LG PF1000U - 5.0 out of 5 based on 1 vote
LG PF1000U

LG PF1000U

Novi pristup projekciji

Rijetki su uređaji koji pokušaju promijeniti “mindset” krajnjih korisnika i pripremiti ih na nešto novo, još su rjeđi oni koji to uspiju učiniti i natjerati korisnika da preispita neke stvari od nule… Zvuči ozbiljno, ali upravo je to uspjelo ovom alternativnom hibridu TV-a i projektora.

Jedna je prava istina o veličini ekrana kada je u pitanju kućno kino – dijagonala nikada nije dovoljno velika i koliko god veliki TV kupili uvijek je nedovoljne veličine kada poželite pogledati film, pa shvatite kako su neki kadrovi snimljeni isključivo za filmsko platno. Gledati vestern i karavanu koja putuje kroz golemi klanac jednostavno ne može biti isto na malom TV-u i velikom platnu, a filmskim stručnjacima to je bilo jasno još 1953. godine kada je uveden Cinemascope – ono što danas znamo kao 21:9 format.

Potpuno drugačija filozofija

Svi oni koje muči klasični “projektorski problemi” poput: “što kada istekne radni vijek lampe na projektoru” ili “nemam mjesta za pravilno pozicioniranje projektora, a postavljanje na strop je prezahtjevno”, dobili su odgovor iz LG-ja u obliku modela PF1000U. Ovaj dimenzijama mali i masom lagani uređaj predstavlja svojevrsnu revoluciju u tehnologiji unazad zadnjih pet godina.

LG Minibeam UST 3

LED LAPMA: Nema bojazni od nestanka struje i uništavanja lampe. Traje više od 30.000 radnih sati i ima snagu od 1.000 ANSI lumena

Pogoni ga LED osvjetljenje što znači da se ne trebate plašiti nestanka struje i pucanja lampe, niti trebate razmišljati o UPS-u jer PF1000U radi kao švicarski sat i nakon što ga usred rada potegnete za naponski kabel i isključite sa struje. Provjereno. Žarulja mu traje više od 30.000 radnih sati, a performanse i specifikacije duboko zadiru u klasu ozbiljnih i duplo skupljih kućnih projektora. Ono što PF1000U čini doista posebnim je način na koji projicira sliku tj. sustav leća koji pripada u short-throw kategoriju ekstremnog tipa, a to znači da uređaj s udaljenosti od tek 38 centimetara od zida može projicirati sliku dijagonale 100“. Ako ste pratili LED projektore onda je dovoljno reći da ovaj LG ima snagu od 1.000 ANSI lumena snage osvjetljenja, što je za LED trenutni maksimum u potrošačkoj klasi. Ako vas to brine (mislite da je i dalje preslabo) dovoljno je reći da Sony u ponudi svojih profesionalnih HT modela ima uređaje tri puta veće cijene s 900 ANSI lumena. Dakle, nije sve u snazi osvjetljenja, pogotovo stoga što se ovi uređaji montiraju i gledaju u potpuno zamračenim prostorijama gdje je veći naglasak na dubini i definiciji crne boje, sivih tonova i sjena nego na snazi bijele boje. Također, kontrast ovog uređaja je definiran na 150.000:1 što u projektorskom svijetu odgovara trenutno samo najnaprednijim modelima.

Nezaustavljivi LG

Zasigurno možemo reći da LG, osim što je trenutno prvo ime kada pričamo o OLED-u, nosi istu titulu kada govorimo o LED projektorima. Napredak u tehnologiji i kvaliteti u odnosu na dvije godine ranije naprosto je golem. PF1000U je koncipiran kao samostalni multimedijski uređaj, što znači da ima svoju Smart TV platformu i gomilu sadržaja kada ga spojite na mrežu i internet, posjeduje klasičan Magic Motion upravljač i pokušava ostaviti dojam kod korisnika da se radi o velikom TV-u. Tu je LG učinio apsolutno idealnu sinergiju između klasičnog PJ-a i modernog TV-a. Spaja se bežično na tablete i telefone, ima integrirani Bluetooth te može poslati bežično zvuk na slušalice ili neki prijenosni zvučnik ili soundbar.

LG PF1000U 2

SAMOSTALNI MULTIMEDIJSKI UREĐAJ: Dolazi sa SMART TV platformom, a uz sve bitne konektore moguće ga je bežično spojiti na tablete i telefone, ili Bluetoothom na slušalice, prijenosni zvučnik ili soundbar

Korisnici koji do sada nisu nikada koristili projektor ući će kroz ovaj LG-jev model u novu dimenziju i vjerojatno se nikada neće vratiti na male ekrane. Kvaliteta prikaza slike je zaista na visokom nivou, a zadovoljni smo i s procesiranjem slike te prikazom pokreta. Osim toga, idealan je i za gaming, a brzina odziva je trenutna dok ulazno kašnjenje iznosi manje od prosječnog TV-a (ispod 20 ms). Ako ste u potrazi za projektorom, a ne želite postavljati stropne nosače i grozite se mogućnosti zasebne kupovine skupe lampe jednom kada dođe do kraja svog radnog vijeka, a pritom se ne želite odreći vrhunske slike, LG je ponudio jednu od najboljih alternativa klasičnoj projekciji. Naše simpatije je osvojio.

Više informacija

  • Model: PF1000U
  • Ukupna ocjena: 4,7
  • Performanse: 5
  • Mogućnosti: 5
  • Cijena: 5
  • Proizvođač: LG
  • Tip: 3D DLP LED
  • Rezolucija / format slike: Full HD (1920 x 1080), 60” do 100” / 16:9 nativno
  • Snaga osvjetljenja: 1000 ANSI
  • Kontrast: 150000:1
  • Radni vijek lampe (bright/dynamic/eco): 30.000 sati
  • Konektori: Audio izlaz: 3,5 mm, optiËki, 2x HDMI, kompozitni, LAN
  • Dodatno: Smart TV + Magic Motion, WiFi, Bluetooth, WiDi/Miracast
  • Dimenzije: 13,20 x 8,38 x 28,19 cm
  • Težina: 4,85 kg
  • Plus: Smart TV platforma na projektoru i Magic Motion upravljaË, kontrast, ultra short-throw, opremljenost, 3D, radni vijek lampe, cijena
  • Minus: Ništa posebno
  • Ustupitelj i cijena: LG Hrvatska (www.lg.com/hr), 10.899,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG PF1000U

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG PF1000U - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.