Fractal Lumen S24 RGB

Fractal Lumen S24 RGB

Sve boje hlađenja

 Osvježena verzija Fractalovog vodenog hlađenja Lumen donosi podršku za sve najnovije Intelove i AMD-ove procesore, te se odlikuje odličnom kvalitetom izrade i više nego dobrim performansama po pitanju hlađenja. Efektno RGB osvjetljenje možete jednostavno i lako uskladiti s drugim uređajima

Poput nekih drugih proizvođača i Fractal je nedavno osvježio svoju ponudu vodenih hlađenja serije Lumen. Sada u osvježenom V2 izdanju, Fractalova Lumen vodena hlađenja posjeduju punu podršku za najnovije procesorske utore, uključujući Intelov LGA 1700 i AMD-ov AM5.  
Fractalova Lumen serija vodenih hlađenja osmišljena je kako bi ponudila odlične performanse po pitanju hlađenja uz odgovarajuće RGB osvjetljenje koje nalazimo kod Aspect ventilatora i na vrhu samog bloka za hlađenje.  

 

Usklađeno osvjetljenje 

Dostupni su modeli s dimenzijama radijatora od 240, 280 i 360 mm. Mi smo ovoga puta imali priliku testirati S24 RGB model s 240 mm radijatorom i dva najnovija Fractalova RGB ventilatora Aspect 12. 
U prodajnom pakiranju pronaći ćete sve što je potrebno za montažu hladnjaka uz podršku za sve najpopularnije procesore, uključujući Intelove LGA 1700 i AMD-ove AM5. S druge strane, nije podržana montaža na AMD-ove Threadripper procesore. Prodajni paket sadrži i neke zanimljive dodatke poput dodatne paste koja omogućuje višekratnu instalaciju.  

Vodeni blok je manjih dimenzija, promjera 67 mm i visine 43 mm. Posjeduje bakrenu bazu uz visoku razinu završne obrade. Poklopac bloka skriva ukupno šest ARGB LED-ica koje su odgovorne za vizualne efekte. Nakon što odgovarajući priloženi kabel spojite s ARGB priključkom na matičnoj ploči, RGB efekte možete podešavati i uskladiti s drugim uređajima pomoću najpopularnijih aplikacija kao što su Asusova AURA, Gigabyteova Fusion, MSI-jeva Mystic Light, Razerova Chroma, i ASRockova Polychrome. Poklopac se može zakrenuti za 90 stupnjeva, tako da logo bude vodoravno neovisno o orijentaciji montaže. 

Radijator je ukupnih dimenzija 272 mm x 120 mm x 27 mm, te je kompletno napravljen od aluminija. Ponovo moramo spomenuti kako je kvaliteta izrade vrhunska. Ovo je također vidljivo prilikom inspekcije spojeva i priključaka. Koriste se gumene cijevi duljine od 400 m uz opletenu površinu od najlona. Valja spomenuti kako je pumpa instalirana na samom radijatoru. Maksimalna brzina pumpe iznosi 4.000 RMP uz 22 dBA maksimalne buke. Pumpa ima keramičku osovinu i očekivani vijek trajanja do 50.000 sati. 

 

Hladno i dovoljno tiho 

 Lumen S24 dolazi s dva Aspect 12 RGB ventilatora. Ovdje je riječ o ventilatorima visokog protoka zraka i statičkog tlaka. U radu su se također pokazali relativno tihima. 

Fractal-Lumen-s24-RGB-2.jpg

S ovim se hlađenjem isporučuju dva Aspect 12 RGB ventilatora maksimalne brzine vrtnje od 2.000 RPM

 

Što se tiče same montaže, za Intelove procesore ćete morati koristiti odgovarajući stražnji poklopac koji je potrebno učvrstiti na matičnu ploču prije same instalacije. Nakon toga slijedi instalacija vodenog bloka. U slučaju da koristite AMD-ov AM5 ili AM4 procesor instalacija je još jednostavnija. Naime, koriste se priložene kopče za instalaciju AMD-ovih box hladnjaka.  

U svakom slučaju, Lumen S24 se iskazao odličnim performansama po pitanju hlađenja. Riječ je o kvalitetno osmišljenom i napravljenom vodenom hlađenju, što se svakako vidi na prvi pogled. Pogodno je i za overclocking svih najnovijih procesora, no pritom računajte da prilikom ovakvih avantura ventilatori neće biti osobito tihi. Svejedno. Lumen S24 RGB nikako nije bučan hladnjak. Preporučamo svakako pronaći odgovarajući balans između temperature procesora i ukupne buke koji vam najviše odgovara. 

RGB efekti su svakako dodatni plus, premda se mora reći kako nisu ništa osobito. Odnosno, ništa što već nismo vidjeli. 

 

Fractal-Lumen-s24-RGB-3.jpg

Vodeni blok relativno malih dimenzija skriva 6 ARGB LED-ica koje su odgovorne za vizualne efekte

 

Fractalovo Lumen S24 RGB vodeno hlađenje je dosta teško pronaći, a trenutno se na domaćem tržištu prodaje za 159 eura, što svakako nije malo. Međutim, zauzvrat dobivate vrlo kvalitetno vodeno hlađenje izvrsnih performansi.  

 

Više informacija

  • Model: Lumen S24 RGB
  • Ukupna ocjena: 4
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Dojam: 4
  • Proizvođač: Fractal
  • Broj ventilatora s kojima dolazi / mogućnost instalacije dodatnog: 2
  • Dimenzije radijatora: 272 mm x 120 mm x 27 mm
  • Podržani socketi: ntel LGA 1700/1150/1151/1155/1156/1200 LGA 1366/2011/2011-3/2066, AMD AM5 / AM4/FM2+/FM2/ FM1/AM3+/AM3/AM2+/AM2
  • Plus: Kvaliteta izrade, podrška za sve moderne procesorske utore uključujući najnovije LGA 1700 i AM5, atraktivno RGB osvjetljenje, performanse, relativno tih rad, jednostavna instalacija
  • Minus: nije osobito jeftino, ne podržava AMD-ove Threadripper procesore
  • Ustupitelj i cijena: Fractal, www.fractal-design.com, Cijena: 159 EUR / 1.197,99 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Fractal Lumen S24 RGB

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Fractal Lumen S24 RGB - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.