TCL 10 Pro

TCL 10 Pro

Nepoznato, a poznato

Zakrivljeni AMOLED ekran s omjerom stranica 19,5:9 i rezolucijom 1080 x 2340 piksela, HDR10 podrška i Always-On mogućnost, značajke su koje ovaj telefon guraju u prvi plan, a tu je i vrlo dobar midrange Snapdragon 675 procesor

TCL je odlučio ponuditi premium dizajn i materijale u mid-range segmentu, pa kad prvi put vidite ovaj uređaj, dizajn će vam biti poznat. 10 Pro uvelike vuče dizajnerske smjernice od Samsung S serije od prije godinu-dvije. Na prednjoj se strani nalazi 6,47 inčni, zakrivljeni AMOLED ekran s omjerom stranica 19,5:9 i rezolucijom 1080 x 2340 piksela, a tu je i HDR10 podrška te Always-On mogućnost.

Upravo je ekran nešto što TCL (proizvođača prvenstveno TV uređaja) s ovim mobitelom gura u prvi plan, pa ćete naći NXTVISION aplikaciju koja nudi mogućnost dodatnog podešavanja ekrana tj. poboljšanje iz SDR-a u HDR, podešavanje boja i temperature i slične postavke zbog kojih je ekran oku ugodniji, a prikaz slike vjerniji.

 

Solidne kamere, prosječan procesor

Na vrhu ekrana nalazi se „izrez“ za prednju kameru, dok su rubovi ekrana zakrivljeni prema bočnim stranicama. Prazni prostor se nalazi jedino ispod ekrana, no i on je minimalan. U maniri skupljih uređaja, bočne stranice su izrađene od aluminija, dok je stražnja strana napravljena od stakla te je savijena prema bočnim stranicama.

 

TCL 10 Pro 2

Upravo zbog zaobljene prednje i stražnje strane, uređaj jako dobro leži u ruci te se doima i nešto užim, a rubovi uređaja su također blago zaobljeni. Na desnoj se strani nalaze tipke za glasnoću i tipka za paljenje mobitela, dok se na lijevoj strani nalazi multifunkcijska tipka koju je moguće programirati za pokretanje raznih aplikacija.

Zbog samih dimenzija bočnih stranica, tipke su dosta uske i duguljaste. Na gornjoj strani uređaja nalazi se IR port, što je postala prava rijetkost, te 3,5 mm utor za slušalice. Na donjoj strani uređaja nalaze se hibridni utor za 2 nano SIM kartice, USB Type-C, mikrofon i zvučnik. Na stražnjoj strani se nalazi „set“ od 4 kamere koje su, za razliku od konkurenata, smještene u ravnoj liniji te su u potpunosti u ravnini sa stražnjom stranom.

Zanimljivi detalji su LED bljeskalice, po jedna s lijeve i desne strane. Glavna kamera je 64 MP širokokutna s f/1,8, a pored nje su smještene ultraširokokutna kamera rezolucije 16 MP s f/2,4 + 5 MP i macro kamera s f/2,2 + 2 MP senzorima dubine. Kvaliteta fotografija u dnevnim uvjetima je jako dobra, s puno detalja i dobrim uzvratom boja, premda s uključenim AI prepoznavanjem, boje znaju biti previše naglašene.

Fotografije snimljene glavnom kamerom u noćnim uvjetima u rangu su konkurencije, malo je manje detalja te je primjetan mali šum u odnosu na fotografije u dnevnim uvjetima, dok su fotografije snimljene ultraširokom kamerom dosta lošije. Uređaj može snimati i video zapise u 4K rezoluciji s 30 fps, a tu je EIS za bolje snimke u noćnim uvjetima; snimke su u oba slučaja dosta dobre. Selfie kamera je 24 MP, a fotografije su pristojne ako snimate u dnevnim uvjetima.

 

TCL 10 Pro 1

Ovaj uređaj pogoni Snapdragon 675 procesor (2x2,0 GHz + 6x1,7 GHz), a tu je i Adreno 612 GPU te 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije koja je proširiva micro SD karticama. Bez obzira na ponešto slabiji procesor od konkurencije, u svakodnevnom korištenju to nećete primijetiti te će se sve aplikacije otvarati dosta brzo, a moguće je igrati i zahtjevnije igrice bez zagrijavanja uređaja.

Na uređaju je instaliran Android 10 s TCL UI sučeljem koje donosi tek neznatne promjene na čisti Android i par dodatnih postavki i aplikacija kao što su Edge panel, postavke za upravljanje jednom rukom, IR daljinski s podrškom za čitavi set različitih uređaja, kompas itd.

Da bi sve radilo, brine se baterija kapaciteta 4500 mAh, a podržano je 18 W brzo punjenje. Uređaj bez problema izdrži jedan dan intenzivnog korištenja, a ako ste umjereni, moguće je postići i dva dana.

Više informacija

  • Model: TCL 10 Pro
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: TCL
  • Operativni sustav: Andorid 10, TCL UI
  • Procesor: Snapdragon 675
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 6 GB
  • Plus: dizajn, ekran, baterija, kvaliteta izrade
  • Minus: zvučnik
  • Ustupitelj i cijena: TCL EU https://www.tcl.com/eu Cijena: 3.027,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za TCL 10 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

TCL 10 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.