Chieftec G1

Chieftec G1

Klasičan dizajn s modernim pogodnostima

Chieftronic proizvodi zanimljiva kućišta koja prate moderne trendove, no dizajnom se uspijevaju distancirati od većine drugih proizvođača.

Chieftec G1 kućište je koje vam pruža pogled na build zahvaljujući stranici od kaljenog stakla, a već na prvi pogled nailazimo na razlike od standardnog builda. Naime, ovo kućište izrađeno je “klasičnim” pristupom gdje se napajanje nalazi na samom vrhu, te je Chieftronic cijeli gornji dio odvojio u zasebni odjeljak, kako se to obično radi na dnu. S jedne strane, premještanje napajanja na krov znači da će samo po sebi izbacivati topli zrak iz kućišta i tako konstantno raditi na višoj temperaturi. S druge strane, ne morate svako malo čistiti filter zraka za napajanje koji se zna brzo napuniti.

Prednja strana kućišta ima plastičnu masku te su se u Chieftronicu ovdje poigrali s LED ARGB rasvjetom po samoj sredini maske. Rasvjetom je moguće upravljati pomoću ARGB kontrolera sa stražnje strane kućišta, gdje provlačite i kablove, te je sustav kompatibilan sa većinom suvremenih matičnih ploča. Naravno, kontroler upravlja i ARGB ventilatorom koji dolazi s ovim kućištem, a radi se o jednom ventilatoru straga. No, vratimo se na prednju masku. Naime, ona se sastoji od ispunjene plastike te iza nje imamo prostor za montiranje 2x 120 ili 140 mm ventilatora, a sukladno tome i radijatora za vodeno hlađenje.

Chieftec G1 body

Kućište dolazi s ARGB kontrolerom i daljinskim upravljačem za RGB rasvjetu

Prednji ventilatori zrak bi trebali vući preko kanala s desne i lijeve strane prednje maske, koja se proteže cijelom visinom kućišta te se nalazi ispred ventilatora umjesto direktno pored njih, no protok zraka neće biti idealan u usporedbi sa kućištima kojima je prednja strana fokusirana na protok zraka. Također bi valjalo napomenuti da su prorezi filtrirani. Krov kućišta stoga nema nikakve perforacije, no s prednje strane, na vrhu maske, nalaze se svi I/O konektori, kao i gumb za paljenje i kontrolu RGB-a. Dobivate dva USB 3.0 konektora, te dva USB 2.0 konektora. Naravno, tu su i audio utori za slušalice i mikrofon. Dno kućišta zato je zanimljivije, s obzirom da je cijelom dužinom perforirano i filtrirano, a na njega je moguće dodati tri ventilatora dijagonale 120 mm.

Chieftec G1 body1

Prosječan korisnik ne treba ih sve popuniti, no jedan ventilator ispod grafičke kartice svakako će poboljšati termalne performanse. Mi smo, kao i kod ostalih kućišta, instalirali ATX matičnu ploču sa 240 mm AiO hladnjakom te smo ga smjestili za usis zraka sprijeda, a pri instalaciji nije bilo problema s obzirom na layout. Kućište podržava do dva 3,5” diska unutar odjeljka za napajanje, te još četiri 2,5” diska sa stražnje strane matične ploče. Za cable management po nama ima sasvim dovoljno mjesta, a nema problema ni sa dodatnim CPU napajanjima s obzirom da su vrlo blizu PSU-a. Kućište je također dovoljno veliko da se u njega bez previše problema montira custom vodeno hlađenje, no ograničen prostor za izbacivanje toplog zraka kod toliko skupog kućišta većini se ipak neće sviđati. Dok dno kućišta podržava i radijatore dužine do 360 mm, imajte na umu kako će stati samo ako koristite mATX matičnu ploču uz koju komponente ne bi smetale. Dakle, za dobar balans savjetujemo barem dva usisna ventilatora, koje ćete morati sami kupiti ako se odlučite za klasično hlađenje na zrak. Napomenimo i da se kućište rastavlja “tool-less” vijcima sa stražnje strane te da kaljeno staklo ima držače na rubovima pomoću kojih se lagano skida i vraća na svoje mjesto kada ga odlučite očistiti.

USPOREDNI TEST: KOJE GAMING KUĆIŠTE ODABRATI?

ODIJELO ČINI RAČUNALO


Skupili smo raznovrsna kućišta namijenjena svakodnevnim računalima. Ne budite ograničeni na osnovnu ponudu, jer uz malo traženja možete naći uistinu vrhunske modele

Više informacija

  • Model: G1
  • Proizvođač: Chieftec
  • Dimenzije, težina: 502 x 210 x 476 mm/ 8 kg
  • Utori: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, audio in/out
  • Podržane matične ploče: ATX, miniATX, ITX
  • Hlađenje: 5x 140 mm/ 6x 120 mm
  • Napajanje: do 165 mm
  • Ustupitelj i cijena: Chieftronic www.chieftronic.com 680,00 kn
  • Filteri za prašinu: Krov, prednja strana
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Chieftec G1

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Chieftec G1 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.