Bose Smart Soundbar 600 + Bass Module 500

Bose Smart Soundbar 600 + Bass Module 500

Najbolje upareni

Model 600 dolazi kao svojevrsna sredina ponude Bose soundbar sustava koji nudi moderne surround zvučne efekte, no svakako razmislite i o dubokotoncu.

Bose je brend koji svakako može stajati iza proizvoda kojima će kupci biti zadovoljni. No, također to pouzdanje traži i određenu cijenu, a svježe nakon kupnje novog televizora možda niste sigurni koliko potrošiti i na zvuk. Mi vam nakon ovog usporednog testa možemo reći da nećete požaliti ako uživate u filmovima i serijama, kao i glazbi na televiziji, a soundbar lako može postati klasičan zvučnik za slušanje glazbe. Ono što Bose nudi je modularno kupovanje sustava, pa tako u početku svakako krećete od samog soundbara, no s vremenom mu možete dodati dubokotonac koji toplo preporučamo, kao i dodatne zvučnike za dobivanje odličnog surround iskustva s izvorima zvuka iza vas, ako za njih imate prostora.

 

STAVITI-Bosee-Smart-600.jpg

Nije šala:  I ovaj manji Bose model koristi impresivan set drivera kojim dobiva vrlo širok surround efekt, a dovoljno je kompaktan da ga ubacite u svoj postojeći setup

 

Soundbar sam po sebi koristi 3.0.2 setup. To znači da imate tri standardna kanala, dva kanala koja emitiraju zvukove prema stropu, a soundbaru nedostaje integrirani dubokotonac. To ne znači da Bose dizajnom nije pokušao optimizirati rad soundbara.

Kućište sa zvučnicima ima Bass Reflex dizajn s otvorima sa stražnje strane, a na samim cijevima unutar soundbara čak su montirani i pasivni radijatori. Drugim riječima, do maksimuma su iskoristili dizajn da povećaju mogućnosti integriranih zvučnika kod nižih frekvencija kako bi konačan zvuk bio što „topliji“ bez korištenja dediciranog dubokotonca.

Dakle, od zvučnika imamo pet drivera širokog spektra od kojih je centralni zadužen za reprodukciju razumljivog govora u akcijskim scenama filmova te nudi vrlo jasan rezultat koji možete i dodatno pojačati unutar aplikacije. Zatim imamo dva drivera na samim rubovima soundbara, usmjerenima prema samim krajevima i blago nagnutima prema samim slušateljima. Ovaj dizajn im omogućuje dobivanje vrlo širokog soundstagea, pa slušatelji imaju dojam da zvuk dolazi iz većeg i daljeg izvora, no ovisno o raspodjeli sobe možda će se malo gubiti na preciznosti zvuka.

Kako smo spomenuli, centralni zvučnik ovdje spašava stvar kod bitnog zvuka dijaloga, dok se ostali zvukovi doimaju vrlo prostranima. Na kraju, tu su još dva drivera usmjerena prema stropu prostora, a ideja je da se zvuk odbija od stropa prema slušatelju i tako zvukovi s efektima koji se događaju iznad kamere u filmovima i serijama uistinu tako i zvuče, poput kiše ili prelijetanja aviona iznad glumaca.

Ovaj efekt najbolje se može iskusiti kod sadržaja koji podržava Dolby Atmos standard o kojem smo dosta pričali, a cilj mu je dobiti vrlo širok i prostran soundstage. Soundbar ima dizajn s pravilnim površinama i metalnim perforacijama koje osim dizajna omogućuju i prolazak zvuka, pa je tako centar vrha soundbara jasna lokacija zvučnika ispod. Soundbar ima čvrst dizajn s minimalnim kontrolama na samom uređaju, a za kontrolu ćete morati koristiti daljinski upravljač.

Ima jedan HDMI eARC utor za povezivanje s TV-om, a ako baš želite, možete koristiti i optički utor. Tu je i opcija žičanog povezivanja vanjskih dubokotonaca, a podržava i sve moderne WiFi konekcije sa streamanjem glazbe, kao i Bluetooth

 

Bose Bass Module 500

Uz soundbar smo bežično povezali i Bose dubokotonca, a smatramo da je model 500 idealan spoj s ovim soundbarom, iako možete skočiti odmah i na 700 verziju. Ovakav setup ispunjava ključan nedostatak soundbara, a to su oni duboki tonovi zbog kojih preferiramo odlazak u kino i koji svakoj sceni daje dodatnu težinu. Lako se povezuje kod prvog uparivanja, a nakon toga će se aktivirati čim se upali i soundbar. Možda neće tresti stakla kao 700 verzija, no zato će vam susjedi u zgradi svakako biti sretniji.

 

tablica-bose-sb.jpg

 

USPOREDNI TEST SOUNDBAR SUSTAVA: LJETO 2024.

TAJNI SASTOJAK IDEALNOG INFOTAINMENTA

Razgovori o tehnologijama televizora su vječni, no za dobivanje pune „slike“ iznimno je bitan i zvuk, čija se implementacija vrlo aktivno poboljšava.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Bose Smart Soundbar 600 + Bass Module 500

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.