MWC 2022: TCL 30 serija telefona i niz novih proizvoda - 5.0 out of 5 based on 1 vote
MWC 2022: TCL 30 serija telefona i niz novih proizvoda

MWC 2022: TCL 30 serija telefona i niz novih proizvoda

TCL je kod nas možda najpoznatiji po televizorima i soundbarovima, no novi portfelj proizvoda dolazi na tržište, te se svakako isplati pratiti što sve nude.

TCL 30 serija

Prvi na udaru svakako su mobiteli u novoj TCL 30 seriji za ovu godinu, a dolaze u Čak pet verzija za Europsko tržište, svi sa specifikacijama koje će zadovoljiti različite cjenovne razine. Kako TCL cilja na cjenovno osviještene korisnike, i najsnažniji 5G model i dalje će držati cijenu ispod 300 Eura, s više memorijskih opcija. Ovisno o modelu, TCL se fokusirao na ponudu koja se ističe zaslonima i njihovom optimizacijom, velikim baterijama te stražnjom kamerom koja je u svim modelima u 50 megapikselnoj kategoriji. Sekundarne kamere služe za računanje dubine kod slikanja glavnom kao i za Macro fotografiju. U ponudi su tako od najjačeg do početnog modela: TCL 30 5G; TCL 30+, TCL 30, TCL 30 SE i TCL 30 E. 5G modelu je upravo to i jedina nadogradnja nad plus verzijom, te vam nudi ogromne performanse 5G mreža koje su se polako počele i kod nas pojavljivati.

TCL straznja strana

TCL 30, 30+ i 30 5G imaju 6,7” FullHD+ AMOLED zaslone o kojima ne moramo puno pričati te predstavljaju premium standard kod mobilnih uređaja, a rade na 60 Hz. Također imaju 5010 mAh bateriju te zadržavaju debljinu od 7,74 mm. Ono što smo brzo primijetili je da su vrlo lagani, a dolaze s masom od 184 g. Selfie kamere koje nose sprijeda imaju 13 MP ultraširok pogled, kao i “teardrop” urez u zaslonu. Dok 30 i 30+ dolaze u standardnim svijetlo plavim i crnim bojama, 5G model dolazi sa brušenom “Dreamy Blue” površinom koja je iznimno otporna na otiske prsta te je naravno i najatraktivnija.

TCL 30 kamera

TCL 30 E i SE modeli također imaju 5000 mAh baterije te TCL očekuje preko dana rada bez punjenja. S obzirom da su značajno pristupačniji, ovdje dobivate IPS zaslon HD rezolucije i 6,52” dijagonale koji ima impresivne kutove gledanja te nismo primijetili značajne sjene oko rubova zaslona koje znaju mučiti ovakve modele. Kao i ostali, dolaziti će sa više opcija memorije sa dovoljno RAM-a za pokretanje punog Androida 12 s kojim dolaze svi modeli.

Dok cijene nisu istaknute za sve regije, očekujemo od 139 eura za SE model, sve do 249 eura za top 5G model koji će postati dostupan u travnju. Ostali modeli polako će već sada izlaziti na tržište.

TCL NXTPAPER tablet

Ovaj tablet cilja školarce kao i one željne zabave te gledanje multimedije. Njegova posebnost je u tome što ima deset dodatnih slojeva kojima je cilj ublažiti refleksije okoline d neprepoznatljivosti te svakako smatramo da su uspjeli u tome kad smo i sami tablet namjestili uz mobitel te su refleksije značajno manje, vidljive samo pod oštrim kutovima. Drugi efekt koji dobivate TCL naziva paper-like efektom, odnosno sav sadržaj iz daljine izgleda pomalo pastelasto, odnosno kao da je pisan na papiru. TCL ističe smanjenu emisiju plavog svijetla bez dobivanja žutog efekta, a tablet podržava standardan Android sustav.

TCL nxt paper

Moramo istaknuti kako se ne radi o NXTPAPER modelu koji koristi vanjsku rasvjetu, iako smo i tu verziju imali prilike isprobati. Ovaj model za sada je ekskluzivan Kini, a mi u Europi dobivamo IPS verziju sa vlastitim osvjetljenjem. Cijena tableta za Europu biti će oko 349 Eura.

Olakšano korištenje više sustava

TCL je također demonstrirao i kako će njihovi novi mobiteli sa Android 12 sustavom imati opciju prikaza svojih zaslona na drugim tabletima i računalima, a moguće je lagano kontrolirati mobitelom sa tih sustava pomoću zasebnog prozora. Osim kontrole, možete prebacivati podatke bez puno problema, a sustav nije limitiran samo na TCL tablete, već sve ide preko njihove aplikacije na kojem god sustavu bili.

TCL vise sustava

Demonstriran je i TCL-ov cilj da mobitel napravi centrom za kontrolu kuće, sa povezanim televizorom, pročišćivačem zraka, usisivačem i drugim gadgetima koji se svi mogu kontrolirati direktno preko mobitela, za pravo IoT Smart Home iskustvo.

NXTWEAR AIR naočale

Prava poslastica bile su naočale koje je TCL pokazao i na CES-u. Ono što ih Čini posebnima i dapače atraktivnima je Činjenica da TCL nije krenuo u neki razvoj naprednog zaključanog sustava što je Često minus kod većine proizvođača.

TCL naocale

Ove naočale spajaju se s izvorom, bio to mobitel ili laptop ili bilo koji USB-C video izlaz, te ih taj izlaz vidi kao eksterni zaslon. Naočale korisniku nude ekvivalent 140” zaslona koji može prikazati sav sadržaj bez problema u FullHD rezoluciji, a podržava i 3D video reprodukciju koja jednostavno radi. Imali smo se prilike s njima igrati te je njihova jednostavnost korištenja njihov ogroman plus, a osim velikog zaslona dobivate i privatnost.

TCL naocale3

Ove naočale pravi su užitak i nama koji smo odrasli uz konstantno upozoravanje da ne sjedimo toliko blizu ekranu televizora. Naočale imaju standardan dizajn sunčanih naočala sprijeda, no to je maska koja se drži magnetima te je lako zamjenjiva s drugim dizajnom. Sve što izvoru treba je mogućnost prikaza video signala putem USB-C alternativnog DisplayPort načina rada.

TCL naocale2


Pogled u budućnost

Prikazali su nam i preklopni mobitel, Čiji su nam zaslon predstavili zadnji puta u Barceloni, a ističu kako je sada ova tehnologija došla do cijene koju su oni spremni predstaviti svojim kupcima s obzirom da im nije cilj natjecati se u premium kategoriji. Mobitel ima očekivano korištenje na kakvo smo se navikli, a šarka mu omogućuje nagib pod više kutova što je velik plus. Prijelaz u sredini je lagano vidljiv kako je i očekivati, a straga dobivate drugi AMOLED zaslon za kratke obavijesti i prikaz vremena.

TCL preklopni

Osim ovog mobitela, TCL je pokazao i potencijalne proizvode koje možemo očekivati u narednim godinama. Riječ je o AMOLED zaslonima koji se mogu koristiti na razne načine, od zakretanja mobitela za 360˚  kako bi se izbjeglo stavljanje više ekrana na jedan mobitel, zatim na zaslone koji se mogu izvlačiti iz preklopnog mobitela za još veću površinu kao i drugih potencijalnih rješenja, jednom kada će cijena njihove proizvodnje biti opravdana njihovim ciljanim kupcima. Tu su se našle i još jedne naočale koje za razliku od onih prikazanih imaju zaslone na samom staklu kroz koje i dalje možete gledati, nudeći pravo AR iskustvo jednog dana, no na njima se još uvijek radi.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MWC 2022: TCL 30 serija telefona i niz novih proizvoda - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.