Fractal Design Meshify C: Obuzdana snaga - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Fractal Design Meshify C: Obuzdana snaga

Fractal Design Meshify C: Obuzdana snaga

Fractal design je poznat po svojim kućištima te se ističe visokom kvalitetom, kao i jedinstvenim, zanimljivim i minimalističkim dizajnom koji ima mnoge fanove diljem svijeta.

Svi znamo da implementacija LED rasvjete povećava vrijednost računala za barem 100%, no Fractal se odlučio držati svog uspješnog pristupa te je njihov novi Meshify C nastavak te ideje. Jedina svijetla točka na kućištu je gumb za paljenje koji svijetli laganom plavom bojom te nešto jačim titranjem označava rad vašeg tvrdog diska. Lijeva strana otvara odličan pogled na komponente zahvaljujući zatamnjenom kaljenom staklu koje će osigurati da će, ako se odlučite na unutarnju rasvjetu, ona biti ugodna za gledanje te rasvjeta neće biti previše blještava za večernji gaming. Desna strana je klasična ravna metalna ploča koju drže dva vijka. Lako ih se odvije rukama te su dizajnirani tako da ostanu na stranici kućišta kako ih ne biste morali loviti po sobi.

Stražnja strana je standardan izgled koji podržava instalaciju jednog 120 mm ventilatora ili hladnjaka vodenog hlađenja te ga je moguće micati uzduž kako ne bi smetao eventualnoj ugradnji vodenog hlađenja na gornjoj strani kućišta. Vijci koji drže PCI kartice nalaze se s unutarnje strane kućišta, što nam se svidjelo jer vanjskoj strani daje atraktivan neprekinut izgled. Gornji dio kućišta prekriven je filtrom za prašinu od perforiranog metala koji se s kućištem spaja magnetom te mu daje ekstra lakoću čišćenja. Gornja strana podržava do dva ventilatora od 120 ili 140 mm te shodno tome radijatore veličine 240 ili 280 mm.

Tako dolazimo do prednje strane, po kojoj je ovo kućište i dobilo ime. Riječ je o atraktivnom dizajnu od perforiranog metala izvijanog pod različitim kutovima te se na njegovoj površini svijetlo lomi u zanimljiv oblik nalik na referentni dizajn nVidijinih grafičkih kartica koji je također teško ne zamijetiti. Iza tog sloja metala nalazi se još jedan sloj, klasičan filtar prašine koji služi da se uhvati sve što bi eventualno prošlo kroz prvi sloj metala. Zrak u kućište mogu vući do tri 120 milimetarska ventilatora ili dva od 140 mm. Kada pričamo o radijatorima za vodeno hlađenje, tu se mogu smjestiti 120 mm, 240 mm, 360 mm, 140 mm te 280 mm. Donja strana također osim napajanja podržava jedan ventilator. Uz samo kućište dobivaju se dva Fractalova ventilatora, jedan straga za izbacivanje toplog zraka te jedan sprijeda za usisavanje svježeg zraka. Preporučamo kupnju još jednog usisnog ventilatora kako bi stvorio pozitivan pritisak zraka u kućištu da se izbjegne ulazak prašine kroz brojne rupice na ovoj kanti.

Sama unutrašnjost kućišta podržava ATX i manje veličine matičnih ploča te se ne vide držači za tvrde diskove, što je omogućilo kraći dizajn od standardnog. Tvrdi diskovi se mogu staviti kod odjeljka za napajanje, njih najviše dva dimenzija 3.5“, dok za diskove dimenzija 2.5“ postoji nosač sa stražnje strane matične ploče koji ih može držati još tri. Prostora za vodeno hlađenje ima pregršt, a suptilno LED osvjetljenje može upotpuniti vizualni doživljaj, pogotovo zahvaljujući strani od kaljenog stakla. Kad smo već kod toga, maksimalna visina hladnjaka procesora je 172 mm, što bi trebalo zadovoljiti i zahtjevnije korisnike.

Mjesta za provođenje kablova ima sasvim dovoljno i nismo imali nikakvih problema s njegovim slaganjem, a rupe za spajanje na matičnu ploču, kao i grafičku karticu, solidno su raspoređene s puno prostora za manevriranje.

Jedini minus koji možemo naći je cijena koja lagano prelazi i duplu vrijednost nekih konkurentskih rješenja, no to je standardan Fractalov pristup za koji garantiraju i veću kvalitetu izrade.

Više informacija

  • Model: Fractal Design Meshify C
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: Fractal Design
  • Dimenzije, težina: 409 x 217 x 453mm, 6.5 kg
  • Plus: Atraktivan izgled, kaljeno staklo, moderna unutrašnjost
  • Minus: Cijena, Malo USB portova sprijeda
  • Ustupitelj i cijena: Microline, www.microline.hr 806,00 kn
  • Max. visina hladnjaka: 172mm
  • Max. dužina grafičke kartice: 315mm
  • Prednji podržani radijator: 120/240/360mm 140/280mm
  • Gornji radijator: 120/240mm
  • Stražnji radijator: 120mm
  • Filteri za prašinu: Prednji, gornji, donji
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Fractal Design Meshify C: Obuzdana snaga

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Fractal Design Meshify C: Obuzdana snaga - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.