TCL C93 - 1.0 out of 5 based on 1 vote
TCL C93

TCL C93

Mini LED gigant

Ogroman televizor lidera u Mini LED tehnologiji nakrcan je mogućnostima kao što su osvježenje ekrana od 144 Hz, Google TV pametno sučelje, Onkyo zvučnici i 4K HDR Premium certifikat.

 

Zbog tehničkih mogućnosti koje su u njega ugrađene, TCL C936 televizor prikladan je za raznolike namjene. Ako ste ljubitelj sporta i nestrpljivo iščekujete početak Svjetskog prvenstva u nogometu, brzo osvježavanje ekrana i njegova impresivna veličina bit će prikladni za tu namjenu. TCL ima i poseban gaming mod za gamere, podršku za 144 Hz i HDR sliku. Na svoje će doći i ljubitelji filmova kao i servisa za streaming videa. No, ipak treba zagrepsti malo dublje u bit ovog televizora.

 

Mini LED tehnologija

TCL drugi je svjetski proizvođač televizijskih zaslona koji se, s obzirom na svoje ogromne kapacitete, rano uključio u stvaranje Mini LED tehnologije. Brand je prigrlio Mini LED, pa kao pioniri perspektivne tehnologije od 2018. godine imamo prilike gledati takve TCL modele.

Mini LED napredak je u evoluciji televizora u kojemu je pozadinsko osvjetljenje sačinjeno od mnogo manjih LED dioda s izraženijom svjetlinom. Na ovaj način postiže se visoka uniformiranost prikaza i puno preciznije zone zatamnjenja, pa se konačno LED televizori mogu natjecati u prikazu crne boje. S obzirom na to da je svjetlina visoka i da televizor dolazi s QLED tehnologijom nanočestica, koje su zaslužne za izraženije boje, ovaj 65-inčni model briljira u prikazu HDR sadržaja. To je potvrdio i 4K HDR Premium 2500 certifikat. TCL C936 podržava Dolby Vision IQ, HDR10+, HDR 10 i HLG, što znači da koji god izvor HDR slike bacite pred njega, on će ga procesuirati. Oznaka 2500 označava svjetlinu od 2500 nita. Sve ugrađene tehnologije dio su razloga zašto je TCL drugi najbolje prodavan brand LCD televizora u svijetu.

 

TV-Ai-HDR.jpg

 

Gaming i nogomet

Čitajući specifikacije, mnogi će zamisliti veliki 65-inčni Mini LED televizor kao središte svoje multimedijalne sobe. Veliki zaslon TCL serije C9 dolazi sa osvježenjem ekrana od 144 Hz što znači da ćete na njemu, putem ugrađenog HDMI 2.1 sučelja, moći pogurati gaming do kompetitivne granice s igraćeg računala ili gaming konzola nove generacije. Dodatno za gamere, ovaj televizor podržava auto low latency način rada i varijabilnu brzinu osvježavanja.

Mini LED gigant spreman je i za svjetsko nogometno prvenstvo. Brzi ekran koji ima AiPQ 2.0 procesor slike spreman je za akcijske scene na nogometnom travnjaku. Odlično funkcionira i upscaling na 4K rezoluciju jer većina prijenosa neće biti u toj kvaliteti. Iza TCL branda stoje i neke od najvećih mladih nogometnih zvijezda kao što su Pedri, Phil Foden, Raphael Varane i Rodrygo.

 

TV-Ai-Motion.jpg

 

Google TV

Android TV pametno sučelje promijenilo je branding postavši Google TV. I nakon promjene imena, ovo pametno sučelje ostalo je ponajbolje na tržištu s najvećim brojem dostupnih aplikacija, nativnom integracijom Google Assistanta, te ugrađenim Chromecast playerom. TCL najprodavaniji je Android Smart TV brand na svijetu. Google TV ima jednostavno sučelje sa svim najvažnijim streaming uslugama koje su lako dostupne. To smo vidjeli i na daljinskom upravljaču koji uz brzu tipku za Netflix ima još Prime Video, Disney+ i YouTube dedicirane tipke. Tu je još i tipka koja otvara game bar kada su konzole nove generacije spojene na televizor i u kojoj možete brzo podesiti postavke za igru.

 

sundbar-Dolby-Atmos-DTSX.jpg

 

Minimalistički dizajn

TCL 65C936 ima veliki ekran, ali okviri oko njega gotovo su nepostojeći ako izuzmemo onaj ispod ekrana. Stalak je masivan, ali elegantan i neupadljiv s prednje strane. Metalna izrada i tanki okviri prate moderne trendove i ističu kolorističnu HDR sliku koju Mini LED model može proizvesti.

Za zvučnike je zaslužan poznati audio brand Onkyo koji je isporučio sustav 2.1. Uz dva stereo zvučnika sa stražnje stane u kućište je ugrađen subwoofer čime zvučna slika dobiva dimenziju više. Sustav podržava Dolby Atmos zvuk, pa za ovaj model i nije potrebno kupovati soundbar.

 

Foden-Team-Transparent.jpg

medalje.jpg

Akcija do kraja 2022. godine

TCL za ovaj, kao i za druge modele televizora, ima akciju od 5 godina garancije uz kasko promociju za određene modele. Među brojnim partnerima u Hrvatskoj, Agram servis u svojoj prodajnoj akciji uz 2-3 godine zaštite i dvije godine kasko osiguranja, prvim kupcima ovog high-end modela daruje robotski usisavač TCL Sweeva 2000, koji je poseban po tome što može raditi neprestano čak 150 minuta i tako pokriti veće površine stana.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

TCL C93 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.