Samsung S27D850T - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Profić Iznimno oštra i precizna slika sa vrlo dobrim kontrastom i detaljima u crnoj i sivoj

Samsung S27D850T

Samsungov “refresh“ u velikom stilu

Originalan i osvježen pristup koji je Samsung primijenio na novoj seriji monitora izdvaja ga od konkurencije kada je u pitanju bogata paleta mogućnosti, no to je samo početak, vlastita PLS matrica i WQHD rezolucija na 27“ pravi su pogodak…

Iznad „monitorske“ sposobnosti

Već u trenutku raspakiravanja, trganja i čupanja zaštitnog stiropora i najlona imali smo onaj look u očima poput malog djeteta koje otvara božićni poklon. I nismo ostali razočarani. Kvalitetom izrade, ali i potpuno originalnim dizajnerskim linijama (nije li to danas gotovo nemoguće, no eto…) SD850 je kreacija koja govori sama za sebe. Već i pod prstima ovaj monitor nagoviještao nam je kako ima potencijal, sila je u njemu bila jaka. Kako to obično biva, dobre stvari (barem one fizičke) uvijek slijedi i adekvatan iznos koji će vam izbiti iz džepa. SD850 ne pripadaju u jeftinu klasu monitora, točnije natječe se s Dellovom UltraSharp serijom, performansama ali i cijenom.

Samsungovi monitori posjeduju integrirani senzor za detekciju svijetla (Eco Light Sensor) u prostoriji te prema tome mogu regulirati snagu pozadinskog osvjetljenja, korisno. Kako bi bili konkurenti u klasi protiv Della, Samsung je ugradio i USB 3.0 HUB s čak četiri porta, a oba SD850 modela posjeduju i stalak koji omogućava pivotiranje. To čini veći model skoro jedinstvenim monitorom u dijagonali od 32“ koji ima opciju pivota. Ne možemo se sjetiti niti jednog drugog monitora istih dimenzija koji je moguće potpuno vertikalno zakrenuti.

Samsung S27D850T ima PLS matricu, nastalu i razvijenu od strane Samsunga kao odgovor na IPS. Ove dvije matrice u praksi su vrlo slične (iako se PLS često diči manjom potrošnjom struje) i teško ih je razlikovati. Monitori posjeduju i Picture-in-Picture režim rada u kojemu mogu kombinirati dva različita ulazna signala u njihovoj nativnoj rezoluciji a prema potrebi moguće je i korigirati veličinu „prozora“ svakog od izvora. U Picture-by-Picture režimu rada dva različita izvora slike moguće je reproducirati istovremeno jedan do drugoga (pri čemu se odvija downscaling ako se radi o dvije FullHD rezolucije). U korist ovim opcijama je i dodatak unutar OSD izbornika koji omogućava rotaciju slike, zaista korisno i praktično.

Samsung SD850

Fensi izrada Uz odličan izgled, odlična je i kvaliteta upotrijebljenih materijala. Na pozadini treba izdvojiti i USB 3.0 HUB s čak četiri porta

 

Titan više-srednje klase


Premaz ekrana je matiran, pa većih refleksija neće biti, no ipak obratite pozornost na adekvatan smještaj monitora jer njegov „polu-sjajni“ premaz neće eliminirati svaku zraku svijetlosti. Naročito ako mislite obrađivati fotografije/video ili bilo kakve grafičke aktivnosti kojima se eventualno bavite. Što se tiče vremena odziva ovaj je PLS nešto osjetljiviji od IPS-a u istoj cjenovnoj klasi (za testove smo koristili PixPixAn i Test UFO šablone) ali na to je moguće utjecati opcijama unutar OSD-a. Tako profil Faster osjetno smanjuje „repove“ objekata u pokretu prilikom testova, u kojoj mjeri ćete to zaista primijetiti ovisi koliko imate izvježbano oko.

U igrama razliku nismo uspjeli vidjeti niti s aktiviranim overdriveom, a niti bez njega tako da smatramo kako se gameri neće buniti kada je gaming u pitanju. S27D850T prekriva 100% sRGB prostora boja, no potrebna je korekcija standardnog profila slike u kojemu prevladava zelena, pa je poželjno odraditi kalibraciju. Ako tome niste vični ili ne posjedujete potreban hardver/softver, na internetskim forumima postoji nekolicina postavki kalibriranih S27D850 modela, dovoljno je prepisati OSD vrijednosti.

Samsung SD850 3

Velik, a zakretan Zglob omogućava ovom velikom monitoru potpuno vertikalno zakretanje, što i nije posve uobičajeno

 

Naravno to ne znači kako ćete dobiti najbolju moguću sliku koju vaš primjerak monitora može pružiti, no uklonit će dominaciju zelene u standardnim postavkama. Jednom podešen Samsungov monitor ima puno toga za pokazati, iznimno oštra i precizna slika sa vrlo dobrim kontrastom i detaljima u crnoj i sivoj. Za razliku od nekih konkurenata u klasi S27D850 je uspio opravdati relativno visoku cijenu, osim bogate opreme i pregršt mogućnosti, performanse prikaza zavrjeđuju prefiks „pro“, jer ovo je doista profesionalni monitor!

Više informacija

 • Model: Samsung S27D850T
 • Ukupna ocjena: 4,6
 • Performanse: 5
 • Isplativost: 5
 • Cijena: 4
 • Proizvođač: Samsung
 • Tip: LED LCD PLS
 • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 27” / WQHD (2560x1440)
 • Snaga osvjetljenja: 280 cd/m2
 • Kut vidljivosti: 178/178
 • Kontrast: 1000:1
 • Priključci: DVI/ HDMI/ DispayPort
 • Dodatno: Priključak za slušalice, USB 3.0 Hub (4-portni)
 • Dimenzije: 627,4 x 376,4 x 66,1 mm
 • Masa: 7,1 kg
 • Plus: Oštrina prikaza, kontrast, dijagonala, rezolucija, kvaliteta izrade, pivot, vesa, picture-in-picture, dolazi sa svim kablovima u kutiji (HDMI, DP, DVI, USB), Hub za USB 3.0
 • Minus: Ništa specijalno
 • Ustupitelj i cijena: eKupi, www.ekupi.hr, cijena: 3.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung S27D850T

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung S27D850T - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.