Samsung HMD Odyssey

Samsung HMD Odyssey

VR kroz AMOLED naočale

Samsung HMD Odyssey je ponajbolji high-end MR headset za Windows Mixed Reality platformu i može se uspješno nositi s Viveom i Riftom.

Samsungova odluka da napravi VR uređaj na Windows Mixed Reality (WMR) platformi rezultirala je jednim od ponajboljih high-end headseta. Zaboravite na Samsung Gear VR, ovo je VR headset koji se prema specifikacijama može nositi s Oculus Riftom i HTC Viveom (Pro). HMD Odyssey krasi set standardnih odlika Samsungovih proizvoda: jednostavan, a estetski dojmljiv futuristički dizajn, izvrstan AMOLED ekran visoke rezolucije i gustoće piksela (615 ppi) te impresivna zvučna strana, za koju se pobrinuo AKG kod ugrađenih slušalica.

Ergonomija headseta je vrlo dobra i neće vam biti problem nositi ga na glavi i duže vrijeme

Samsung 1

Od sitnica koje bitno poboljšavaju iskustvo, spomenimo još IPD podesivi senzor. WMR platformom možete upravljati preko Cortane, a možete upaliti i stari dobri SteamVR, s najbogatijim katalogom igara i softvera. Samsung nije izmišljao toplu vodu kod dizajna WMR kontrolera, uzevši HTC Vive i Oculus Rift kao uzore, te postigao solidan dizajn i ergonomiju. Međutim...

Za šmekere: AMOLED ekran visoke rezolucije i AKG slušalice brinu se za odličan AV dojam

Samsung 2

U testu ovog uređaja, naišla sam na velike probleme kod trackinga kontrolera/pokreta. HMD Odyssey ima samo dvije kamere za inside-out praćenje pokreta, u usporedbi s Oculus Questom koji ima četiri, te vidljive IR LED-ice na kontrolerima. Prvo sam mislila da je problem u slabim baterijama, čest uzrok pomanjkanju kvalitete trackinga na WMR sustavima, no problem se nije popravio njihovom zamjenom. Zatim sam pokušala s promjenom svjetlosnih uvjeta u sobi, ali ni taj trik nije upalio. Nažalost, možda i najbitniji segment jednog VR uređaja ovdje je podbacio, a iskreno ne mogu reći je li to stvar samog sustava kao takvog ili pojedinačnog headseta koji sam dobila na testiranje.

Praćenje pokreta u teoriji bi trebalo raditi dobro, bez većih problema, no u praksi je veza između mojih akcija i akcija na ekranu često kasnila ili pucala

Samsung 3

S obzirom da mi je konstantni nesklad između mojih pokreta i akcija u VR-u te laga u stvarnom vremenu počeo uzrokovati težak osjećaj mučnine, odlučila sam testirati ostale kvalitete headseta na statičnim naslovima poput Project CARS 2 VR-a, gdje nisam naišla na nikakve probleme. Šteta, ovaj headset se još prošle godine na popustu mogao naći za 299 dolara, a s obzirom da ima krajnjim korisnicima lakše podesivi inside-out tracking te ne zahtjeva bijesno gamersko računalo za pokretanje, mogao je biti vrlo dobar odabir.

Više informacija

  • Proizvođač: Samsung
  • Ustupitelj i cijena: Divit, 790 eura (cca 5800 kn)
  • Minus: loš tracking na testnom primjerku, samo dvije kamere za tracking, standardna cijena na online shopovima (nije dostupan u Hrvatskoj)
  • Plus: dizajn headseta, kvaliteta ekrana, 3D audio, AKG slušalice, IPD podesivi senzor, WMR i SteamVR platforme
  • Ekran: AMOLED (3,5 inča x 2)
  • Rezolucija: 2880 x 1600 (1440 x 1600)
  • Format prikaza: 9:10
  • FOV: 110
  • Refresh Rate: 110
  • Ostalo: Windows Mixed Reality i SteamVR platforme, Samsung WMR kontroleri, inside-out sustav za praćanje pokreta, senzor blizine, IPD podesivi senzor, 3D audio, AKG slušalice, ugrađeni mikrofon, USB 3.0, HDMI 2.0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung HMD Odyssey

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung HMD Odyssey - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.