Samsung The Sero

Samsung The Sero

Futuristički TV za social media fanove!

Samsung je za modernu generaciju osmislio osebujan TV sa zakretnim ekranom koji možete koristiti u vertikalnom ili horizontalnom položaju. Povežete li ovaj TV sa svojim mobitelom, na velikom vertikalnom ekranu ukazat će vam se sav sadržaj s Instagrama, Facebooka, TikToka! Je li Samsungov Sero briljantna ideja ili samo najbizarniji TV kojeg smo imali priliku vidjeti u posljednjih nekoliko godina?

Poprilično je teško biti inovativan u današnjem svijetu modernih gadgeta i potrošačke elektronike. I taman kada pomislite da ste vidjeli baš sve, nekolicina Samsungovih nadobudnih dizajnera i inženjera vas posve iznenadi i dočeka nespremne. Ovo definitivno nismo mogli predvidjeti. Naime, iz Samsunga nam stiže futuristički dizajniran TV namijenjen modernoj social media generaciji. The Sero (kako su ga prozvali) vam omogućuje da sav taj silan sadržaj s Instagrama, TikToka i drugih društvenih mreža vidite na osebujno dizajniranom televizoru sa zakretnim ekranom koji se može postaviti u vertikalan položaj. Milenijalci će biti oduševljeni, a i cool efekt je zajamčen.

 

Osebujno rotirajuće čudovište

Dakle, ključna ideja koja stoji iza ovog Samsungovog osebujnog futurističkog ekrana (zapravo ga je teško prozvati klasičnim televizorom) jest omogućiti prikaz social media sadržaja s pametnih telefona ili tableta na velikom ekranu koji se može bez problema prebaciti u vertikalni način prikaza. Zapravo nas je Sero, s obzirom na dizajn, više podsjetio na nekakav video kiosk kakve smo znali viđati po zračnim lukama, ali je ovdje u ulozi kućnog multimedijalnog video huba ili zida, kako god hoćete.

Mora se priznati da je dizajn impresivan. The Sero spada u Lifestyle seriju Samsungovih televizora koju čine i The Frame ili The Terrace, a svi se redom odlikuju neobičnim dizajnom i zapravo donose odmak od uobičajenog klasičnog dizajna i percepcije televizora. The Sero se sastoji od ekrana koji djeluje poput okvira nekakvog umjetničkog djela i posebno dizajniranog stalka koji je napravljen od kombinacije metala i plastike.

 

Samsung Sero TV 3

 

Za magiju zakretanja zadužen je ugrađeni elektromotor koji po potrebi rotira ekran iz vertikalnog u horizontalni položaj i obrnuto. Kompletna konstrukcija nam je djelovala vrlo robusno i kvalitetno napravljena, a moguće je dodatno kupiti posebne kotačiće koji će vam omogućiti da TV jednostavno premjestite iz jedne prostorije u drugu. S obzirom na dizajn, jasno je da je ergonomija ovog televizora vrlo limitirana, praktički nepostojeća. Napomenimo da za „skrivanje“ kabela postoji posebna ploča sa stražnje strane stalka, a same kabele provodimo kroz prorez na dnu. Jasno da Sero nije moguće montirati na zid.

Ekran možete zakrenuti pomoću posebne tipke na priloženom daljinskom upravljaču. Međutim, ako doista želite impresionirati frendove, predlažemo da povežete svoj mobitel s televizorom i jednostavno mu zakrenete ekran i gle čuda: automatski će se zakrenuti i ekran na Samsungovom Seru u skladu s orijentacijom ekrana vašeg mobitela.

Sero se doista može pohvaliti impresivnim dizajnom, no veličina dijagonale je ono što je daleko manje impresivno. Naime, ona iznosi svega 43 inča, što je u današnje vrijeme ipak malo. Doduše, treba imati na umu ideju da se ovaj TV koristi u vertikalnom položaju, što znači da bi osjetno veći ekran stvorio poprilične probleme po pitanju dimenzija i dizajna. Čak i ovako Sero sa stalkom teži više od 33 kg, što nije malo. Iznenadilo nas kako je sama montaža, odnosno povezivanje ekrana sa stalkom, izvedena prilično jednostavno i obavit ćete je vrlo brzo.

 

Instagram i fejs na velikom ekranu

Softverski se Sero temelji na najnovijoj verziji Samsungovog Smart TV sučelja Tizen. U ovom je slučaju riječ o nešto jednostavnijoj verziji ovog sučelja. Sve skupa djeluje prilično uvjerljivo i sučelje će pravilno prepoznati orijentaciju ekrana.

Mora se priznati da ključna ideja koja stoji iza cijele ove priče u praksi funkcionira besprijekorno. Povežite svoj mobitel ili tablet s ovim televizorom i na velikom vertikalnom ekranu ćete ubrzo vidjeti sav sadržaj s Instagrama, Facebooka, Snapchata, TikToka. Ovakav format ekrana posebno je prilagođen gledanju video sadržaja, primjerice na Instagramu, a čak i pregledavanje pojedinih web stranica, posebice webshopova, izgleda mnogo bolje i preglednije na većem ekranu u vertikalnoj orijentaciji.

 

Samsung Sero TV 4

Pritom svoj mobitel možete koristiti i kao svojevrsni daljinski upravljač i prilagođavati sve funkcije televizora. Koristite li Samsungov mobitel posebnog formata stranica (poput S20), SmartThings aplikacija pomaže da se slika u potpunosti prilagodi prikazu na velikom ekranu. Također možete koristiti i Samsungov DeX mode, što će biti posebno zgodno s obzirom na veličinu ekrana. Dakako, podržani su i drugi Android uređaji i Appleov iPhone. Sero podržava i prikaz pomoću Appleovog AirPlaya, ali će za punu funkcionalnost i korištenje vertikalne orijentacije ekrana biti potrebna odgovarajuća nadogradnja aplikacije.

 

Nagovještaj budućnosti?

Dakle, Sero izgleda cool i funkcionira prilično dobro, no što je s kvalitetom slike? Ovo je specifičan televizor, pa se tako Samsung ovdje odlučio za korištenje IPS matrice uz klasično Edge LED osvjetljenje. Ipak, koristi se Quantum dot tehnologija odnosno QLED color filter. S obzirom na to da su svi ostali Samsungovi QLED televizori temeljeni na VA matricama, ovo je prilično neobična kombinacija. Možemo reći da smo bili prilično zadovoljni kvalitetom slike koju smo vidjeli kod Sera.

 

Samsung Sero TV 6

Boje su dobro definirane, izgledaju prilično „živo“ i daju dobru dinamiku slici, vidljivi kut je odličan, a to je, s obzirom na namjenu, svakako bio jedan od razloga odabira IPS matrice. Međutim, Sero se ne može mjeriti s modernim OLED i QLED televizorima kada govorimo o kontrastu i, prije svega, HDR performansama. Premda je maksimalna razina osvjetljenja sasvim dobra, HDR performanse nisu na razini kvalitetnijih televizora.

Kako bi ukupni doživljaj multimedije bio zadovoljavajući, Samsung je Sera opremio prilično respektabilnim setom zvučnika. Ukupna snaga zvučnika iznosi 60 W, a kvalitetnoj zvučnoj kulisi znatno pridonosi zasebni subwoofer. Vrijedno je spomenuti da možete primjerice svoj Spotify account povezati s televizorom i uživati u omiljenoj glazbi, a pritom kao dodatni efekt možete na ekran postaviti i disko svjetlo koje se „kreće“ u skladu s glazbom!

Što se tiče upravljanja ovim televizorom, uz njega dolazi moderan i kvalitetan daljinski upravljač, a zahvaljujući ugrađenom mikrofonu, podržane su i glasovne naredbe. Tipka za uključivanje i isključivanje nalazi se sa stražnje lijeve strane stalka.

 

Samsung Sero TV 5

Sero je stvarno nešto posebno, drugačije, cool. Trik s rotirajućim ekranom nam se toliko svidio da smo ga morali ponavljati tek tako više puta samo poradi cool efekta. On ima, međutim, i praktičnu funkciju. Fotografije, web stranice i social media sadržaj izgledaju stvarno odlično na vertikalnom ekranu, pa Sero kao zabavni i social media centar stvarno ima nekog smisla. Nije osobito pogodan za ozbiljniji gaming, no za casual igrače bit će kao naručen.

Nažalost, cijenu mu je prilično visoka, tako da ga je vrlo teško preporučiti. Međutim, pohvale idu na račun osebujnog i inovativnog dizajna i same izvedbe uređaja, a vidjet ćemo hoće li nam budućnost donijeti još ovakvih vertikalnih televizora.

 

Više informacija

  • Model: Samsung QE43LS05T
  • Isplativost: 3
  • Ergonomija: 4
  • Mogućnosti: 4
  • Proizvođač: Samsung
  • Vrsta panela: PS Edge LED, podrška za HDR 10+ i HLG (Hybrid Log Gamma), Samsung 4k Quantum procesor (AI upscaling)
  • Dijagonala/ rezolucija: 43"
  • Izmjerena potrošnja struje: 135 W max
  • Osvježavanje: 3840x2160 piksela, frekvencija osvježavanja 160 Hz max
  • AV priključci: 4x HDMI 2.0 (HDCP 2.3), 2x USB 2.0, 1x Ethernet, 1x digital audio out, antenski priključak
  • Ostali priključci: Samsung Tizen OS 5.5, daljinski upravljač Smart remote, DVB T/T2/C/S/S2, Dual tuner, WiFi (ac), Bluetooth 4.2, podrška za CEC, eARC i ALLM
  • Dimenzije: 1228,1 x 564,7 x 83,4 mm
  • Masa: 33,3 kg (sa stalkom)
  • Plus: futuristički dizajn, zakretni ekran, mogućnost vertikalnog prikaza slike, kvaliteta izrade, vrlo dobra kvaliteta slike, softversko sučelje, solidan zvuk
  • Minus: visoka cijena, slabije HDR performanse, nije osobito pogodan za gaming, limitirana ergonomija
  • Ustupitelj i cijena: Samsung www.samsung.hr Cijena: 10.599,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung The Sero

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung The Sero - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.