Što sve treba znati prije kupnje nove SD kartice - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Što sve treba znati prije kupnje nove SD kartice

Što sve treba znati prije kupnje nove SD kartice

Demistifikacija SD kartica i standarda

Pohrana podataka bitna je za svaki uređaj kojim se koristimo. Kartice za proširenje te pohrane u današnje su vrijeme lako dobavljive te se mogu kupiti vrlo povoljno. No koje je značenje brojnih oznaka? Prođimo kroz standarde i performanse zajedno.

 

Ako je jedna stvar u životu konstantna, onda je to nedostatak prostora za pohranu podataka. Možda vi trenutno nemate taj problem, no netko u vašoj blizini definitivno se s njime muči. Količina memorije u mobitelima stalno raste, no također rastu i podaci koji se na nju spremaju, ponajviše rezolucija slika i videa.

Interna memorija za mobitele je obično velike brzine i pouzdanosti te ujedno i diže cijenu uređaja. No utori za dodatnu memoriju osiguravaju niže cijene, dok kupcu omogućuju nadogradnju prema potrebi. Ako koristite fotoaparat ili kameru, svakako ste se sreli s problemima o kojima ćemo govoriti.

 

SD znaćenja7

U tekstu ćemo se fokusirati na SD i MicroSD kartice, koje spadaju pod SD standard pohrane, a definira sve, od izgleda kartice, sučelja te drugih pravila kod pohrane podataka kako bi sve kartice radile na svim uređajima. Naravno, postoje i drugi standardi za pohranu, no ovaj je daleko najrasprostranjeniji.

Proći ćemo sve, od fizičkih karakteristika do pravila koje proizvođači moraju poštivati, a zatim se dotaknuti i nadolazećih tehnologija, kao i budućih prijedloga. Neki od njih već su dostupni na tržištu, no cijena je često odlučujući faktor, kao i činjenica da bolja kartica zahtijeva i kompatibilan interface kako bi radila s punim performansama.

 

(Stranica 1 od 2)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 2)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Što sve treba znati prije kupnje nove SD kartice - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.