Samsung Galaxy S22 + - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Samsung Galaxy S22 +

Samsung Galaxy S22 +

Unutar kolosijeka

Samsung Galaxy S22+ izgledom je gotovo identičan prošlogodišnjem modelu, no ipak donosi nekoliko zanimljivih promjena. Telefon ostavlja dojam klasičnog pametnog telefona koji po ničemu ne iskače iz očekivanog kolosijeka.

Daleko od toga da se ne radi o nabrijanom flagship modelu, no nema neki dodatni X faktor koji bi ga dizajnerski ili featureima izdvojio od ostatka najjačih modela.

 

S22 plus 1

Drugačiji izgled: Iako je osnovni dizajn za smještaj kamera ostao isti, sada je boja izreza ista kao i kućišta, što je razlika u odnosu na prošlu godinu. Također, kamere imaju nove senzore.

 

Dodir klasike

Za početak, u odnosu na Galaxy S21+, novi model ima za 0,1 inč manji ekran. Jedva primjetno smanjenje i dalje ostavlja ukupno isti ergonomski dojam. Ekran je ravan, a i zaslon i stražnja matirana stranica zaštićeni su Corning Gorilla Glass Victus+ zaštitom. Okolni rub je napravljen od poliranog aluminija i cijeli paket dolazi s IP68 certifikatom za vodootpornost.

Nešto oštriji rubovi okvira prelaze malo iznad stakla, a telefon je svojom veličinom idealan za većinu korisnika i donosi odličnu kombinaciju veličine ekrana, gabarita i ergonomije. Iako nije pretjerano sklizak, ne bi bilo loše ipak nabaviti zaštitnu maskicu.

Ekran od 6,6 inča dolazi s opet fenomenalnim Dynamic AMOLED 2X zaslonom koji ima značajno poboljšanje u odnosu na prošlu godinu u vidu više vršne svjetline koja kao i kod S22 Ultra sada ide do 1750 nita. Prosječna svjetlina ipak je nešto niža nego na iPhoneu 13 Pro, no oštar tekst, nabrijane boje i visok kontrast čine ovaj ekran jednim od najboljih u klasi. Zaslon podržava HDR10+ i ima visoko osvježavanje od 120 Hz.

 

S22 plus 2

Samo mala rupa: dovoljna je da se smjesti selfie kamera i ne naruši integritet jako dobrog ekrana.

 

Poboljšane kamere

Kamere su poboljšane novim senzorima, a i vizualno se stražnji dio telefona u kojemu su smještene sada uklapa s istom bojom kao ostatak telefona. Glavna kamera ima 50 megapiksela, a uz nju su tu još 10-megapikselna telefoto kamera s trostrukim optičkim zoomom, 12-megapikselna ultraširoka i s prednje strane u izrezu 10-megapikselna selfie kamera.

U našem testiranju bili smo ugodno iznenađeni performansama. Selfie kamera noću je previše mračna, a night mode će dobro osvijetliti vaše lice iako je poprilično zamućeno i bez puno detalja. Slika je itekako upotrebljiva s obzirom na uvjete. Selfieji danju vrlo su oštri i detaljni sa solidnim HDR prikazom bez uočljivog „halo” efekta. Rubovi kovrčave kose i dalje nisu idealni. Stražnje kamere imaju vrlo dobre performanse, a glavna kamera noću daje iste rezultate kao i S22 Ultra čak i u night modu, dok ultraširoka kamera ima značajnije lošije performanse od Ultra modela ako ih zumirate.

Novi senzor glavne kamere u ovom mobitelu ima impresivne performanse noću te hvata oštre detalje svaki put, iako slike u usporedbi s drugim mobitelima izgledaju nešto hladnije. 3× zoom kamera noću također vodi nad konkurencijom, no nije oštra kao Ultra model. Po danu sve tri kamere imaju flagship performanse usporedive s Ultra modelom kao i konkurencijom.

 

nocna

Noćna fotografija: ima daleko bolje performanse od prošlogodišnjih modela zahvaljujući novom senzoru.

 

Manja baterija


Samsung je u odnosu na S21+ u novi model stavio nešto manju bateriju od 4500 mAh. Novi čipseti su štedljiviji, no razlika ipak nije tolika i voljeli bismo da je ostala veća baterija. S druge strane je baterija doživjela i napredak u vidu bržeg punjenja koje sada ide do 45 W u odnosu na 25 W prošle godine. Šteta što u prodajnom paketu nema punjača.

Android 12 sa Samsungovom One UI 4.1 nadogradnjom operativni je sustav koji će biti intuitivan i poznat svim korisnicima Galaxy telefona. Senzor otiska prsta nalazi se ispod ekrana i radi vrlo dobar posao. Kao i Ultra, model S22+ podržava Wi-Fi 6e, Bluetooth 5.2 i naravno ima 5G modem.

 

Untitled 1

  

Zaključak

Iako u usporedbi s drugim telefonima izgleda klasično do obično jer nema neki incident u dizajnu, Galaxy S22+ iznimno je jak flagship model s moćnim kamerama. Osjećaj je pomalo kao kod iPhonea 13 Pro s jakim feelingom klasike uz moderne performanse. Upravo se s ovim modelom Samsungov srednji primjerak S22 serije i natječe.

 

OVDJE PROČITAJTE KOMPLETAN USPOREDNI TEST FLAGSHIP PAMETNIH TELEFONA

10 IZAZIVAČA U FLAGSHIP OKTAGONU

Usporedno smo testirali deset trenutačnih flagship modela  najrazvikanijih proizvođača i uz poseban fokus na performanse te mogućnosti kamera odabrali najbolje i najisplativije.

Više informacija

  • Model: Galaxy S22+
  • Ukupna ocjena: 4.01
  • Performanse (usporedni test): 2.96
  • Ekran (usporedni test): 5.00
  • Kamera (usporedni test): 4.50
  • Baterija (usporedni test): 2.00
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android 12, One UI 4.1
  • Procesor: Exynos 2200, Osam jezgri / 2,8 GHz
  • Grafički sustav: Xlipse 920
  • Pohrana: 256 GB UFS 3.0
  • Memorija: 8 GB RAM
  • Konektor: USB-C, USB 3.2
  • Ekran: 1080 x 2340 piksela / 6,6 inča /120 Hz, Dynamic AMOLED 2X, HDR+, 1750 nita
  • Stražnja kamera: 50 MP, 1/1.56”, 1.0µm,f/1.8, PDAF, OIS 10 MP, f/2.4, telefoto 3x zoom, 1.0µm, PDAF, OIS 12 MP, f/2.2, ultraširoka, 1/2.55”, 1.4µm
  • Prednja kamera: 10 MP, f/2.2, 1/3.2”, 1.22µm, Dual Pixel PDAF
  • Komunikacija: WiFi 6 / Bluetooth 5.2 / 5G
  • Baterija: 4.500 mAh, 45 W punjenje
  • Dimenzije i masa: 157.4 x 75.8 x 7.6 mm, 195 g
  • Ustupitelj i cijena: www.samsung.com/hr / Cijena: 7,999.00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy S22 +

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy S22 + - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.