Apple iPad Pro 12.9”

Apple iPad Pro 12.9”

Kakva je ovo jabuka?

Najbolji i najskuplji tablet Applea iPad Pro od 12,9 inča trebao bi biti veliki iskorak. Imate li iPhone i MacBook, iPad bi vam trebao upotpuniti Apple iskustvo/kolekciju. Je li iPad Pro 12.9 zaista bolji od svih ostalih tableta?

Kada je Steve Jobs prvi put predstavio iPad 2010. godine, radilo se o ležernom čitanju i surfanju. Najnoviji iPad Pro još uvijek ispunjava te prvobitne zadatke. Ipak, došlo je vrijeme i za kreativne tipove koji žele nešto više od običnog tipkanja i surfanja. Apple tvrdi da su, zahvaljujući moćnom M1 procesoru, CPU performanse novog iPada Pro 50% brže u odnosu na već vrlo brzu prethodnu verziju, a brzina GPU-a povećana je za čak 40% — impresivno!

Oni koji uglavnom gledaju filmove i slušaju glazbu neće primijetiti taj napredak u brzini, ali će zasigurno primijetiti duži vijek baterije i manje zagrijavanja. Sljedeća novost je novi Liquid Retina XDR zaslon s Mini-LED tehnologijom za povećanje HDR mogućnosti, koje pak poboljšavaju prikaze bez dodatne potrošnje baterije kao kod OLED zaslona.

 

Apple iPad Pro 12 3

Možete naći mnoštvo predložaka koji će vam olakšati posao.

 

Tu je i mogućnost spajanja na 5G, ultraširoka prednja kamera te Thunderbolt 3 povezivost. Sve ostalo je isto kao i kod prethodne, osme generacije. Razlike u fizičkom dizajnu gotovo i nema, osim što je ovaj model deblji za 0,5 mm. Na inače ravnoj stražnjoj strani nalazi se niz kamera koje primjetno strše, te kada se iPad polegne, one će biti glavna točka dodira s podlogom. Iako je iPad dizajniran da bude otporan na oštećenja dok leži na tim kamerama, mnogi će odmah kupiti kućište koje štiti te leće.

Gornji i donji rub tableta imaju po dva seta perforacija za zvučnike, tako da zvuk želite slušati kada je iPad vodoravno orijentiran. Uz rubove su i fizičke tipke za paljenje i glasnoću te plus USB-C utičnica koja podržava već spomenuti puno brži Thunderbolt standard. Prednja strana je potpuno staklena, ali između zaslona i kućišta postoji crni rub od 9 mm. U taj rub ugrađena je prednja kamera koja vas može pratiti uokolo.

 

 Apple iPad Pro 12 4

Čak i ono što znate, s guštom ćete zapisati.

 

Ovo je izvrsna funkcija ako obavljate puno videokonferencija ili koristite FaceTime pozive, ali zbog pozicije kamere na jednom od kraćih rubova još uvijek ćete biti malo van samog središta kadra i gledati u stranu ako je iPad postavljen horizontalno. Na stražnjoj strani dobivate dvije Pro kamere. Jednu glavnu od 12 MP i jednu ultraširoku od 12 MP te LiDAR skener za mjerenje stvari i korištenje aplikacija proširene stvarnosti (Augmented Reality).
Tipkovnica i Apple Pencil 2 stylus su i dalje skupa dodatna oprema.

 

Apple iPad Pro 12 2

Ne samo da ćete izgledati prirodno, kamera će vas čak i pratiti.

 

Apple entuzijasti bi već trebali biti naviknuti na to, pa vam preporučujemo da nabavite i te dodatke ako već kupujete najskuplji iPad. Kada ga spojite na tipkovnicu, trebao bi se ponašati kao MacBook Pro sa zaslonom osjetljivim na dodir.

Radi se o najbližoj zamjeni za prijenosno računalo koju je Apple ikada proizveo. Appleovi Pro tableti su, kao što ime sugerira, uvijek bili namijenjeni profesionalcima i kreativcima. Oni će stvarno biti oduševljeni ogromnom snagom koju novim modelima donosi M1 čip. Ipak, naš fokus je bio na vođenju bilješki, na slici i zvuku, a ne na renderiranju videa i simulacija.

Ovo je iznimno skup tablet i cijenu je teško opravdati za svakoga tko nema namjeru iskoristiti njegov puni potencijal kako bi povećao produktivnost. Budući da se radi o luksuznom uređaju, svrha mu je ipak veća od samog surfanja po društvenim mrežama. 

 

Apple iPad Pro 12 5

 

Više informacija

  • Model: iPad Pro 12.9”
  • Ukupna ocjena: 4,64
  • Proizvođač: iPad Pro 12.9”
  • Operativni sustav: iPadOS 14.5.1
  • Procesor: M1
  • Radna memorija: 8 / 16 GB
  • Memorija: 128 GB / 2 TB
  • Ekran: 2732 x 2048 piksela
  • Baterija: 9720 mAh
  • Dimenzije i masa: 280,6 x 214,9 x 6,4 mm, 682 g
  • Plus: iznimno moćan M1 procesor, Liquid Retina XDR zaslon, dulji rad baterije
  • Minus: kamera na jednom od kraćih rubova, skupa tipkovnica i Apple Pencil 2 stylus, visoka cijena
  • Ustupitelj i cijena: iStyle, istyle.hr, Cijena: 9.899 kn / 1.313,82 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Apple iPad Pro 12.9”

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple iPad Pro 12.9” - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.