be quiet! Pure Base 500 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
be quiet! Pure Base 500

be quiet! Pure Base 500

Moderan i tih

Novo kućište be quiet!-a minimizira prostor koji zauzima te kućištu daje novi, moderni dizajn, a povrh svega iznutra je obloženo materijalom za izolaciju zvuka.

Pure Base 500 novo je kućište koje se bori s konkurencijom u mid-range segmentu. Dolazi u više verzija i boja, od kojih nam je na test došla predivna bijela. Ostale opcije su u crnoj ili metalno sivoj boji. Također postoje opcije s kaljenim staklom, poput naše, ili pak s obje metalne strane s kojima dobivate unutrašnjost potpuno obloženu materijalom za izolaciju buke.

Kućište je nešto kraće, no s malo većom širinom, koja nudi dovoljno prostora za različite hladnjake na zrak, kao i veće radijatore za vodena hlađenja. U originalnom paketu dobivate i dva 140 mm ventilatora, Pure Wings 2 be quiet!-a, koji proizvode vrlo malo buke, a tjeraju solidnu količinu zraka kroz kućište.

Mi ipak savjetujemo još jedan 140 mm ventilator za usis kako bi se stvorio pozitivan pritisak i spriječio ulazak prašine. Gornji dio kućišta dolazi s poklopcem ispod kojeg ima urez za instalaciju još dva ventilatora dimenzija 140, što znači da ovdje možete postaviti i solidno vodeno hlađenje.

 

Prednji i gornji ventili, naravno, imaju i lako skidajuće filtere za prašinu, gdje se i očekuje instalacija usisnih ventilatora.

Kućište je izvana atraktivnog dizajna bez oštrih rubova sprijeda, gdje je plastika lagano zakrivljena. Prednja strana iznutra, naravno, ima izolacijski materijal, dok se zrak uvlači iz rubova. Prilično su tanki, što znači da protok zraka sprijeda nije idealan. Sprijeda stanu dva do tri ventilatora, ovisno o njihovim dimenzijama.

Straga, iza matične ploče, možemo ugraditi dva standardna tvrda diska, a na zid između dvije strane ima mjesta i za dva SSD-a. Pored standardnih diskova ima dovoljno mjesta i za bilo koju veličinu napajanja, a zahvaljujući odjeljku napajanja s fiksiranim žicama neće biti problem sakriti.

Naravno, bijelo kućište otvara atraktivne mogućnosti s LED rasvjetom, koje ćemo svakako istražiti.

Više informacija

  • Model: Pure Base 500
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Kvaliteta: 5
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: be quiet!
  • Podržane matične ploče: ATX, ITX, mATX
  • Hlađenje: Mdax. visina hladnjaka: 190 mm Prednji podržani radijatori: 120 / 140 / 240 / 280 / 360 mm Krovni podržani radijatori: 120 / 240 mm Stražnji radijator: 120 / 140 mm Filteri za prašinu: Prednji, donji
  • Plus: Izolacija zvuka, vanjski dizajn, dimenzije
  • Minus: Mali usisni otvori
  • Ustupitelj i cijena: be quiet! www.bequiet.com Cijena: 692,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za be quiet! Pure Base 500

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

be quiet! Pure Base 500 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.