NZXT H510 Elite

NZXT H510 Elite

Plug & Play

NZXT je sa serijom H500 praktički promijenio ovaj segment tržišta s vrlo atraktivnim kućištima koja prosječnom korisniku nude sve što treba, uključujući i RGB

NZXT je ponovno nadogradio svoje popularno kućište, no istovremeno dodatno podignuo cijenu, pa se sad već teško može preporučiti mid-range buildovima. Naravno, cjenovno prihvatljivije verzije se i dalje prodaju, no pogledajmo što nam sve nudi Elite verzija, vrhunac ponude. Čim ugledate ovo kućište, prije samih detalja primijetit ćete jedinstvenu estetiku te gotovo savršen spoj stakla i metala koji je NZXT uspio postići u ovako kompaktnom kućištu.

Krenimo s prednje strane kućišta. Jedna od primarnih razlika između modela Elite i jeftinijih modela je ta što se staklo nastavlja i na prednju stranu te samo donja četvrtina kućišta ostaje metalna. Ovaj segment nije dizajniran kao “maska” koja se lagano skida, već je dio samog kućišta. To znači da do prednjih ventilatora ne možete doći izvana, već ti prednji ventilatori unutar kućišta imaju vlastiti stalak kojeg drže dva dva vijka koje lako možete otpustiti rukama. Međutim, prvi put ćete ih morati otpustiti odvijačem, jer NZXT steže vijke dokle idu. Nakon toga, držač sa ventilatorima možete izvaditi i jednostavno ih zamijeniti ili dodati nešto poput našeg AiO rješenja, koje smo u svrhu testiranja instalirali i na druga kućišta. Naravno, možete vlastitim AiO rješenjem u potpunosti zamijeniti njihove ventilatore, no mi smo složili “sendvič” kako bismo izvana zadržali NZXT estetiku, dok su rasvjetu iznutra pojačala dva Corsairova ventilatora.

NZXT H510 Elite body1

Inače, osim dva 140 mm RGB ventilatora sa kojima dolazi ovo kućište, NZXT vam daje jedan klasični 120 mm ventilator straga, te jedan 140 mm ventilator za izbacivanje toploga zraka na krovu kućišta. Prebacimo se, tako, na krov kućišta. Ponovno, zahvaljujući nedostatku prednje maske sve izgleda čišće, pogotovo prednji I/O kojeg je NZXT osvježio za ovu verziju. Spojili su utore za audio mikrofon i za slušalice u jedan utor, zbog čega s kućištem dolazi i Y splitter. Tu je standardni USB 3.1 sa 5 Gb/s brzinama, ali i USB C 3.1 Gen 2 sa 10 Gb/s brzinama, te ako instalirate kompatibilnu matičnu ploču dobivate solidan future-proofing. Osim utora, tu se nalazi i jedan gumb za paljenje računala. Ono što nam se sviđa je što pinovi za prednji dio matične ploče umjesto brojnih sitnih konektora dolaze kao jedan komad. Krov kućišta sadrži solidnu ravnu ploču, te je perforiran samo pri kraju računala, sa dovoljno mjesta za jedan 120 ili 140 mm ventilator. Iako će to biti dovoljno za većinu buildova, AiO sustavi, na žalost, moraju ići na prednji nosač.

NZXT H510 Elite body

  Kućište je poznato po puno prostora za cable management te stoga sprijeda uvijek izgleda vrlo uredno

Donji odjeljak za napajanje ujedno je i linija gdje se staklene stranice pretvaraju u metalne, no NZXT se potrudio da prijelaz bude vrlo moderan sa minimalnim razmacima. Stražnja strana odjeljka tako ima prostora za napajanje, kao i dovoljno mjesta da na dno nagurate sav višak kablova. Straga imamo kavez u koji stanu do tri 3,5” ili 2,5” diska, a iza matične ploče mogu se postaviti još dva 2,5” diska. Na vrhu ove strane nailazimo na RGB kontroler, koji čini i dobar dio cijene ovoga kućišta. On kontrolira snagu ventilatora kao i RGB efekte, a osim prednjih ventilatora kućište ima i RGB traku po dužini, odmah iznad stakla na lijevoj strani, koja osvjetljava komponente sustava. Ono što ćete brzo primijetiti svakako je vrhunski riješen prostor za cable management. Osim plastičnih izbočina za vođenje kablova imate i veliki okomiti izrez sa odmaknutim pokrovom za dodatan cable management, kako bi sprijeda sve izgledalo uredno. Spomenimo samo i veliki minus ovoga kućišta, a to je protok zraka. U tom pogledu ovo kućište nikako nije orijentirano na performanse te će imati najlošije performanse u svakom buildu jer dva prednja ventilatora mogu vući zrak samo sa desnog prednjeg ruba koji je filtriran, no nalazi se odmah pored ventilatora. Tako ispada da se prednji ventilatori konstantno bore s manjkom zraka te moraju raditi jače i za prosječno hlađenje.

Više informacija

  • Model: H510 Elite
  • Proizvođač: NZXT
  • Dimenzije, težina: 210x460x428 mm/15lg
  • Podržane matične ploče: ATX, miniATX, ITX
  • Hlađenje: 7x120mm/4x140+1x120mm
  • Napajanje: do 165 mm
  • Plus: Puno stakla, oštre linije, cable management
  • Minus: Malo prostora za usis zraka, glasan kada se ugrije
  • Ustupitelj i cijena: NZXT www.nzxt.com cijena: 1.130,00 kn
  • Filteri za prašinu: Da, naprijed, krov, dno
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za NZXT H510 Elite

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

NZXT H510 Elite - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.