Prvi laptopi s Ryzen 5 2500U procesorom izašli na tržište - 1.0 out of 5 based on 1 vote
Prvi laptopi s Ryzen 5 2500U procesorom izašli na tržište

Prvi laptopi s Ryzen 5 2500U procesorom izašli na tržište

Dugo očekivani AMDovi APU procesori savršen su bili izbor u laptopima gdje ste povoljno htjeli imati procesor i grafiku bez dodatne grafičke kartice koji je imao bolje grafičke performanse od Intela

 

Dosadašnji mobilni APU procesori nudili su solidne grafičke performanse, no uz cijenu veće potrošnje i limitiranih mogućnosti jer ako je grafički dio radio, procesor je morao usporiti. 

Sada dolazi nova ponuda pod Raven Ridge nazivom koji svojim performansama i potrošnjom cilja na Ultrabook ponudu kojom je do sada dominirao Intel. Prema prvim informacijama, r5 2500U je 50% jači od i7-7500U u višejezgrenim zadacima, dok grafički integrirani dio APU procesora vodi GeForce 940MX za solidnih 20%, stavljajući integriranu Vega grafičku komponentu između Nvidijinih 940MX i MX150, a sve to uz manju potrošnju. Kada uspoređujemo potrošnju, za vrijeme igranja troši 16% manje od Intel + Nvidia laptopa, a čak 70% manje od AMDove ponude procesora i odvojene grafičke iz prošle generacije.  Prvi laptop s novim procesorom je HPov Envy x360 koji ima i nižu cijenu od Intelovog primjerka.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prvi laptopi s Ryzen 5 2500U procesorom izašli na tržište - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.