteristično Dellovski, kvalitetno napravljen laptop koji djeluje vrlo robusno čim ga uzmete u ruke.

Pritom moramo napomenuti kako je kod na testu bilo nešto starija G5 varijanta oznake 5587. Ovdje je riječ o prilično masivnom laptopu pozamašnih dimenzija s obzirom na ugrađeni 15-inčni ekran. Posebno bodu oči široko rubovi oko ekrana koji u današnje vrijeme djeluju zastarjelo.

Sve u svemu ukupne dimenzije više odgovaraju novijim 17-inčnim laptopima. Začudo usprkos konkretnim dimenzijama, testirani G5 model je prilično tanak s debljinom kućišta od 25 mm.

Dell G5587 4

 

Ono što nam je svakako odmah upalo u oči kod ovog laptopa je čitač otiska prsta koji je integriran u samu tipku za uključivanje. Pomoći ovog čitača možete se brzo i jednostavno otiskom prsta prijaviti u Windowse 10, nakon što podesite ovakav način autentifikacije.

Još jedna od jačih strana Dellovih proizvoda oduvijek je bila odlična opremljenost. Ovaj laptop nije iznimka. Već smo spomenuli čitač otiska prsta, a testirani G5 model podržava i Thunderbolt 3 (40 Gbps) putem ugrađenog USB-C priključka.

Dell po pitanju opremljenosti s ovim modelom doista nudi podršku za sve najnovije tehnologije što je po nama veliki plus.

Dell G5587 5

 

Dell je ovaj model također opremio chiclet tipkovnicom pune veličine s nešto manjim tipkama između kojih postoji dosta veliki razmak. Zamijetili smo kako su tipke jako tihe, a moramo priznati kako je ova tipkovnica vrlo solidna, premda sam raspored i veličina kursorskih tipki možda i nisu idealni.

Touchpad je prilično velik, a dodatno je naglašen okvirom u crvenoj boji. Preciznost i ergonomija su mu prosječni, ali svakako nećete imati većih problema prilikom korištenja.

 

4k iznenađenje!

Ranije smo spominjali veće rubove oko ugrađenog ekrana. Red je i da spomenemo sam ekran, Posebno što je od kod ovog modela riječ o ekranu Ultra HD rezolucije. 4k na 15-inčnom laptopu omogućuje visoku gustoću piksela po inču i nadasve jasan prikaz.

Ipak za igrače ovdje bi Full HD 144 Hz ekran bio bolje rješenje. Kvaliteta slike ugrađenog 4k ekrana je jako dobra, ali bi za gaming dobro došao nešto brži odziv.

Dell G5587 6

 

Kao što nas je pomalo iznenadio 4k ekran kod ovog laptopa, možda još veće iznenađenje je odabir grafičke kartice. Naime ovdje je ugrađena Nvidijina GTX 1060, ali u posebno energetski štedljivoj Max-Q izvedbi. S obzirom na ukupne dimenzije laptopa i sposoban rashladni sustav očekivali bismo neku malo moćniju grafičku karticu.

No bez obzira na to GTX 1060 i u ovoj izvedbi može nam ponuditi vrlo dobre performanse u igrama. Posebno u hardverskoj kombinaciji s Intelovim Core i7 procesorom.

Manje zahtjevne igre rade bez problema uz high detalje na Full HD rezoluciji uz često vrlo visoki frame rate. Za ugodno igranje najzahtjevnijih igara trebat će ipak smanjiti razinu detalja. Prilikom punog opterećenja rashladni sustav solidno odrađuje posao, iako se laptop zna osjetno zagrijati.

Dell G5587 7

 

Svakako moramo pohvaliti i odabir sustava za pohranu podataka koji se sastoji do 512 GB SSD-a i 1 TB HDD-a što je optimalno rješenje kako po pitanju brzine, tako i po pitanju kapaciteta.

Dellov G5 svakako je solidan gaming laptop koji međutim s ovakvom konfiguracijom nije nimalo jeftin. Međutim, testirani stariji model ćete vrlo teško pronaći na tržištu, pa vam preporučujemo da pogledate novije G5 modele oznake 5590 koji su osvježeni hardverski i po pitanju dizajna.

 


Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Dell G5 5587

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Dell G5 5587 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.