Usporedni test: Koja mini kućišta izabrati - 3.3 out of 5 based on 4 votes
Usporedni test: Koja mini kućišta izabrati

Usporedni test: Koja mini kućišta izabrati

Sve manje komponente poput M.2 SSD-a omogućuju zanimljive dizajne kojima nije potreban velik prostor, pogotovo kada se izbaci čitač DVD-a

Top komponente u minijaturnim kantama


Razvoj računalnih kućišta s godinama je donio zanimljive novosti kako bi se prilagodio modernom hardveru. Najveće promjene bile su pomicanje napajanja s vrha na dno kućišta, izbacivanje utora za diskete te, u zadnjih par godina, utora za čitače DVD-a kako bi se dobila čista prednja strana. Neki proizvođači još uvijek smatraju da je osam utora za hard diskove koji se ne mogu izvaditi realna potreba kupaca, kao da na tržištu ne postoje diskovi s 12 TB memorije koji više nego zadovoljavaju potrebe velike većine kućnih korisnika. Takvo kućište danas će netko kupiti samo ako kupuje već složeno računalo pa nema izbora. Ili ga nije briga, no to je problem za drugi članak. Inovacije na tržištu dolaze jednom kada se limitira slobodan prostor za manevriranje s komponentama. Gameri, a pogotovo korisnici kojima računalo služi za multimediju, nikada neće iskoristiti sve za što je namijenjena matična ploča klasične ATX veličine, bez obzira na to što marketing o tome misli. Zato vam ovim putem donosimo pogled na pet kućišta koja podržavaju mini-ITX standard veličine matične ploče. Proizvođači imaju težak zadatak spajanja atraktivnog dizajna i osiguravanja dostatnog prostora za uguravanje svih komponenti, ali kućište mora imati dovoljno dobru ventilaciju da se nijedna od njih ne bi pregrijala. Naravno, jednom kada se pojavi izazov, dolaze nam različiti dizajni i uzbudljiva rješenja koja vrijedi analizirati. Na kraju dana i mi smo bili skeptični prema performansama ovih malih zvijeri jednom kada su došla u naš Vidilab. Dobro, zvijeri će tek postati kada ih popunimo optimalnim hardverom, za što nećete morati dugo čekati.

Naravno, kod ovakvih matičnih ploča ljudi koriste argumente da se mogu koristiti samo dvije RAM-kartice i da će ostati bez SLI podrške jer sva mainstream korisnička računala podržavaju samo dual-channel konfiguraciju, što gubite jednom kada dodate treću pločicu. SLI podrška stvar je prošlosti ako pitate Nvidiju — oni podržavaju još samo top ponudu s tom opcijom, a AMD je svoj brend Crossfire doslovno ugasio (još će neko vrijeme podržavati DirectX 11 naslove).



(Stranica 1 od 8)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 8)
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Usporedni test: Koja mini kućišta izabrati - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.