Huawei MateBook D14

Huawei MateBook D14

Srebrna elegancija

Huaweijev MateBook D je vrlo atraktivno dizajnirani mainstream laptop prihvatljive cijene, koji se odlikuje aluminijskim kućištem i solidnim performansama. Povrh svega posjeduje i IPS ekran, što ga čini vrlo konkurentnim na tržištu.

Huawei je, poput ostalih kineskih proizvođača mobilnih gadgeta, prije nekog vremena ušao i na tržište prijenosnih računala, no njihovi modeli nisu bili službeno dostupni kod nas. Sada se i to promijenilo. MateBook D serija uređaja uključuje klasične mainstream laptope namijenjene širokom krugu korisnika.

 

Kompaktan i atraktivan

Već je na prvi pogled vidljivo kako se Huawei prilikom dizajniranja MateBook D serije prvenstveno usredotočio na dizajn, funkcionalnost i korisničko iskustvo. Performanse nisu bile toliko u prvom planu, što ne znači da je MateBook D spor laptop.

 

Huawei MateBook D 14 AMD 1

Međutim, prije svega se ističe svojim dizajnom, ponajviše elegantnim srebrnim aluminijskim kućištem. Neodoljivo nas je podsjetio na MacBook Pro od prije nekoliko godina. Huawei kao Apple copycat? Ne bismo išli toliko daleko. No sličnost je, rekli bismo, namjerna. I to nije loše, naprotiv.

 

Huawei MateBook D 14 AMD 6

Ovdje je riječ o vrlo kompaktnom 14-inčnom prijenosniku koji odlikuje vizualno vrlo dopadljivo aluminijsko kućište, koje mu osigurava odličnu robusnost. Kućište je debljine svega 15,9 mm, a s obzirom na težinu od 1,4 kg, ovo je vrlo mobilan laptop koji ćete lako prenositi.

 

huawei matebook d14 2

Nadalje, prilično je solidno opremljen. Rekli bismo uobičajeno za mainstream klasu, uz nekoliko iznimaka. Prije svega, MateBook D posjeduje USB-C priključak koji, međutim, služi i za punjenje baterije, pa ga nećete moći koristiti dok punite uređaj. Nažalost, Huawei nam ovdje, uz USB-C priključak, nudi samo jedan USB 3.1 priključak, dok je drugi slobodni USB priključak starijeg, 2.0 standarda.

 

Huawei MateBook D 14 AMD 4

Neka od zanimljivih svojstava (kontroverznih) Huaweijevih MateBookova svakako su izvedba i smještaj kamere. Kamera je, naime, skrivena ispod posebne tipke integrirane u samu tipkovnicu. Tipku morate lagano pritisnuti kako biste došli do kamere. Zanimljivo, ali ne pretjerano funkcionalno rješenje, s obzirom na to da ovako smještena kamera ne osigurava idealnu perspektivu, posebno za videokonferencije i sl.

 

Best buy kandidat

Hardverski se MateBook D temelji na nešto starijoj AMD-ovoj mobilnoj platformi koja uključuje procesor Ryzen 5 3500U. Testna konfiguracija ovog laptopa uključivala je također 8 GB DDR4 memorije i SSD raskošnijeg kapaciteta: 512 GB. Ovakva hardverska osnova omogućuje vrlo pristojne performanse, premda će vam u pravilu noviji Ryzeni serije 4000 ponuditi nešto više. Međutim, s obzirom na ukupnu cijenu i druga svojstva Huaweijevog MateBook D, nećemo se previše buniti.

 

Huawei MateBook D 14 AMD 2

 

U pozitivne strane ovog laptopa svakako možemo ubrojiti i dugo vrijeme autonomije te solidni IPS ekran, koji bismo posebno istaknuli jer u ovoj cjenovnoj klasi svakako podiže vrijednost uređaja. Ovdje možda ne možemo govoriti o osobito kvalitetnom IPS ekranu, ali je barem IPS, što znači znatno bolji prikaz i širi vidljivi kut.

 

huawei matebook d14

U konačnici možemo reći kako je MateBook D vrlo isplativ mainstream laptop. Možda vas neće oboriti s nogu, ali nudi stvarno dosta za uloženi novac. Zbog toga smatramo kako će biti jako dobar odabir za školarce, studente ili, primjerice, poslovne korisnike. Velika prednost mu je i relativno neutralan, a opet dopadljiv dizajn, što znači da će se svidjeti širokom krugu korisnika.

 

NAJBOLJIH 8 LAPTOPA DO 6000 KUNA

U potrazi za Best Buyem

Premda im cijene trenutno nisu najpovoljnije, mainstream prijenosna računala i dalje su vrlo tražena roba. Provjerili smo što se trenutno na tržištu nudi u kategoriji mainstream laptopa. Može li se unatoč svemu naći best buy laptop odgovarajućih performansi, modernog dizajna i dugog vremena autonomije po povoljnoj cijeni?

 

Više informacija

  • Model: D15 AMD
  • Proizvođač: Huawei
  • Procesor: AMD Ryzen 5 3500U
  • Memorija: 8 GB RAM
  • Grafički sustav: AMD Radeon Vega 8 (integrirana)
  • Tvrdi disk: 512 GB SSD
  • Optički uređaj:: /
  • Zaslon: 14", 1920 x 1080, IPS
  • Mreže: 802.11 ac/b/g/n, Bluetooth
  • Priključci: 1 x USB 3.1 gen 1 Type-C, 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, 1 x HDMI
  • OS: Windows 10 Home
  • Dimenzije i masa: 322,5 x 214,8 x 15,9 mm, 1,38 kg
  • Plus: dizajn, kompaktne dimenzije, aluminijsko kućište, vrlo dobar omjer cijene i performansi, IPS ekran, trajanje baterije, čitač otiska prsta
  • Minus: samo jedan USB 3.1 priključak, smještaj kamere, opremljenost, prosječne performanse
  • Ustupitelj i cijena:

    Huawei, www.huawei.com

    5.399,00 kuna

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei MateBook D14

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei MateBook D14 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.