Lenovo Yoga 920: Flagship ponuda od Lenova

Lenovo Yoga 920: Flagship ponuda od Lenova

Ultrabook segment košta ekstra prvenstveno zbog svog izgleda i portabilnosti. Neki unutra uspiju ugurati i pokoji dodatan detalj, ali pod cijenu težine i debljine.

Yoga je brend po kojem je Lenovo prepoznatljiv u segmentu laptopa. Zglob koji mu omogućuje savijanje od 360 stupnjeva kako bi se mogao koristiti i kao tablet praktički mu je zaštitni znak. A budući da bi upravo zglob kod takvih uređaja mogao biti glavni krivac kvara, napravljen je uistinu čvrsto te laptop ostaje u postavljenoj poziciji, no dok se nalazi u standardnoj postavi, korištenje touchscreen funkcije zatrest će ekran.

Kako smo već rekli, ovdje prvenstveno plaćate dizajn dok ostale stvari dolaze kao dodaci. Tako početni model košta oko 10.000 kuna, dok verzija s dvostruko više memorije i procesorom i7 košta svega 1.200 kuna više. Tako se možete popeti i do 15.000 kuna za koje dobivate i UHD IPS ekran.

Naša je verzija šarolika, sastoji se od osnovnih komponenata. Jedino ima bolji procesor, i7 8550U. Ostatak opreme tvori 8 GB RAM-a, 240 GB iskoristivog SSD prostora i Lenovo Active Pen 2 za bolje iskustvo korištenja tableta bez packi od prstiju. Ekran je FullHD IPS, koji standardno ima scaling od 150 %, pa smatramo da s ovom veličinom ekrana (13,9 inča) nije ni potrebna UHD rezolucija koja samo crpi više baterije. Scaling je u Windowsima kakav jest, tako da će neke aplikacije izgledati očito mutno. Vraćanjem postavke na 100 % dobivate puno više prostora na ekranu, no sve će biti i dosta sitnije.

Olovkom koju dobijete lako je upravljati, a usto je vrlo precizna, no nevjerojatno je lako i pritisnuti dva gumba koja se nalaze na njoj, i to bez ikakvog feedbacka, što će vam zaustaviti ono što trenutno radite (poput pisanja). A pisanje koje se pretvara u standardan tekst nije previše sjajno, no time se vraćamo na problem samih Windowsa. Ne možete se osloniti na točnost bez konstantnog provjeravanja, a upisivanje adrese poput one od 24 sata doslovno je nemoguće.

Yoga 920 3
Vratimo se na sam uređaj. On ima desetak postavki svjetline gdje 0 % potpuno gasi ekran (kako bi trebalo biti svugdje), dok 100 % daje solidnu svjetlinu od oko 300 nita. Ekran je djelo proizvođača AU Optronics. Tipkovnica je osvijetljena bijelim svjetlom te ima dvije razine svjetline. Baterija ima 70 Wh snage i traje vrlo solidnih 10 sati, iako, naravno, to ovisi i o vrsti posla koji na laptopu radite, kao i svjetlini tipkovnice i ekrana.


Tipkanje je ugodno nakon kraćeg perioda privikavanja. Tipka enter prostrana je, na čemu smo zahvalni, no gumbi su prilično plitki, što bi moglo zasmetati nekima. Hlađenje će procesore držati podalje od gušenja, no dizajnirano je tako da se aktivira čim osjeti da se nešto radi te zajedno s kućištem hladi procesor. Nakon što rad stane, umjesto da se ventilatori nastave vrtjeti dok se laptop ne ohladi, oni će smjesta prestati s radom kako bi štedjeli bateriju. Laptop je stoga gotovo konstantno topao, ali ne na neugodan način.

Yoga 920 2

Na kraju dana, radi se o vrlo atraktivnom i responzivnom laptopu koji uz moderne type-C utore i Thunderbolt 3 ima i klasičan type-A utor za bolju kompatibilnost s ostalim uređajima. Poslovnog je izgleda i nije namijenjen gaming sceni, no povremena runda LoL-a radit će bez problema držeći na visokoj kvaliteti solidnih 60-70 FPS-a.

Više informacija

  • Model: Yoga 920
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Cool Faktor: 5
  • Proizvođač: Lenovo
  • Procesor: Intel Core i7 8550U
  • Memorija: 8GB DDR4 RAM
  • Grafički sustav: Intel UHD grapics
  • Tvrdi disk: 256GB SSD
  • Zaslon: 13,9“, 1920 x 1080, IPS
  • Priključci: 2 x USB 3.1, Thunderbolt (Type C) 1 x USB 3.1 Type A
  • Plus: trajanje baterije, čvrst i robustan dizajn, IPS ekran
  • Minus: cijena, kamera, tipke
  • Ustupitelj i cijena: Lenovo
    www.lenovostore.hr
    11.499,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Lenovo Yoga 920: Flagship ponuda od Lenova

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo Yoga 920: Flagship ponuda od Lenova - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.