Be Quiet! Dark Rock Elite

Be Quiet! Dark Rock Elite

Zračni gigant

Ogroman zračni hladnjak izvrsnih performansi i atraktivnog izgleda koji omogućuje odgovarajuće hlađenje najnovijih višejezgrenih procesora uz relativno tih rad

Pomalo neočekivano, be quiet! je nedavno predstavio dva nova zračna hladnjaka visokih performansi. Novi modeli zračnih hladnjaka danas se više ne pojavljuju baš često, posebno kada govorimo o hladnjacima vrhunskih mogućnosti.

Dark Rock Elite tvrtke be quiet! je gigantski Dual Tower zračni hladnjak namijenjen hlađenju višejezgrenih modernih procesora potrošnje do 280 W. Ovaj se hladnjak ističe pozamašnim dimenzijama, besprijekornom kvalitetom izrade i relativno jednostavnom montažom. Podržava sve moderne mainstream procesore, uključujući Intelove LGA 1700 i 1200, kao i AMD-ove AM5 i AM4. Jedino nisu podržani AMD-ovi Threadripper procesori.

Dark Rock Elite uživo doista izgleda impresivno s obzirom na visinu od 168 mm i masu od 1,3 kg! U paketu s hladnjakom dobit ćete sve potrebno za montažu, uključujući dulji odvijač (prijeko potreban za montažu), kao i manju tubu termalne paste. Vizualno, hladnjak se ističe posebnim crnim premazom s keramičkim česticama. Također, jedna od zanimljivosti kod ovog hladnjaka je zaseban gornji poklopac s odgovarajućim ARGB osvjetljenjem koje izgleda vrlo efektno u radu.

Ovaj hladnjak dolazi s ukupno dva be quiet! Silent Wings 2 ventilatora promjera 135 mm. S gornje strane također nalazimo poseban prekidač kojim odabirete jedan od dva načina rada, odnosno maksimalnu brzinu vrtnje ventilatora od 1.500 ili 2.000 okretaja. Nadalje, be quiet! je ovdje implementirao inovativan način montaže prednjeg ventilatora koji uključuje mogućnost podešavanja visine kako bi se osigurala kompatibilnost s višim RAM modulima.

Za hlađenje se brine ukupno čak sedam toplovodnih cijevi koje su direktno povezene s bazom hladnjaka za bolje odvođenje topline. Performanse ovakvog rješenja su odlične, ukoliko uzmemo u obzir da je ovdje riječ o zračnom hladnjaku. Dark Rock Elite omogućuje adekvatno hlađenje najnovijih višejezgrenih procesora.

S druge strane, zahvaljujući ogromnim dimenzijama i velikoj masi, ovaj hladnjak nije pogodan za ugradnju na svaku matičnu ploču, niti će stati u manja kućišta. Također mu je cijena usporediva s nekim All-in-One vodenim hladnjacima. Međutim, ukoliko želite zračni hladnjak najboljih mogućih performansi i iznimno atraktivnog izgleda, Dark Rock Elite je odličan odabir.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Be Quiet! Dark Rock Elite

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Be Quiet! Dark Rock Elite - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.