Najbolji televizori do 3000 kuna - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Najbolji televizori do 3000 kuna

Najbolji televizori do 3000 kuna

Napravili smo pregled najzanimljivijih jeftinih velikih UHD televizora sa Smart TV sučeljem i naravno podrškom za DVB-T2 i HEVC.

Promjena digitalnog zemaljskog signala s DVB-T na DVB-T2 pokrenula je lavinu akcija i zanimljivih prilika na tržištu televizora. Slično se trebalo dogoditi na proljeće, no zbog svima poznatih zdravstvenih svjetskih izazova izostalo je Europsko nogometno prvenstvo kao katalizator prodaje. Kako se planirani televizori nisu uspjeli prodati, a u međuvremenu su stigli i novi modeli, sve to doprinijelo je velikoj ponudi, konkurenciji i boljem izboru za kupce. Čak i u kategoriji ispod 3000 kuna mogu se pronaći vrlo dobri modeli s Direct LED osvjetljenjem, Smart TV opcijama i drugim naprednim funkcionalnostima. U ovom članku smo prošli kroz stavke na koje je bitno obratiti pozornost kod kupovine novog TV-a, a zanimaju li vas modeli do 3000 kuna, za vas smo pronašli najbolje modele koje trenutačno možete pronaći na našem tržištu.

PHILIPS 43PUS7855 prava

PHILIPS 43PUS7855/12

Philipsov model 7855 spada u srednju klasu i ima neke napredne karakteristike. Stoga je u cjenovnom rangu za ovaj televizor moguće dobiti dijagonalu od 43 inča, a za veći 50 ili 55 inčni ćete morati dodati oko tisuću kuna. PHILIPS 43PUS7855/12 je televizor iz performance serije što znači da dolazi s njihovom trademark tehnologijom Ambilight koja osvjetljava zid iza televizora bojama koje se pojavljuju u sceni i tako povećava imerziju gledanja sadržaja. Tu je i P5 procesor koji procesuira sliku i omogućuje uglađenije pokrete u brzim scenama, isticanje boja i kontrasta. Tu je i široka podrška za HDR formate koja uključuje Dolby Vision, HDR10+ i HLG. Imate li kućni audio sustav ili soundbar, televizor ima podršku za Dolby Atmos i može doista biti centar kućnog kina. Žao nam je što u ovaj model Philips nije uključio Android TV, pa je tu nešto okljaštreno SAPHI pametno sučelje. Svi značajni streaming servisi su prisutni, a PHILIPS 43PUS7855/12 dolazi i sa ugrađenom podrškom za Amazon Alexu, s tim da kod nas ovaj pametni asistent nema punu funkcionalnost kao u Americi.

Info:
Dijagonala: 43''
Rezolucija: 4K
Smart TV: SAPHI
Tip ekrana: Direct LED
Cijena: 2.974,15 kn

 


PHILIPS 50PUS6554 prava

PHILIPS 50PUS6554/12

Stepenicu ispod smjestio se model 6554 koji u ovom cjenovnom rangu dolazi s respektabilnom dijagonalom od 50 inča. I ovaj UHD televizor ima bogate opcije prikaza HDR sadrža pa podržava HDR10+, Dolby Vision, HDR 10 i HLG. PHILIPS 50PUS6554/12 ima i Dolby Atmos audio certifikat, dok je Smart TV Philipsov SAPHI u čijem izborniku postoje Netflix, YouTube, Prime i drugi streaming servisi. Za nešto ispod 3000 kuna ovaj model ne nudi Ambilight tehnologiju, ali su zato sva tri HDMI priključka verzije 2.2. Snaga zvučnika je 20W i solidno radi, no za potpuni doživljaj bi bolje bilo dodati soundbar ili zvučnike s Dolby Atmos certifikatom.

Info:
Dijagonala: 50''
Rezolucija: 4K
Smart TV: SAPHI
Tip ekrana: Direct LED
Cijena: 2.974,15 kn


Samsung UE50TU7072UXXH manja
Samsung UE50TU7072UXXH

Veliko bogatstvo mogućnosti je primarni adut Samsung 7072 televizora. Uz ponajbolji operativni sustav za televizore na tržištu Tizen, Samsung podržava Apple AirPlay 2, ali i Google Assistenta i Alexu. Brojne opcije povezivanja televizora i mobitela proširene su Tap View opcijom, pa je dovoljno dodirnuti smartphoneom televizor i kreće zrcaljenje slike. Televizor ima VA ekran što mu donosi dobar kontrast i prikaz crne. Samsung ovaj ekran zove Crystal Display, a ovaj marketinški naziv zapravo označava da se ne radi o QLED modelu. Tu je i podrška za HDR10 i HDR10+ formate, no 8 bitni ekran neće u potpunosti moći proizvesti naredbe iz HDR metapodataka. Ako tražite moderan televizor s odličnim OS-om, velikom podrškom za streaming usluge i vrlo dobrom kvalitetom slike, teško ćete u ovom cjenovnom rangu naći povoljnije.
Info:
Dijagonala: 50''
Rezolucija: 4K
Smart TV: Tizen
Tip ekrana: Direct LED
Cijena: 2.999,99 kn


TCL 43EP660

TCL 43EP660

TCL je u ovaj cjenovni razred ubacio model s kvalitetnim metalnim kućištem i stalkom. Radi se o klasičnom LED televizoru koji dolazi s VA panelom. Uz to što VA tehnologija ima nešto bolji kontrast i prikaz boja, ali i slabije kuteve gledanja, TCL 43EP660 ima ugrađen i micro dimming koji u stotinjak zona prilagođuje svjetlinu. Panel ima svjetlinu od 270 nita što nije impresivno i iako podržava HDR sadržaj u HDR10 i HLG te ima funkcionalnost Smart HDR gdje uobičajeni sadržaj konvertira u onaj sa širokim dinamičkim rasponom, HDR rezultati neće biti u potpunosti ostvarivi zbog fizičkih limitacija panela. Osim vrlo dobrih perfomansi prikaza, TCL 43EP660 dolazi s Android TV sustavom, ugrađenim Chromecastom te podrškom za Google Assistant i Amazon Alexu. Televizor ima Dolby Audio certifikat pa će te uz pravi sustav kućnog kina dobiti odličan zvuk.

Info:
Dijagonala: 43''
Rezolucija: 4K
Smart TV: Android TV
Tip ekrana: Direct LED
Cijena: 2.718,99 kn

 

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Najbolji televizori do 3000 kuna - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.