BOSE Home Speaker 500 - 2.0 out of 5 based on 1 vote
BOSE Home Speaker 500

BOSE Home Speaker 500

BOSE u prodaji ima više pametnih zvučnika, a na vrhu im trenutno stoji Home Speaker 500 koji se koristi naprednim tehnologijama za pružanje stereo zvuka.

BOSE Home Speaker 500 trenutni je vrh njihove “kućne” ponude pametnih zvučnika. Dok se portable verzija može prebacivati lagano po kući, ovaj model povezan je na struju te, iako ga nije neka muka prenijeti, on tome nije namijenjen. Ideja je da ga se stavi na jedno relativno lako dohvatljivo mjesto, uza zid, idealno po sredini sobe, ili u njen kut.

Razlog tome je način na koji dobivate zvuk iz ovog modela. Jeftinije verzije zvučnika obično “pucaju” zvuk ravno naprijed ili imaju u sebi zvučnik usmjeren prema podu pa se tako zvuk odbija van u svim smjerovima. No, Home Speaker 500 ima nešto drugačiji sustav. Naime, koristi dva zvučnika za reprodukciju stereo glazbe. Međutim, kada su zvučnici tako blizu jedan drugome, stereo ne znači puno.

 

BOSE Home Speaker 500 3

Zato ih je BOSE namjestio da gledaju na suprotne strane i tako daju jaču stereo separaciju. Kada je zvučnik taktički smješten, zidovi prostorija koriste se za refleksiju zvuka te tako dobivate najbogatije moguće iskustvo slušanja glazbe s ovim zvučnikom. Iznenadili biste se njegovim dimenzijama gledanjem samo u slike, s obzirom na to da se radi o ovalnom dizajnu te je zvučnik značajno “spljošten”, dok mu je prednja strana široka. Tako ga lagano možete smjestiti na regal ili policu bez potrebe za velikom dubinom od zida.

Prvo paljenje odmah će vam dati do znanja da se radi o pametnom zvučniku koji u sebi ima i zaslon s informacijama o trenutnoj glazbi i ostalim detaljima. No samo paljenje nije dovoljno, već se zvučnik treba prvo postaviti, proces za koji vam savjetujemo da se naoružate strpljenjem. Naime, zvučnik želi da se prijavite aplikacijom. Kada ju skinete, aplikacija bi trebala jednostavno prepoznati zvučnik i s njime se spojiti.

Međutim, to se nije dogodilo već smo sve morali paliti-gasiti nekoliko puta dok se uređaji napokon nisu pronašli. Zatim aplikacija odmah zahtijeva registraciju te traži GPS signal. Bez toga nema glazbe. Nadamo se da ste blizu prozora ili terase da uhvatite dobar signal, nema zezancije sa BOSE zvučnicima. Jednom kada ste locirani i registrirani, slijedi update. Na aplikaciji piše da se zvučnik ažurira, no on nema neke oznake te nakon nekog vremena odlazi spavati jer ne svira.

 

BOSE Home Speaker 500 2

Nakon pola sata, odlučujemo ugasiti aplikaciju, koja svaki puta samo kaže da se stvari ažuriraju, te se bez aplikacije povezujemo Bluetoothom. Odjednom, sve radi i možemo slušati glazbu. Paljenje aplikacije nakon manualnog spajanja odjednom nam daje do znanja da je sve u redu i nudi integraciju sa Spotify aplikacijom, što smo naravno i napravili. Jednom kada se sve spoji, sustav uistinu postaje kako ga se i reklamira te u glazbi možete uživati preko streaming servisa i bez mobitela. Na zaslonu će vam se prikazati detalji o pjesmi, kao i “cover art” ako je dostupan. Naravno, možete puštati glazbu i direktno s mobitela ili Youtubea te će biti prikazan naziv trenutne pjesme ili videa na zaslonu zvučnika.

Ulaskom u aplikaciju nude se razni radiji i podcasti koje direktno možete slušati sa zvučnika, a u opcijama vam BOSE nudi pojačavanje visokih i/ili dubokih tonova. Sam zvučnik ima impresivnu glasnoću te će bez problema ispuniti prostoriju vrlo glasnom glazbom. Kako se približavate maksimalnoj glasnoći, duboki tonovi počet će nadjačavati ostatak glazbe te smatramo da ipak treba imati razumijevanja s obzirom na veličinu zvučnika.

 

BOSE Home Speaker 500 1

Na oko 80 % glasnoće glazba je još jasna, možete prilagoditi duboke tonove na aplikaciji ako su previše izraženi, a prostorija će imati dovoljno glazbe da ćete se morati nadglasavati ako želite voditi razgovor. Mi smatramo da je zvučnik idealan za 25 % - 50 % glasnoće jer dodatnim pojačavanjem dubokih tonova možete uživati u vrlo bogatom zvuku dok radite nešto drugo.

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za BOSE Home Speaker 500

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

BOSE Home Speaker 500 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.