VIDI odabrao Top 50 hrvatskih mobilnih aplikacija za 2024

VIDI odabrao Top 50 hrvatskih mobilnih aplikacija za 2024

VIDI.app

Ponovno smo se bacili na posao i s ogromnog popisa od više stotina aplikacija odabrali one koje su ušle u izbor top 50 hrvatskih mobilnih aplikacija za 2024. godinu. Osim aplikacija koje su razvili hrvatski developeri, u izboru su i one aplikacije koje su u potpunosti lokalizirane za naše područje. 

Tradicionalni izbor najboljih domaćih aplikacija donio nam je tjedne isprobavanja, ponovno smo zagrebli u trendove i okupili panel hrvatskih developera koji su nam otkrili trenutno stanje u industriji.

medalja_glavna.jpg

Što čini kvalitetnu mobilnu aplikaciju? Kao i sa svime drugim u životu, nema čarobne formule, pa i aplikacije koje prate trendove i zadovoljavaju UX i UI kriterije ne moraju biti uspješne. Kako se mijenja razvoj aplikacija uslijed dolaska novih tehnologija, tako se mijenjaju i navike korisnika, pa mnogi stručnjaci govore o padu interesa za aplikacije i korisnici više ne provode vrijeme na trgovini aplikacija tražeći zanimljive komade softvera.

Istovremeno, samo tržište mobilnih aplikacija raste te je u 2022. godini iznosilo enormnih 420 milijardi dolara i očekuje se da će od 2027. godine doseći 647 milijardi. U svijetu i Hrvatskoj postoji mnoštvo tvrtki koje razvijaju mobilne aplikacije, a većina domaćih agencija i softverskih tvrtki radi to po narudžbi za klijente koji na mobilne aplikacije gledaju kao komponentu koju moraju imati. Upravo smo takvo društvo developera okupili u virtualnoj panel diskusiji u kojoj su teme bile trendovi, tehnologije, monetizacije, korištenje AI-ja i ostale aktualnosti u svijetu mobile developmenta.

 

ILUSTRACIJA_mobilne_aplikacije.jpg

 

Treba napomenuti da je pogled iz developerske perspektive pomogao i našim testerima da iz gomile proberu one najbolje aplikacije. Cijeli proces odabira top aplikacija na domaćem tržištu počinje zapravo poslije ljetnog dvobroja kada se kreće širokim obuhvatom po velikom broju aplikacija. Kako nam je ovo rutina više od deset godina, u toj prvoj fazi ključno nam je pronaći što veći broj novih zanimljivih appova. Nove i stare, nadograđene i one koje to baš nisu na početku su u istom košu, a nakon par eliminacijskih krugova u finišu ostaje sedamdesetak aplikacija među kojima onda kroz našu metodologiju dolazimo do onih Top 50 domaćih aplikacija i aplikacija u potpunosti lokaliziranih na hrvatski.

 

Prati li top 50 aktualne trendove? 

Konačan odgovor je teško dati, jer svaka aplikacija ima jedinstvenu filozofiju. Paralele između domaćih aplikacija i aktualnih trendova jesu prisutne, pogotovo ako vidimo da najveći rast globalno pokazuju aplikacije za online trgovinu i mobilno bankarstvo. Upravo su bankarske aplikacije godinama među predvodnicima trendova te su na vrijeme uvodile napredne funkcionalnosti kao što su oslanjanje na biometrijske mogućnosti pametnih telefona, uključivanje wearables uređaja i beskontaktnog plaćanja. 

Također je u svijetu primjetan rast aplikacija koje se oslanjaju na kameru mobitela, bilo da se radi o popularnim društvenim mrežama s kratkim videima ili aplikacijama koje imaju kvalitetan OCR poput nedavno prodanog Photomatha ili bilo koje Fintech i bankarske aplikacije za brzo plaćanje putem skeniranja bar ili QR koda. 

 

rami-al-zayat-w33-zg-dNL4-unsplash.jpg

 

Ako izuzmemo bankarske, loyalty i druge aplikacije vezane uz ponuđače usluga, zanimljiv je pogled na monetizaciju aplikacija. U svijetu su aplikacije koje se plaćaju zaradile 5 milijardi dolara, dok je prihod od oglašavanja bio 266 milijardi. To znači da iako ljudi ne vole oglase u aplikacijama, još uvijek nisu spremni platiti za aplikacije ako postoje besplatne alternative koje vas, doduše, gnjave reklamama. 

Raste na tržištu aplikacija i potražnja za glasovnim sučeljima, što kod nas nije tako izražen trend jer takvi moduli obično bolje funkcioniraju na engleskom jeziku. 

Fokus developera prema nekim analizama dodatno se pomiče prema što boljem korisničkom iskustvu i sučeljima. A nezaobilazan buzzword je umjetna inteligencija. Od nje se očekuju implementacije za trenutačno prepoznavanje lica, naprednu obradu fotografija, veću sigurnost online plaćanja i učinkovitije korištenje glasovnih naredbi.

 

Turističke aplikacije se nisu proslavile

Tijekom potrage za najboljih 50 hrvatskih mobilnih aplikacija naišli smo na puno aplikacija turističke prirode. Mahom su to bile aplikacije koje reklamiraju ljepote hrvatske obale i namijenjene su privlačenju gostiju na razne turističke atrakcije u primorju i Dalmaciji.

Međutim, također smo pronašli niz turističkih i kulturnih aplikacija za unutrašnjost Hrvatske – od Varaždin County aplikacije do Vu plavem trnaci u kojoj možete istražiti „što vidjeti u lijepom Desiničkom kraju“, saznati što možete vidjeti u kući Đure Prejca, skladatelja i redatelja rodom iz Desinića u Krapinsko-zagorskoj županiji i iskušati se u igri Virtualni dirigent u kojoj možete isprobati vlastite dirigentske vještine.

 

snaptosnack-CoEZ8GWOrmo-unsplash.jpg

 

To na papiru zvuči zabavno, zar ne? Interaktivna aplikacija o malom djeliću hrvatske kulturne baštine. No na prvi problem nalazimo kad na Google Play trgovini primijetimo da je ovu aplikaciju preuzelo „5+“ ljudi. Dakle više od pet, ali manje od deset. Aplikacija je posljednji put ažurirana 9. srpnja 2020. godine. 

Isto pronalazimo kod niza drugih aplikacija od istog developera – mahom su to aplikacije od 50+ do 100+ preuzimanja, čije je zadnje ažuriranje u Google Play trgovinu pristiglo u prosjeku 2021. godine.

Nije ni čudno, stoga, da dobar tih aplikacija nismo mogli ni preuzeti jer, kako nam Google Play trgovina kaže, „aplikacija je napravljena za stariju verziju Androida“. Isti problem smo naišli i u aplikacijama Slunj RastokePrehistory AdventureDoživi bajku, Vu plavem trnaci, Makarska Riviera All In i Dubrovnik Card, koja je apsolutni pobjednik jer u sekciji „Što je novo“ u Google Play trgovini navodi da je dodana „nova brošura za 2019.“ godinu.

Ista sudbina bi mogla dočekati i aplikaciju Dubrovački zimski festival u kojoj se doslovno samo prikazuje raspored događanja za advent u Dubrovniku 2023. godine, zajedno s kartom lokacija koje su ukrašene za adventsko razdoblje. Većinu tih aplikacija izradila su dva-tri developera. 

 

photographer-407068_1920.jpg

 

Nažalost, tu se također ne radi ni o tome da su aplikacije testirane na nekom ultra novom flagshipu. Testirali smo ih na mid-range Samsungu koji je na tržište izašao u ožujku 2021. godine. S obzirom da je trenutni udio tržišta koji koristi Android OS otprilike 70 posto, nije ni čudo što praktički nitko nije čuo za te aplikacije. Pogotovo zato što učestalost ažuriranja nije ništa bolja ni kod iOS-a u njihovu slučaju.

Kad smo zapravo uspjeli preuzeti par takvih aplikacija, primijetili smo da se radi o jednostavnim aplikacijama u kojima korisnici mogu istražiti što sve određeno područje, kulturni centar ili turistička atrakcija imaju za ponuditi. To su, po našem mišljenju, vrlo lako mogle biti i jednostavne web stranice, a ne cijele aplikacije koje nitko neće htjeti preuzeti, očito, a niti će itko imati interesa održavati da zapravo privuče još turista na određeno područje.

I tu ćemo s pričom o takvim aplikacijama stati, primarno jer postoji niz aplikacija turističke prirode koje su nas ugodno iznenadile i koje ćemo sami vrlo rado koristiti idući put kad se zaputimo na obalu. No o njima ćete saznati više u nastavku, gdje vam donosimo pregled najboljih 50 hrvatskih mobilnih aplikacija.

 

PBZ digitalno bankarstvo

PBZ.jpg

Kada je u pitanju banka, nema dileme - pbz digitalno bankarstvo, brzo i sigurno!

 

Uz mobilnu aplikaciju PBZ digitalnog bankarstva upravljajte svojim financijama jednostavnije, brže i fleksibilnije. Aplikaciju možete preuzeti u App Storeu, Google Play trgovini i Huawei AppGalleryju.

 

podijelite_na_rate_kasnije.jpg

 

Inovativne funkcionalnosti

Korisnike mobilne aplikacije PBZ digitalnog bankarstva čekaju brojne inovativne funkcionalnosti i usluge dostupne jednim klikom:

  • #withCASH – podižite gotovinu bez kartice na PBZ bankomatima uz jednokratni kod koji se generira u aplikaciji 
  • #withPAY – u trenu pošaljite novac ili zahtjev za plaćanje kontaktima iz mobilnog uređaja koji su članovi #withPAY zajednice 
  • #withSAVE – inovativan i interaktivan način štednje automatskim uplatama prilikom plaćanja Visa Inspire karticom na POS uređajima ili direktnim uplatama na štednju 
  • #withKEY – mobilni token unutar aplikacije koji se, osim za pristup internetskom bankarstvu, može koristiti i za pristup sustavu e-Građani i potvrdu prilikom online kupnje (3D Secure)
  • Potpisivanje na daljinu – u potpunosti online ugovorite određene proizvode/usluge ili promijenite uvjete postojećih koje već koristite uz kvalificirani elektronički potpis #withSIGN
  • mogućnost provjere PIN-a za sve kartice – unutar izbornika Kartice klikom na ikonu sa simbolom kartice

Pametna plaćanja

 

  • plaćajte svoje račune u trenu bez ručnog popunjavanja podataka skeniranjem 2D bar koda
  • podijelite iznos transakcije sa svojim kontaktima uz opciju Razdvoji i podijeli
  • ubrzajte prijenose između svojih računa opcijom Brzi prijenosi
  • doznačite sredstva primatelju u drugoj banci u samo 10 sekundi uz Instant plaćanja
  • beskontaktno plaćajte na prodajnim mjestima svojim mobitelom uz Apple Pay i Google Pay™  (mobilni telefon treba podržavati NFC tehnologiju i imati operativni sustav iOS 11 ili viši, odnosno Android 6.0 ili viši; Google Pay zaštitni je znak Google LLC)

Posebna pogodnost za nove korisnike

Do 30.6.2024. PBZ nudi posebnu pogodnost za nove korisnike: prva tri mjeseca korištenja usluge bez naplate mjesečne članarine. Redovna članarina za On-line bankarstvo [PBZ digitalno bankarstvo] iznosi 1,59 EUR mjesečno. Visina naknade smanjuje se ovisno o paketu Inovacija. Više informacija o inovativnim funkcionalnostima PBZ digitalnog bankarstva potražite na www.pbz.hr.

 

withSAVE.jpg

 

Platite odjednom, podijelite na rate kasnije

Bez obzira na to kupujete li online ili na prodajnome mjestu u zemlji i inozemstvu, trošak kupnje Visa Inspire karticom PBZ tekućeg računa možete naknadno podijeliti na rate uz novu funkcionalnost mobilne aplikacije PBZ digitalnog bankarstva. Uz odobrenu obročnu otplatu, transakcije PBZ Visa Inspire karticom od 70,00 do 400,00 eura možete podijeliti na 3 rate uz jednokratnu naknadu od 3,98 eura po transakciji. Rate dospijevaju mjesečno te uz mjesec dana odgode prve rate.

 

INA Loyalty

ina_loyalty_1.jpg

Bodovima do VIP statusa

Program vjernosti broji gotovo 600.000 registriranih korisnika, a odlikuju ga jednostavnost korištenja i intuitivnost sučelja.

INA Loyalty mobilna je aplikacija dostupna za sve mobilne operativne sustave i članovima pruža priliku sakupljanja bodova za svaki posjet Ininim maloprodajnim mjestima. Kod svake kupovine goriva ili drugih artikala na INA maloprodajnim mjestima dobivaju se bodovi i potom prikupljenim bodovima članovi mogu napredovati kroz različite statuse. Početni status je Blue, pa zatim idu Silver i Gold, sve do ekskluzivnog VIP statusa.

Kava i drugi perkovi

Za sudjelovanje u programu vjernosti dovoljna je brza registracija u svega nekoliko koraka. Potrebno je unijeti ime, prezime i e-mail adresu te potvrditi ispravnost e-mail adrese. Nakon uspješne registracije, članovi odmah dobivaju poticaj u obliku 100 nagradnih bodova putem aplikacije te mogu izabrati poklon dobrodošlice - Fresh Corner kavu ili Crunch&Go čips.

Tri godine nakon lansiranja, INA Loyalty ima skoro 600.000 članova koji redovito koriste razne pogodnosti programa. Aplikacija se kontinuirano unapređuje i dodaju se nove značajke, a velik je fokus stavljen na gejmifikacijske elemente kako bi iskustvo korištenja bilo zanimljivije i korisnije.

Svaki status u programu donosi sve vrjednije nagrade i veće popuste. Moderno i intuitivno sučelje omogućuje članovima uvid u sve dostupne pogodnosti, igre i izazove. Za razliku od uobičajenih programa „earn and burn“, INA Loyalty odlikuje inovativan koncept putovanja kroz različite statuse, koje korisnici trebaju postići kako bi ostvarili još veće povlastice i vrijedne popuste na gorivo, auto kozmetiku te odabrane ponude ukusnog Fresh Corner gastro asortimana.

 

Loyalty_mobitel_mockup.jpg

 

Korisnici se aktivno potiču na sudjelovanje u različitim igrama i izazovima u kojima osvajaju različite nagrade, a osim pogodnosti se na taj način otkriva ponuda na INA maloprodajnim mjestima.

Nagradne igre

Među najnovijim poboljšanjima ističe se jednostavno sudjelovanje u Ininim nagradnim igrama bez troškova za slanje SMS poruka. Također, sada je moguće dvostruko se prijaviti za glavnu nagradu, uz lako praćenje transakcija i povećanje šansi za osvajanje nagrade. Uvedena je i inovativna i zabavna opcija - Osvajalica, kao svojevrsno iznenađenje koje korisnicima donosi nagradu nakon što interaktivno „ogrebu“ digitalnu površinu na ekranu svog pametnog telefona.

Ivana Herceg Batić, direktorica Marketinga maloprodaje i programa vjernosti u Ini, istaknula je o aplikaciji: „INA Loyalty aplikacija igra ključnu ulogu u našem programu. Omogućuje nam neposrednu komunikaciju s našim članovima, pružajući im najnovije informacije o našim ponudama, promocijama i pogodnostima te omogućuje praćenje potrošnje goriva, pregled najbližih INA maloprodajnih mjesta i tako olakšava korištenje svih prednosti koje nudimo.“

 

Lidl Plus

Lidl_Plus.png

Ispuniti crtu potrošnje

Tri je godine prošlo od lansiranja Lidl Plus aplikacije koja za kupce ovog trgovačkog lanca donosi uštede i brojne pogodnosti.

Aplikacija ima prepoznatljiv dizajn i stil te se svake godine dva puta nadograđuje novim funkcionalnostima. Najnovija opcija u Lidl Plus aplikaciji je značajka Ponude partnera putem koje korisnici mogu iskoristiti promotivni kod u poslovnici ili na web stranici partnera. Inače, sve trenutačno dostupne partnerske pogodnosti nalaze se unutar same aplikacije.

Gratis proizvodi

Ono što izdvaja Lidl Plus od ostalih loyalty aplikacija je Kupon Plus funkcionalnost u kojoj se svaka kupnja bilježi na crti potrošnje koja se nalazi na početnoj stranici sučelja. Kada korisnik aplikacije dostigne pragove potrošnje dobiva gratis proizvod kojeg može preuzeti u trgovini. Osim nagradnih proizvoda, korisnici aplikacije mogu tjedno iskoristiti od sedam do deset kupona sa zanimljivim proizvodima, a nakon svake kupnje otvara se i opcija Otkrivalica koja donosi kupone s dodatnim popustima, što znači da svaka kupnja omogućuje neku vrstu popusta.

Korisne informacije

Osim kupona, popusta i besplatnih artikala, u aplikaciji se može prelistati aktualni katalog koji uključuje i prehrambeni i neprehrambeni dio asortimana. Od servisnih informacija, korisnici mogu provjeriti lokacije i radno vrijeme trgovina te na karti vidjeti koliko je udaljena. Putem aplikacije se može sudjelovati u nagradnim igrama, a postoji i dodatan zanimljiv sadržaj poput recepata na Lidl kuhinji.

 

Screenshot_20240202_111844_Chrome_1.jpg

 

Osim toga, aplikacija služi i kao podsjetnik na kupnje, pa postoji poseban tab koji pohranjuje svaki račun ostvaren korištenjem Lidl Plus aplikacije, pri čemu u slučaju kupovine proizvoda iz neprehrambenog asortimana služi kao jamstvo u svim trgovinama, baš kao i fizički ispisani račun.  Još jedna prednost Lidl Plus aplikacije je i Popis za kupnju na koji kupac brzo i jednostavno dodaje proizvode koje želi kupiti u Lidlu, a Popis za kupnju može podijeliti s obitelji i prijateljima.

Osim Kupona Plus i Otkrivalice koji su stalno dostupni, aplikacija jednom godišnje donosi opciju Adventskog kalendara s pogodnostima te Sakupljalicu koja je dostupna nekoliko puta godišnje.

Personalizacija

Nije potrebna registracija za korištenje osnovnih funkcionalnosti, no za članstvo u Lidl Plus morat ćete se registrirati putem mobilne aplikacije. Korisnici na taj način daju obvezne podatke poput imena, prezimena, broja telefona i datuma rođenja. Aplikacija može personalizirati ponudu temeljem podataka koje korisnik popunjava u sklopu sekcije „O meni“ kroz kategorije: „Kućanstvo“, „Kupovina namirnica“, „Prehrana“ i „Životni stil“. Na temelju danih podataka u Lidl Plusu, ponuda u Lidl Plusu se može prilagoditi svakom kupcu (npr. ako korisnik aplikacije kupuje vegetarijanske i veganske proizvode, pokloni mu se kupon za nešto iz tog asortimana).

 

Screenshot_20240202_111935_Lidl_Plus.jpg

 

Broj korisnika aplikacije raste iz dana u dan, što potvrđuje kako su kupci prepoznali jedinstvenost, intuitivnost i inovativnost ove digitalne kartice vjernosti te da njezinim korištenjem ostvaruju još jednostavniju, lakšu i ugodniju kupnju, a u pripremi je još pogodnosti kojima će se nagrađivati vjernost kupaca.

 

Moj A1

Moj_A1.png

Personalizirano centralno mjesto za A1 usluge

Moj A1 postoji već godinama kao aplikacija koja omogućuje pregled i upravljanje uslugama A1 Hrvatska, sada i na još jednostavniji i brži način zahvaljujući novoj navigaciji, drugačijoj arhitekturi i jednostavnijem prikazu informacija.

U Moj A1 aplikaciji korisnici mogu upravljati svim uslugama i uz jednostavan prikaz relevantnih informacija na jednom mjestu imaju mogućnost odabira ili mijenjanja usluga te dodatnih pogodnosti. Nedavni redizajn aplikacije prati glavnu misiju - postati centralno mjesto za upravljanje svim telekom i dodatnim uslugama uz personalizirane pogodnosti.

Laka aktivacija dodatnih usluga

Jedna od značajnih funkcionalnosti je upoznavanje s dodatnim tematskim uslugama na klik. Kategorije „Sve za doma“ i „Entertainment“ kriju iza sebe ponude napravljene prema potrebama korisnika. Tako kategorija „Sve za doma“ pokriva dodatne usluge iz područja kućanstva pri čemu korisnik može aktivirati usluge Interneta, pratiti omiljeni TV sadržaj uz uslugu A1 TV ili aktivirati uslugu „Pomoć u kući“ i tako povećati osjećaj sigurnosti i imati nadohvat brzu intervenciju majstora. „Entertainment“ svijet omogućuje korisnicima aktivacije usluge iz svijeta zabave, pa je moguće kupiti PlayStation vaučere, aktivirati Deezer ili neki od željenih paketa iz TV usluga. 

Neograničeni internet i mobilne tarife

Korisnici od sada imaju dostupnu ekskluzivnu funkcionalnost, pa u A1 mobilnim tarifama imaju mogućnost aktivirati iskustvo neograničenog interneta kroz opcije Uzmi 24h, Pošalji 24h i Aktiviraj poklon 24h neograničenog interneta. Ova se funkcionalnost može aktivirati isključivo putem Moj A1 aplikacije.

 

03_Android.png

 

Aplikacija također omogućuje korisnicima lake promjene i prilagodbe tarifa za sve postpaid korisnike. Unutar aplikacije moguće je doznati sve detalje i pogodnosti pojedine tarife, kao i cijene. Korisnici mogu aktivirati željenu tarifu bez poziva službi za korisnike ili odlaska na prodajno mjesto, a od sada uz bogatu ponudu mobilnih tarifa, one visokovrijedne se obogaćuju višestrukim mogućnostima isprobavanja dodatnih usluga – besplatno korištenje (free trial) od 1 ili 3 mjeseca su tu da korisniku daju brojne mogućnosti i najbolje je što korisnik ne mora birati.

U aplikaciji nisu zanemareni niti korisnici na bonove. Moguće je izabrati tarifu po mjeri i čak je platiti 3 ili 6 mjeseci unaprijed i što više se plati unaprijed, dobiva se veći popust. Korisnik svime upravlja kroz Moj A1 aplikaciju, a u svakom se trenutku vidi se potrošnja i koliko traje tarifa. U aplikaciju je dodana još jedna napredna opcija. Ako iznos bona ne odgovara u odnosu na cijenu tarife, od sada se putem Moj A1 aplikacije tarifu može platiti karticom.

TV na dlanu

Aplikacija ima moderno i pregledno sučelje, a jedna od naprednijih opcija je A1 TV. Omiljeni TV sadržaj korisnik može gledati u svim sobama i na svim ekranima bez dodatnih uređaja, instalacija i suvišnih daljinskih upravljača. Kada se odluči da želi gledati kanal koji se nalazi u drugom paketu od trenutno aktivnog, jednostavno upravljanje putem Moj A1 aplikacije omogućuje promjenu paketa jednom mjesečno kada korisnik to želi uz provjeru popisa TV kanala kako bi korisnik našao sadržaj po svojoj mjeri.

Osim toga, svi novi i postojeći korisnici mobilnih tarifa Savršena+ i Apsolutna te Internet paketa Mega NET i Giga NET mogu dobiti na poklon Netflixov Osnovni paket u trajanju od šest mjeseci. Netflix se aktivira kroz aplikaciju, a nakon toga se može upravljati pretplatom kad god poželite. Nakon isteka promotivnog razdoblja moguće je Netflix pretplatu plaćati u sklopu mjesečnog računa za telekom usluge.

 

09_Android.png

 

Dodatna funkcionalnost dostupna u aplikaciji je putno osiguranje koje pruža partner L’AMIE i omogućuje pametnu zaštitu za putovanja. Potrebno se besplatno registrirati putem Moj A1 aplikacije, a usluga pametnog putnog osiguranja automatski se aktivira kada korisnik napusti Hrvatsku. Korisnik plaća samo za dane koje provede na putovanju, a pri povratku u Hrvatsku, usluga je u mirovanju do sljedećeg putovanja u inozemstvo.

Kako do neograničenog interneta u mobilnim tarifama

Opcija Uzmi 24h interneta može se aktivirati isključivo putem Moj A1 aplikacije i dostupna je A1 privatnim pretplatnicima tarifnog modela Solidna Bolja bez dodatne naknade. Opcija korisniku omogućava 24h neograničenog podatkovnog prometa jednom u mjesecu kada je korisnik odluči aktivirati. Opcija Pošalji 24h interneta dostupna je A1 privatnim pretplatnicima tarifnog modela Savršena+ i Apsolutna. Korisnik aktivacijom opcije putem Moj A1 aplikacije ima mogućnost jednom u mjesecu poslati 24h neograničenog interneta korisnicima pretplatničkih tarifa Solidna i Bolja, te tarifa na bonove OkFerSuper Ful. Opcija Aktiviraj poklon 24h interneta dostupna je A1 privatnim pretplatnicima tarifnog modela Solidna i Bolja, te tarifa na bonove Ok, Fer, Super i Ful jedan put u obračunskom razdoblju (jedan kalendarski mjesec) uz uvjet da je korisnik zaprimio navedenu opciju od A1 privatnih pretplatnika tarifnog modela Savršena + ili Apsolutna. Opcija uključuje 24h neograničenog podatkovnog prometa, počevši od trenutka aktivacije.

 

KEKS Pay

KEKS_PAY_Erste_2_2.jpg

Brza plaćanja bez naknade

Osim poznatih opcija slanja i primanja novca, KEKS Pay izgradio je ogromnu bazu izdavatelja računa koja omogućuje jednostavno plaćanje računa bez naknada.

KEKS Pay prva je mobilna aplikacija koja je na domaćem tržištu omogućila brzo slanje ili primanje novca kontaktima iz imenika. Upravo je to super jednostavno raskusuravanje i slanje novca između prijatelja i kolega, uz opcije plaćanja parkinga i ENC-a samo jednim potezom prsta, ključna funkcionalnost koja izdvaja ovu jedinstvenu aplikaciju. Uz to, KEKS Pay Režije je posebna opcija koja omogućuje primanje režija digitalno u aplikaciju i njihovo plaćanje bez naknade.

Kao značajan novitet, dodan je velik broj novih izdavatelja računa (Zagrebački HoldingGradska plinara Zagreb – OpskrbaVodoopskrba i odvodnja), zatim Telemach kao prvi telekom i mnoga druga komunalna poduzeća iz cijele Hrvatske. Ovom aplikacijom moguće je platiti „rundu“ u kafiću bez odlaska do šanka. Znatno je u posljednje vrijeme povećan broj web trgovina i kafića u kojima se može plaćati aplikacijom KEKS Pay.

Ono što je jedinstveno kod KEKS Pay aplikacije jest da je mogu koristiti svi korisnici, bez obzira koja je njihova matična banka. Dovoljno je da korisnik kreira svoj KEKS Pay profil i može potpuno besplatno koristiti aplikaciju. Uz to, može aktivirati i svoj besplatan prepaid KEKS račun te zatražiti besplatnu VISA karticu - KEKSICU koja omogućuje plaćanje u trgovinama i web trgovinama diljem svijeta.

KEKS Pay aplikacija ima više od 415 tisuća korisnika i broj kontinuirano raste. Istovremeno se aplikacija stalno nadograđuje i ažurira, i to u pravilu svaka dva tjedna.

 

George

erste_George_2_Nova_2.jpg

Potpuno digitalno ugovaranje proizvoda

Potpuno besplatna aplikacija George s više od pola milijuna korisnika ima napredno moderno sučelje, digitalno ugovaranje proizvoda i atraktivni Moneyback program.

George je drugačiji pogled na bankarsku mobilnu aplikaciju i već u samom imenu, pristupu i dizajnu vidi se po čemu odskače od konkurencije. George ima intuitivno korisničko sučelje, mogućnost napredne personalizacije, preglednost te brzinu izvođenja. 

Jedna od ključnih funkcionalnosti je mogućnost ugovaranja većine proizvoda potpuno digitalno, kako za klijente, tako i za ne-klijente. Tako se kroz aplikaciju George može ostvariti George kredit, otvaranje tekućeg računa, štednje i štednih ciljeva, korištenje investicijskih fondova, raznih vrsta osiguranja te vrlo zanimljivog nagradnog programa Moneyback. 

Nova funkcionalnost implementirana krajem prošle godine u vidu Moneybacka, klijentima Erste banke omogućuje povrat novca kad kupuju na mnogim prodajnim mjestima. Osim ove poticajne funkcionalnosti, Erste kontinuirano unaprjeđuje korisničko iskustvo i arhitekturu sustava aplikacije George, a Erste je jedina banka koja je preko ove aplikacije omogućila 100% digitalni upis prvog izdanja obveznica Republike Hrvatske. 

 

erste_George_1_Nova.jpg

 

Da bi se koristile napredne funkcionalnosti aplikacije George, potrebno je posjedovanje nekog od proizvoda banke kao osnova za korištenje. Klijentom banke i korisnikom aplikacije George može se postati potpuno digitalno kroz otvaranje tekućeg računa ili kredita George, a samo korištenje aplikacije je potpuno besplatno. 

George samo u Hrvatskoj ima više od 500.000 korisnika – a ukupan broj, uključujući i druge zemlje Erste grupe, prelazi devet milijuna aktivnih korisnika. Za velik broj korisnika zaslugu ima kontinuirano unapređivanje i ažuriranje aplikacije uz velik broj zanimljivih mogućnosti.

 

Čitav popis top 50 hrvatskih mobilnih aplikacija i onih koje su lokalizirane za Hrvatsku pronađite u digitalnom VIDI.app prilogu:

poster_2.png

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

VIDI odabrao Top 50 hrvatskih mobilnih aplikacija za 2024 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.