Usporedni test televizora VELIKOG FORMATA

Usporedni test televizora VELIKOG FORMATA

Veliki ekrani za nogometna uzbuđenja

Blagdani i Svjetsko nogometno prvenstveno su pred vratima. Pravo vrijeme za kupnju novog televizora. Testirali smo stoga najpopularnije OLED televizore s tržišta koji su tradicionalno ponajbolji za prikaz sportskog sadržaja kako bismo doznali koji je najbolji za užitak u nogometnim uzbuđenjima. Uz to donosimo i test nekoliko jeftinijih atraktivnih QLED modela koji predstavljaju „best buy“ alternativu televizorima visoke klase.

Svjetsko nogometno prvenstvo i blagdani su pred vratima. Usprkos recesiji i inflaciji mnogi će duboko zavući ruku u džepove kako bi pribavili novi televizor za uživanje u nogometnim uzbuđenjima praćenja puta Al Rihle, službene lopte prvenstva. Prodavači će zasigurno pripremiti atraktivne prodajne akcije kako bi dodatno privukli kupce.

Kako u gomili dostupnih modela odabrati televizor? Koje su tehnologije trenutno najaktualnije i nude ponajbolju kvalitetu slike? Isplati li se dublje posegnuti u džep i kupiti high end televizor ili će mainstream modeli biti sasvim dobar odabir?

Pokušali smo pronaći odgovore na ova pitanja tako da smo testirali neke od najnovijih modela televizora poznatih, ali i onih manje poznatih proizvođača.

Srećom, svi su proizvođači do sada predstavili sve modele za 2022. godinu, tako da je ponuda aktualna. Mnogi su svojim najatraktivnijim modelim televizora predvidjeli start prodaje taman pred početak Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

U skladu s tim, u prošlih je nekoliko mjeseci kroz našu redakciju prodefilirao poveći broj televizora raznih proizvođača. Sve redom je riječ o najnovijim modelima za 2022. godinu, nakrcanima zanimljivim tehnološkim unaprjeđenjima.

Testirane modele televizora možemo podijeliti u dvije osnovne kategorije. Prvu čine OLED televizori vrhunske klase. Zašto OLED? Jednostavno. Ta tehnologija u ovom trenutku omogućuje ponajbolju kvalitetu slike, a pritom je svojim osobinama najpogodnija za prikaz sportskog sadržaja.

Drugu kategoriju testiranih televizora čine mainstream modeli koji se većinom temelje na QLED tehnologiji. Ovi su televizori zanimljiva, cjenovno povoljnija alternativa za sve korisnike koji žele jeftiniji, a opet dobar i kvalitetan moderan TV prijamnik.

 


Tehnologija

 

Prilikom odabira novog televizora, svakako ćete prvo morati donijeti odluku vezanu za veličinu dijagonale. Trend predstavljanja televizora sve većih i većih dijagonala vrlo je primjetan u posljednjih nekoliko godina. Međutim, trenutno su televizori dijagonala od 55 i 65 inča svakako najpopularniji na tržištu i po nama oni predstavljaju optimalan odabir. Svi testirani televizori su upravo ovih dijagonala. Pri tome valja spomenuti kako su se u posljednje vrijeme na tržištu pojavili OLED televizori manjih dijagonala. Ovakvi modeli su ipak primarno namijenjeni igranju igara i smatramo da nisu prikladni za korištenje u dnevnom boravku. Uz to, često i nisu osjetno jeftiniji od, primjerice, 55-inčnih modela.

 

Tehnologija-1-2.jpg

 

Razvoj moderne tehnologije i procesa proizvodnje omogućio nam je televizore velikih dijagonala koji ne troše previše energije u radu, a pritom su i relativno tanki i kompaktni uz vrlo tanak rub oko ekrana. Sve skupa ih čini posebno pogodnima za montažu na zid.

Nadalje, ovdje moramo spomenuti kako nismo testirali 8K televizore. Mislimo da 8K televizori trenutno ne donose nikakvu opipljivu korist po pitanju kvalitete slike, prvenstveno zbog izostanka odgovarajućeg sadržaja. Pritom su i dalje iznimno skupi.

Dobro nam znana 4K rezolucija (Ultra HD) je danas svojevrsni standard po pitanju prikaza slike. Ovu rezoluciju koristi ogroman broj modela televizora dostupnih na tržištu, i to bez razlike od jeftinijih budget modela od nekoliko tisuća kuna, pa sve do high end modela od nekoliko tisuća eura.

 

OLED i LED - slično, ali različito

Tehnološki gledano, posljednje su dvije godine bile prilično zanimljive u svijetu televizora. Nakon dugo vremena dočekali smo određene pomake i unaprjeđenja poznatih tehnologija te vidljiva poboljšanja kvalitete slike.

Pritom valja napomenuti kako se u svojoj osnovi glavne tehnologije za prikaz slike nisu mijenjale, već su doživjele određena poboljšanja. Tehnološka podjela i dalje uključuje OLED i LED televizore, pri čemu je ključna razlika u činjenici da OLED televizori posjeduju zasebno osvjetljene piksele, što omogućuje daleko precizniju kontrolu osvjetljenja, dok LED televizori posjeduju odgovarajuće pozadinsko osvjetljenje koje se sastoji od LED dioda.

Protekle godine na tržištu su se pojavili Mini LED televizori koji predstavljaju unaprjeđenje dobro poznate LED tehnologije. Tehnologija Mini LED korištenjem većeg broja manjih LED dioda (obično od 0,2 mm) omogućuje precizniju kontrolu svjetline, te na taj način potencijalno donosi bolji kontrast i kvalitetniji prikaz tamnih nijansi. Mini LED je zapravo nadogradnja Direct LED tehnologije u kombinaciji s Full Array lokalnim zatamnjenjem, pri čemu Mini LED donosi potencijalno veći broj zona lokalnog zatamnjenja.

Premda smo Mini LED televizore dočekali s velikim zanimanjem i premda tehnologija ima velik potencijal te donosi poboljšanje po pitanju kvalitete slike, zasad je većina Mini LED televizora poprilično skupa i prisutna isključivo u high end ponudi kao alternativa OLED-ima. Nadamo se da će u budućnosti Mini LED televizori biti cjenovno daleko pristupačniji i sve prisutniji u mainstream ponudi velike većine proizvođača.

 

OLED je najbolji sportski TV!

OLED televizori i dalje ostaju svojevrsni vladari u svijetu modernih televizora visoke klase, prije svega zbog superiorne kvalitete slike. OLED je također, bez konkurencije, najbolji televizor za prikaz sportskog sadržaja. Prvenstveno zbog superiorne brzine odziva, što u kombinaciji s odgovarajućom brzinom osvježavanja slike (120 Hz ili više) omogućuje prikaz bržih scena i dinamične slike u pokretu bez neželjenog zamućenja slike.

Nadalje, kod OLED televizora je svaki piksel zasebno osvjetljen i nema pozadinskog osvjetljenja, što omogućuje najprecizniju kontrolu osvjetljenja te jamči ujednačeno osvjetljenje preko cijele površine ekrana. Zbog toga OLED televizori nemaju problema s tzv. efektom „prljavog ekrana“ do kojeg često zna doći kod LED televizora prilikom prikaza velike površine u jednoj boji (npr. nogometni travnjak), pri čemu neujednačenost pozadinskog osvjetljenja (svjetlija i tamnija područja) stvara efekt „prljavog ekrana“.

Velika prednost OLED-a je i iznimno širok vidljivi kut gledanja. Tako OLED televizor možete gledati i pod određenim kutem, a da slika ne gubi na svjetlini ili kvaliteti prikaza boja – što je važno jer kad se cijela ekipa skupi i krene gledati utakmicu, vrlo je vjerojatno da neće svi uspjeti sjesti direktno ispred samog televizora.

Konačno, OLED je po kvaliteti slike, ponajprije kontrasta, superioran svim drugim tehnologijama, što ga u kombinaciji sa svime što smo ranije naveli čini idealnim za prikaz sportskog sadržaja.

Dakako, ne treba zanemariti ni značaj samog procesora za prikaz slike kod pojedinog modela televizora, odnosno postavki koje se prije svega odnose na prikaz slike u pokretu. U tom smislu mogu postojati razlike između pojedinih modela OLED televizora, no ključne osobine same tehnologije i dalje su prisutne, neovisno o modelu ili proizvođaču.

 

Nova generacija OLED televizora

Kada pogledamo tehnologiju koja stoji iza OLED televizora, godinama većih promjena nije bilo i svi dostupni OLED televizori su dosad bili temeljeni na LG-jevim panelima. Ove godine se, međutim, dogodila značajna promjena, jer se na tržištu pojavio novi OLED igrač - Samsung!
Samsungova QD-OLED tehnologija prvo je značajno unaprjeđenje OLED tehnologije nakon duljeg vremena i konačno predstavlja ozbiljnu konkurenciju LG-ju na OLED tržištu. Drugi igrač u svijetu OLED televizora ruši monopol LG-ja i potencijalno obećava još bolju i napredniju OLED tehnologiju. Zasada još uvijek nema mnogo QD-OLED televizora na tržištu, no vjerujemo kako će se ovo značajno promijeniti u budućnosti.

Međutim, LG kao da je osjetio prijetnju, pa su već i prije tržišne dostupnosti QD-OLED tehnologije krenuli s ulaganjem u poboljšanje svoje OLED tehnologije, koju još nazivamo WOLED i WRGB OLED.

LG je već protekle godine predstavio „OLED evo“ panele koji donose povećanje svjetline LG-jevih OLED panela korištenjem deuterija, organskog materijala s dužim vijekom trajanja koji može izdržati veći napon i uključuje sloj za emisiju zelenog svjetla.

Ove godine LG ide korak dalje s OLED EX panelima, koji uz korištenje deuterija donose i novi EX algoritam za povećanje svjetline za 30% u odnosu na konvencionalne OLED panele. EX tehnologija bi trebala predvidjeti količinu uporabe svake pojedinačne diode na temelju korisničkih navika gledanja, što bi u konačnici trebalo dovesti precizniju kontrolu potrošnje energije ekrana.

Jasno je kako povećanje maksimalne svjetline donosi nove zahtjeve po pitanju potrošnje energije i odgovarajućeg hlađenja OLED panela, pa sve više televizora posjeduje zasebne, masivne hladnjake sa stražnje strane kako bi se osiguralo efikasnije odvođenje topline.

 

QD-OLED - najbolje od OLED-a?

Vratimo se sada još malo Samsungovoj QD-OLED tehnologiji. Kao što i samo ime govori, ovdje je riječ o kombinaciji QLED i OLED tehnologija. U osnovi, QD-OLED trebao bi omogućiti višu maksimalnu svjetlinu svake pojedine boje, prikaz šireg spektra boja (100% DCI-P3) i općenito „čišći“ i živopisniji prikaz boja pri visokoj svjetlini.

Na koji način? Samsung je kod QD-OLED-a implementirao malo drugačiju strukturu matrice, pri čemu se koristi plavi OLED organski materijal za osvjetljavanje piksela koji sadrže crvene i zelene slojeve quantum dot čestica.

Ovo se dosta razlikuje od LG-ove WRGB OLED tehnologije koja uključuje dodatni bijeli podpiksel kako bi se povećala svjetlina, no ovaj podpiksel blijedi kroz vrijeme, posebno pri visokim svjetlinama, što rezultira gubitkom sjaja i svjetline boja.

 

Mainstream — carstvo QLED-a

U svakom slučaju, QD-OLED mnogo obećava, no trenutno još nema mnogo televizora na tržištu temeljenih na ovoj tehnologiji. Ako Samsung i dalje bude aktivno ulagao u QD-OLED u budućnosti, valja očekivati kako ćemo s vremenom na tržištu imati zdravu konkurenciju između OLED televizora temeljenih na LG-ovim ili Samsungovim panelima.

Premda su OLED televizori u proteklih nekoliko godina cjenovno postali daleko pristupačniji, i dalje ih teško možemo svrstati u mainstream. U kategoriji mainstream televizora i dalje su ekskluzivno prisutni LED televizori.

Ipak, u posljednje vrijeme smo svjedoci pojave velikog broja mainstream QLED modela. Quantum Dot tehnologija (QLED) je unaprjeđenje LED tehnologije i prije svega se odnosi na poseban sloj nanočestica koji u dodiru sa svjetlom emitira različite boje.

Na ovaj način je moguće dobiti kvalitetniji i bogatiji prikaz boja uz širi raspon („wide gamut“), ali i osjetno višu maksimalnu svjetlinu. QLED televizori i dalje koriste pozadinsko osvjetljenje, kao i svaki drugi LED televizor, no imaju daleko kvalitetniji prikaz boja i općenito bolju sliku. Pritom treba reći kako je nakon dugo vremena Samsung kod svojih high end televizora koristio napredno lokalno zatamnjenje s velikim brojem zona.

Kod mainstream QLED modela toga nema, tako da se ovdje kvaliteta slike može značajno razlikovati od modela do modela.

Osim toga, kod LED televizora na kvalitetu slike u velikoj mjeri utječe i osnovna tehnologija koja se koristi za prikaz slike. Pritom ovdje govorimo o VA ili IPS tehnologijama. VA tehnologija u pravilu omogućuje osjetno bolji kontrast, ali je vidljivi kut uži. IPS omogućuje stabilniju sliku uz širi vidljivi kut, ali je kontrast osjetno manji, pa samim time i dinamika slike slabija.

U mainstream kategoriji svakako je važna podrška za što više modernih HDR standarda (HDR10+, HLG, Dolby Vision) za prikaz slike, kao i podrška za HDMI 2.1. Ove godine možemo vidjeti sve veću zastupljenost HDMI 2.1 priključaka u mainstream kategoriji.

Odgovarajuća podrška za HDMI 2.1 važna je primarno za kompatibilnost s najnovijim igraćim konzolama te se odnosi na poboljšane gaming mogućnosti. Prije svega, ovdje govorimo o podršci za ALLM (Auto Low Latency Mode), 4K rezoluciju pri 120 Hz i VRR (Variable Refresh Rate) tehnologiju.

 

Smart TV - pametniji nego prije?

Jedna od ključnih prednosti modernih televizora svakako je napredno Smart TV sučelje, odnosno softverska platforma koja omogućuje korištenje web servisa i druge funkcionalnosti.

Kada govorimo o Smart TV platformama kod modernih televizora, trenutno imamo tri ključne softverske platforme. Kao najveći proizvođači, Samsung i LG već dugi niz godina ulažu u vlastita softverska sučelja, poznatija pod nazivima Tizen i webOS. Treća i sve prisutnija softverska platforma je Android TV, odnosno Google TV, kako se zove najaktualnija verzija.

 

LG-webOS.jpg

WebOS: koji je temelj LG-jevih televizora već duže vremena, predstavlja trenutno ponajbolju Smart TV platformu

 

Kada govorimo o razlikama između ovih Smart TV platformi, jasno je da su Tizen i webOS posebno vizualno dotjerane platforme s odgovarajućim optimizacijama za LG-jeve i Samsungove televizore.

Google TV je pak više općenito orijentirana softverska platforma koja je dosta povezana s Googleovim servisima i uslugama, te zahtijeva korištenje Googleovog računa za punu funkcionalnost.

Zanimljivo je kako su odnedavno LG i Samsung počeli s licenciranjem korištenja svojih softverskih platformi za druge proizvođače televizora. Ovdje ipak nije riječ o najnovijim verzijama njihovih sučelja, ali svakako predstavlja interesantnu novost.

 

AI i procesori slike

Ključne osobine modernog softverskog sučelja trebale bi biti jednostavnost korištenja, brzina, veliki broj opcija za prilagodbu slike, mogućnost jednostavnog povezivanja s vanjskim uređajima i podrška za veliki broj aplikacija. Danas je prije svega iznimno važna podrška za najpopularnije streaming servise poput Netflixa, Amazon Primea i sl.

 

samsung-qd-oled.jpg

 Gaming: performanse postale su poprilično važna stavka kod modenrih televizora koji donose odgovarajuću podršku za sve najnovije igraće konzole

 

Hardverski gledano, posljednjih nekoliko godina sve moćniji procesori pogone moderne televizore. Također se sve više koriste algoritmi strojnog učenja za, primjerice, upscaling s manje na veću rezoluciju te prilagodbu slike i zvuka. AI omogućuje automatsku prilagodbu slike i zvuka ovisno i o zadanom sadržaju te drugim vanjskim parametrima. Dakako, AI nije svemoguć, tako da je često ipak bolje ručno podesiti sliku ili koristiti neki od dostupnih predložaka. S obzirom na nadolazeće Svjetsko nogometno prvenstvo, svakako valja spomenuti značaj procesiranja slike u pokretu za kvalitetan prikaz sportskog sadržaja. Svaki moderni televizor posjeduje odgovarajuće algoritme za prikaz slike u pokretu. Mnogi od testiranih televizora posjedovali su zaseban predložak pod nazivom Sports ili nešto slično. Ključna zadaća ovih algoritama i predložaka svakako je da omoguće prikaz slike u pokretu bez trzanja, zamućenja i sličnih nedostataka u prikazu.

Veća frekvencija osvježavanja također može pomoći prilikom prikaza sportskog sadržaja. Samo nemojte zaboraviti da navedene sportske predloške za prikaz slike koristite isključivo za sportski sadržaj, jer nisu osobito pogodni za druge sadržaje.

 

Svjetlina - više je bolje!

Kvaliteta slike kod modernih televizora, posebno u HDR načinu korištenja, često je povezana s maksimalnom svjetlinom koju pojedini televizor može prikazati prilikom reprodukcije stvarnog sadržaja. Maksimalna svjetlina može biti značajna i nepovezana s HDR sadržajem, ponajprije zbog kvalitete prikaza u jače osvjetljenim prostorima. Ukoliko često gledate TV u jače osvjetljenoj prostoriji, utoliko će visoka maksimalna razina svjetline biti od većeg značaja za ukupnu kvalitetu slike.

 

LED može svjetlije od OLED-a

Također, ukoliko površina ekrana vašeg televizora jako reflektira okolinu, trebat će vam što svjetliji TV kako biste dobili sliku odgovarajuće kvalitete. Ovo je svakako još jedna osobina koja može biti važna za prikaz sportskog sadržaja.

 

oledex_4.jpg

  OLED EX :najmodernija je LG-jeva OLED tehnologija koja donosi poboljšanu svjetlinu od 30% u odnosu na ranije

 

Tradicionalno je maksimalna svjetlina jedna od osobina koje u prvi plan stavljaju LED televizore koji u pravilu mogu postići veće vrijednosti maksimalne svjetline. OLED televizori su po tom pitanju u zaostatku, premda najnovije tehnologije donose određena poboljšanja, te omogućuju svjetlinu usporedivu s novijim LED televizorima. S obzirom na organske elemente OLED ekrana, visoka maksimalna svjetlina dosta utječe na radni vijek, tako da svi OLED televizori posjeduju ABL (Automatic Brightness Limiter) algoritam za ograničavanje vrijednosti svjetline u određenim situacijama.

 

OLED - high end, QLED - mainstream

Ako ste trenutno u potrazi za novim televizorom, svakako smatramo da je dobro da pokušate odabrati tehnološki što napredniji model. Televizor obično ne kupujemo svake godine i mnogi ga koriste dugi niz godina, pa je uputno odabrati model koji neće za koju godinu djelovati zastarjelo.
OLED televizori su trenutno ponajbolji odabir u kategoriji televizora visoke klase. Cijena im je povoljnija nego ranije, a superiorna kvaliteta slike im, uz svestranost i atraktivan dizajn, svakako ide u prilog. Također, što se tiče OLED-a, gotovo da ne možete pogriješiti koji god model da odaberete, barem kada govorimo o osnovnim parametrima kvalitete slike.

 

hdmi-2.jpg

  Najmoderniji:: standard HDMI 2.1 omogućuje prikaz slike visokih rezolucija uz osjetno više frekvencije osvježavanja slike

 

Možda se trenutačno izdvajaju tri modela. LG C2 kao možda najisplativiji OLED televizor u formatu 55”, Samsung S95B QD-OLED kao trenutno svakako najnapredniji, te Panasonic LZ2000 kao model s najpreciznijom slikom no ipak bar za sada malo previsoke cijene.
U mainstream kategoriji dostupan je velik broj modela, a preporučamo odabir nekog QLED televizora povoljne cijene. Svakako odaberite model koji po mogućnosti ima barem jedan HDMI 2.1 priključak.

 


Kako smo testirali

Prvi susret korisnika s televizorom je prilikom same montaže, pa smo i s te strane obratili pažnju na to koliko je jednostavno montirati svaki pojedini televizor. Nakon montaže smo nadogradili softversku platformu te provjerili osnovne funkcionalnosti, kao i jednostavnost korištenja s naglaskom na daljinski upravljač.

 

pita.jpg

 

Nakon toga su uslijedili testovi reprodukcije SD, HD i HDR sadržaja. Ovdje smo poseban naglasak stavili na HDR reprodukciju streaming sadržaja s Netflixa i YouTubea.

Uslijedio je test reprodukcije sportskog sadržaja (nogometne i košarkaške utakmice) u 1.080p i 4K rezoluciji kako bismo provjerili koliko pojedini TV dobro prikazuje sportski sadržaj.

Softverski alat koji inače koristimo za testiranje monitora poslužio nam je kao test uniformnosti osvjetljenja, kvalitete prikaza boja i ovisnosti kvalitete slike o vidljivom kutu.

Provjerili smo i kako se svaki TV nosi s refleksijama u jače osvjetljenoj prostoriji.

Svaki televizor spojili smo s računalom kako bismo vidjeli koje su rezolucije prikaza podržane u PC načinu, a gaming performanse testirali smo pomoću PlayStationa 5 što je uključivalo prepoznavanje konzole, automatske postavke, HDR performanse u igrama poput FIFA 23, Horizon Zero Dawn i Destiny 2 te, u slučaju da to TV podržava, napredne funkcije poput ALLM-a i VRR-a.

 

Tehnologija-1.jpg

  Testiranje: modernih televizora uključuje standardnu metodolgiju i korištenje odgovarajućih alata ta procjenu kvalitete slike

 


Pregled modela

 

LG OLED55C21

ISPLATIV OLED

Aktualna verzija LG-jevog hit televizora i ove godine donosi odmjerenu kombinaciju atraktivnog dizajna, izdašne opremljenosti, odlične kvalitete slike, modernog softverskog sučelja i razumne cijene. Ako kupujete svoj prvi OLED TV, LG-jeva C serija možda je vaš najbolji odabir.

TCL 65C835

VELIKA DIJAGONALA PO POVOLJNOJ CIJENI

Naprednija Mini LED tehnologija ove je godine, zahvaljujući TCL-u, sve bliža mainstream klasi. Ovaj model krasi velika dijagonala i prilično impresivna kvaliteta slike u odnosu na cijenu. Odličan odabir za sve koji tragaju za pristupačnim 65-inčnim televizorom odličnih osobina.

PANASONIC TX-55LZ2000

VISOKA KVALITETA SLIKE

Panasonicov LZ2000E super je impresivan OLED televizor s kvalitetom slike i zvuka koji spadaju među ponajbolje na tržištu. Cijena mu je, međutim, jako visoka, a pritom nije bez određenih nedostataka pa ga možemo preporučiti ponajprije zaljubljenicima u besprijekornu kvalitetu slike i ljubiteljima filmova.

HISENSE 65A9H

NOVI HIGH END IGRAČ OBEĆAVA

Nakon prošlogodišnjeg prvijenca u svijetu OLED televizora, Hisense nam ove godine donosi osjetno tehnološki unaprijeđeni model svojeg OLED televizora koji nas je ugodno iznenadio elegantnim dizajnom i odličnom kvalitetom slike.

PHILIPS 55OLED807

AMBILIGHT I OLED ZA VRHUNSKI DOŽIVLJAJ TEKME

Uspješna kombinacija Ambilighta i OLED-a čini ovaj Philipsov televizor jedinstvenim na tržištu. Ovogodišnji model doživio je svojevrsni redizajn, a opremljen je i najnaprednijim OLED EX panelom koji jamči odličnu kvalitetu slike.

TCL 50C735

PREPOZNATLJIVA MAINSTREAM KLASA

TCL-ov mainstream QLED televizor odlikuje se tradicionalno vrlo dobrom kvalitetom slike s obzirom na cijenu, a ove godine unaprijeđen je novijim softverskim sučeljem u obliku Googleovog TV-a. Nažalost, neka značajnija tehnološka unaprjeđenja prisutna su samo na modelima veće dijagonale.

TCL 65C835

VELIKA DIJAGONALA PO POVOLJNOJ CIJENI

Naprednija Mini LED tehnologija ove je godine, zahvaljujući TCL-u, sve bliža mainstream klasi. Ovaj model krasi velika dijagonala i prilično impresivna kvaliteta slike u odnosu na cijenu. Odličan odabir za sve koji tragaju za pristupačnim 65-inčnim televizorom odličnih osobina.

TESLA Q55K925SUS

QLED ZA MASE

Zanimljiv mainstream televizor LG-jevih korijena koji se odlikuje modernim dizajnom, a kao smart TV platformu koristi stariju verziju webOS-a. QLED tehnologija omogućuje odličan prikaz boja uz širok vidljivi kut i zato je ušao u naš izbor 8 preporučenih modela.

 


Tablica rezultata

39-novo.jpg

 

 

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Usporedni test televizora VELIKOG FORMATA - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.