Philips PH805 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Philips PH805

Philips PH805

Nigdje bez glazbe

Philips je ove slušalice sveo na vrlo atraktivan paket koji ima napredne funkcije, jednostavno korištenje, premium dizajn i opravdanu cijenu


Kada pričamo o slušalicama danas, nekoliko stvari vrlo je bitno kako bi zadovoljile modernog korisnika. Prvo, ipak je riječ o premium ponudi te samim time očekujemo wireless komunikaciju s drugim uređajima. Mobiteli su, pogotovo u high-end segmentu, odbacili sveprisutni 3,5 mm audio utor te se danas više-manje očekuje da ćete koristiti bežične slušalice, pogotovo ako ste u pokretu. No, aktivne slušalice su, osim gubitka žice, dobile nove feature koji će se uistinu dopasti čestim putnicima.

Ovdje u priču uskaču Philipsove PH805 slušalice, koje donose atraktivan premium dizajn zajedno s naprednim mogućnostima kakve očekujete od takvog headseta. S druge strane, Philips je odlučio zadržati jednostavnost te je rezultat jednostavno i brzo korištenje, samo treba malo navike. Kako smo već spomenuli, atraktivan, minimalan dizajn paše na svaku glavu te nije upadljiv. Slušalice su napravljene od metala i plastike, te njihova čvrstoća ulijeva povjerenje i nema zvukova škripanja plastike pri rukovanju. Površine samih zvučnika s vanjske strane su plastične, a desna strana tu površinu koristi za navigaciju na dodir. Spužva s unutarnje strane srednje je veličine te dovoljno gusta da i dalje uho ne dotiče ostatak slušalice kada ju stavite na glavu. Veličina slušalice znači da će i spužva ležati na uhu, a ne oko njega, ovisno naravno o vašoj veličini. Osobno, velika glava rezultirala je i jačim pritiskom slušalica na uši koji ipak nakon nekog vremena zahtijeva odmor od slušalica. Obje strane mogu se presavinuti na vrhu svake slušalice, kako bi se dobio kompaktniji izgled koji zatim možete pospremiti i u torbicu za nošenje koja dolazi sa samim slušalicama kako biste ih osigurali za vrijeme putovanja.

Philips PH805 3

Vratimo se na samu kontrolu slušalica. Kako smo spomenuli, desna strana ima površinu osjetljivu na dodir kojom kontrolirate reprodukciju glazbe, no samo djelomično. Povlačenjem prsta po površini prema gore povećava glasnoću, dok suprotna radnja naravno glasnoću smanjuje. Tapkanjem po slušalici mijenjat će modove rada u jedan od tri načina, na što će vas i glasovno obavijestiti. Ostatak kontrole nalazi se s donje strane slušalice u obliku malenog pomičnog gumba. Klizanjem gumba naprijed/natrag možete kontrolirati prijelaz s jedne pjesme na drugu, dok pritisak gumba u srednjoj poziciji pauzira glazbu. Dulji pritisak pali/gasi same slušalice. Za dodatnu kontrolu, prije spajanja slušalica svakako instalirajte Philipsovu aplikaciju, jer jednom kada su već spojene, aplikacija slušalice nije prepoznala.

Kako smo spomenuli, slušalice imaju tri načina rada, a to je naravno aktivna izolacija buke. Trenutno jedan od najtraženijih premium featurea, mogućnost izolacije buke nevjerojatno je učinkovita jednom kada ju sami isprobate te može gotovo u potpunosti izolirati konstantne šumove, poput zvukova automobila, ceste, aviona, gradilišta (u daljini), itd. Drugim riječima, svi naporni gradski i zvukovi putovanja lagano se eliminiraju, te glazbu možete u miru slušati na vama ugodnoj glasnoći. Alternativno, slušalice mogu pojačati zvukove izvana te ih eventualno ne morate skinuti ako vas netko nešto priupita.

Reprodukcija glazbe je odlična zahvaljujući 40 mm driverima, te niti glazba s izraženijim dubokim tonovima nije problem, čak i ako ju volite slušati glasno. I uz basove, ostatak reprodukcije ostaje jasan i izražen, te u njemu možete uživati do 30 sati na jednom punjenju. Ekvilajzer na mobitelu može vam dodatno poboljšati doživljaj slušanja omiljene glazbe.

Više informacija

  • Model: PH805
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Kvaliteta: 5
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Philips
  • Tip: Bežične naglavne slušalice
  • Driveri: 40 mm
  • Sučelje: Touch + gumb
  • Načini spajanja: Bluetooth 5.0
  • Baterija: 30 sati
  • Dimenzije / masa: 235 grama
  • Mikrofon: Da
  • Raspon frekvencije: 7 – 40.000 Hz
  • Ostalo: Aktivna izolacija vanjske buke
  • Plus: Napredne mogućnosti i premium dizajn po atraktivnoj cijeni
  • Minus: Čvrsti pritisak, većim glavama će smetati nakon nekog vremena slušanja
  • Ustupitelj i cijena: Philips, www.philips.hr Cijena: 1.199 kuna
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips PH805

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips PH805 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.