Hisense 55U7KQ

Hisense 55U7KQ

Mini LED za šaku eura

Hisenseov U7K je jedan od najpovoljnijih mainstream televizora i omogućuje izniman omjer cijene i kvalitete slike. Posebno testirani 55-inčni model predstavlja ponajbolji izbor za većinu korisnika koji žele kvalitetan televizor pristupačne cijene.

Hisense je prošle i ove godine predstavio veliki broj Mini LED televizora. Posebno se to odnosi na njihovu ULED seriju koja uspješno spaja napredniju Quantum Dot tehnologiju za prikaz s boja s Mini LED pozadinskim osvjetljenjem. Hisenseova ULED serija televizora uključuje tri modela U6, U7 i U8. Testirani 55-inčni U7K je mainstream Mini LED televizor iz Hisenseove ponude za 2023. godinu. Ove godine očekujemo njegovog nasljednika pod nazivom U7N.

 

Hisemse-55U7KQ-8.jpg

 

Mainstream best buy

S obzirom na trenutno super povoljnu cijenu Hisenseov U7K je jedan od najpovoljnijih mainstream televizora i omogućuje izniman omjer cijene i kvalitete slike. Dostupan je u velikom broju različitih veličina dijagonale, sve do ogromnih 100 inča. Rekli bismo kako je testirani 55-inčni model svakako ponajbolji odabir za većinu korisnika.

Odlikuje ga vrlo dotjeran dizajn uz tanke rubove. Kvaliteta izrade je na vrlo visokoj razini za jedan mainstream televizor. Poprilično specifično postolje održava TV vrlo stabilnim na površini, iako zauzima nešto više mjesta.

Posebno nam se svidio priloženi daljinski upravljač. Srebrne je boje i napravljen je od metala, te djeluje vrlo kvalitetno. Jednostavan je za korištenje, a na raspolaganju su vam i posebne tipke za sve najpoznatije streaming servise. Podržana je mogućnost glasovnog upravljanja, a od virtualnih asistenata dostupna je Alexa.

Hisense je U7K opremio vrlo solidnim 2.1-kanalnim zvučnicima sa subwooferom. Pomalo nas je iznenadila jačina samog zvuka koja je prilično impresivna za TV ove veličine.

Opremljenost je poprilično standardna za mainstream televizor. Po nama najvažnije je kako su prisutna ukupno dva HDMI 2.1 priključka pune propusnosti. Nadalje, TV donosi vrlo dobru bežičnu mrežnu povezivost uz podršku za WiFi 5 i Bluetooth, ima dva USB priključka, a posjeduje i optički audio izlaz te zaseban audio priključak za slušalice.

 

Hisemse-55U7KQ-9.jpg

Mogućnosti: ovog Hisenseovog mainstream televizora su više nego dobre, uključujući jako dobru opremljenost

 

Ključan prodajni adut ovog TV-a svakako je kvaliteta slike, te podrška za sve najnovije tehnologije. Prije svega ovdje mislimo na podršku za HDR10, Dolby Vision i HLG. U7K donosi izniman kontrast i visoku razinu maksimalne svjetline što potom omogućuje odličnu kvalitetu slike, te posebice dojmljiv prikaz HDR sadržaja.

Korištena VA tehnologija u kombinaciji s Mini LED osvjetljenjem uz 384 zasebno kontrolirane zone osvjetljenja omogućuje odličan, dinamičan prikaz uz vjerne boje. Ovdje naglasimo kako za ponajbolje rezultate opciju lokalnog zatamnjenja (Local Dimming) treba postaviti na High.

Maksimalna svjetlina od oko 1.000 nita je vrlo impresivna za mainstream TV i itekako je primjetna prilikom korištenja, posebno ukoliko ste u svjetlijoj prostoriji.

Odlična kvaliteta slike

Što se tiče predložaka za prikaz slike preporučamo koristiti Cinema ili IMAX Enhanced, dok ostali nisu osobito precizni ni korisni. Hisense kod U7K koristi Hi-View 4k procesor slike sa četiri jezgre koji u pravilu solidno odrađuje svoj posao. Svojom kvalitetom se ipak ne može mjeriti sa Sonyjevim ili LG-evim procesorima slike. Vidljivo je to prilikom upscaling sadržaja s niže na višu rezoluciju, kao i prilikom prikaza slika u pokretu. Premda sportski sadržaj izgleda sasvim dobro, ovaj TV bismo ipak više preporučili za gledanje filmova u kino ugođaju nego za sportska uzbuđenja.Svakako bismo ga preporučili i za igranje igara.

Hisenseov U7K je zapravo vrlo sposoban gaming TV. Ukoliko koristite HDMI priključke 3 ili 4, koji podržavaju HDMI 2.1, na raspolaganju su vam sve napredne gaming opcije poput 4k pri 120 fps-a, te podrške za ALLM i VRR. Televizor je odmah prepoznao testnu PlayStation 5 konzolu i sve automatski podesio za najbolje performanse. Spojite li pak s ovim televizorom moderno računalo, moći ćete koristiti visoke frekvencije osvježavanja slike od 144 Hz pri 4k rezoluciji, te čak 240 Hz pri 1.080 rezoluciji. Ulazno kašnjenje je vrlo maleno, a brzina odziva prilično dobra.

Za razliku od sličnih modela na američkom tržištu koji koriste Googleov TV, Hisenseovi televizori u Europi dolaze s VIDAA softverskim sučeljem. U osnovi je riječ o funkcionalnom sučelju koje radi brzo i jednostavno je za korištenje. Ipak, ima manje naprednih opcija i podržava znatno manje aplikacija. Rekli bismo kako je ovo određeni nedostatak ovog inače odličnog TV-a. Također, u nedostatke možemo ubrojiti nešto slabiji vidljivi kut koji uzrokuje gubitak kvalitete slike ukoliko ne sjedite direktno ispred samog TV-a.

Međutim, s obzirom na trenutno iznimno povoljnu cijenu, U7K omogućuje izvrstan omjer cijene i kvalitete slike te zaslužuje svaku preporuku.

 

plusminus-hisense.jpg

 

USPOREDNI TEST 55 INČNIH TELEVIZORA: EURO 2024

NAJBOLJA SLIKA ZA SVAČIJI DŽEP

Najnoviji televizori su sve veći, svjetliji, pametniji i imaju sve više gaming opcija. OLED tehnologija i dalje suvereno vlada u segmentu televizora visoke klase, no Mini LED televizori su sve bolji i cjenovno pristupačniji. Ovogodišnji modeli su još uvijek u malom broju zastupljeni na tržištu, no trenutno su televizori iz ponude za 2023. godinu dostupni po super povoljnim cijenama, tako da predstavljaju isplativ odabir.

Više informacija

  • Model: 55U7KQ
  • Smart TV: VIDAA 7.0
  • Potrošnja struje: energetski razred HDR: F, maksimalna potrošnja 210 W
  • Proizvođač: Hisense
  • Dijagonala/ rezolucija: 55 inča, Ultra HD 3.860 x 2.160 piksela
  • Osvježavanje: 120 Hz / 144/240 Hz PC
  • TV tuneri: 1x DVB-T/​T2/​C/​S/​S2 HEVC (H.265)
  • Zvučnici (RMS): 40 W(2x 10w+20 W subwoofer)
  • HDR kompatibilan: HDR10, HDR 10+, Dolby Vision, Dolby Vision IQ, HLG
  • Ostali priključci: 1x USB 2.0, 1x USB 3.0, LAN, 1x CI+ 1.4
  • Dodatno/Ostalo: eARC, VRR, ALLM, AMD FreeSync Premium
  • SMART platforma: VIDAA 7.0
  • Dimenzije: 1.231 x 716 x 306 mm (sa stalkom)
  • Masa: 13,8 kg (sa stalkom)
  • Ustupitelj i cijena: Panteh 749,00 €
  • Grand Prix: 3,80
  • Best Buy: 4,27
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Hisense 55U7KQ

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Hisense 55U7KQ - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.