EA-ov studio Frostbite Labs razvija realistične "virtualne ljude"

EA-ov studio Frostbite Labs razvija realistične "virtualne ljude"

Frostbite slovi kao najprihvaćenija platforma za game development unutar Electronic Arts kompanije.

Tijekom nedavne konferencije za investitore, izvršni potpredsjednik Electronic Artsa Patrick Söderlund objavio je da njegov studio Frostbite Labs kojeg čini između 30 i 40 developera trenutno radi na "virtualnim ljudima" i uvjerljivim likovima koji će se naći u budućim VR igrama i aplikacijama.

Na žalost Söderlund nije odao nikakve detalje o virtualnim ljudima, niti tehnologiji koju Frostbite koristi za njihovu izradu, no za pretpostavit je da pripremaju neki posebni engine za renderiranje likova namijenjenih VR okruženju, koji će stvoriti još veći dojam realnosti i likovima poput onih iz holodeka Star Treka. Za očekivati je da će nova vizualna tehnološka rješenja u izradi likova biti predstavljena na konferenciji koju će EA održati na predstojećem E3 sajmu u Los Angelesu idući mjesec, piše Vidi.hr.

Gotovo je izvjesno da će na E3 sajmu EA predstaviti neke nove VR igre, a za sada nam nije poznato hoće li se virtualni ljudi naći u nekoj VR inačici predstojećeg naslova Battlefield 1 koji izlazi 21. listopada ove godine, a radi na najnovijoj inačici Frostbite 3 enginea. Paralelno s njim, najavljen je i njegov konkurent, novi Call of Duty Infinite Warfare od Infinity Warda. Zanimljiva činjenica je da novi COD ima više dislikeova nego likeova, postajući drugi YouTube video na svijetu s najviše dislikeova, dok je Battlefield 1 u potpuno suprotnoj poziciji. Treća verzija ovog enginea predstavlja evoluciju njihovog Frostbite 2 enginea. Prva igra koja je došla na tom engineu bio je Battlefield 4.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.