Procurio još jedan benchmark rezultat za Ryzen 4000 mobilnu platformu

Procurio još jedan benchmark rezultat za Ryzen 4000 mobilnu platformu

AMD je u vodstvu na polju procesora u svakom obliku te izgleda kako je na red došlo i tržište prijenosnika.

O činjenici da uskoro izlazi serija 4000 mobilnih procesora od AMD-a zna se već neko vrijeme.  Procurilo je tako već nekoliko puta o njima, no to su uvijek bili rani primjerci iako su imali iznimno dobre performanse.

Sada se na rezultatima 3DMark 11 testa našlo nekoliko rezultata nadolazećih procesora koji sjaje u usporedbi sa svojim Intelovim verzijama. AMD na mobilne čipove stavlja ZEN 2 arhitekturu sa procesorske strane te dorađenu Vega arhitekturu kada pričamo o grafici.

AMD izbacuje U seriju procesora prvo kao i Intel, a služe za pokretanje "thin and light" laptopa koji nemaju dedicirane grafičke kartice. Imati će 4, 6 ili 8 fizičkih jezgri te ovisno o modelu i Multithreading, a naravno bolji modeli će imati i bolje grafičke komponente.

Prije samih rezultata, imajte na umu da su AMD-ovi čipovi navodno testirani na 15 W TDP snage, dok intelovi ipak troše 25 W TDP snage. Naravno, ti brojevi nisu direktno usporedivi jer TDP kao metriku svaki proizvođač iskazuje sa drugom računicom.

 

 

Naravno, proizvođači laptopa druga su priča te mogu jednostavno ne staviti AMD u svoje atraktivne modele kako su to radili i do sada. Vrijeme će pokazati o kakvim se procesorima zapravo radi jednom kada dođu na tržište te ih se i mi dokopamo.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Procurio još jedan benchmark rezultat za Ryzen 4000 mobilnu platformu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.