Novi HP Envy stiže s OLED ekranom, predstavljeni i ZBook laptopi

Novi HP Envy stiže s OLED ekranom, predstavljeni i ZBook laptopi

HP je predstavio nove Envy modele osvježivši prošlogodišnje modele i tome dodao novi HP Envy 15 novi model koji se može pohvaliti novim Intel procesorima i OLED ekranom.

Uz to, HP je predstavio nove ZBook Create i ZBook Studio prijenosnike namijenjene profesionaclima poput arhitekata, grafičkih dizajnera i inženjera koji trebaju jaka računala.

OLED i novi procesori

HP Envy 15 stiže u svom najjačem izdanju s 4K OLEd ekranom. HP tvrdi da je takav ekran idealan za video blogere zbog preciznog prikaza slike kod editiranja videa. U svakom slučaju i ostali korisnici bit će sretni zbog UHD ekrana odličnog prikaza boja i kontrasta kakve inače nude OLED modeli. Uz novi ekran, Env stiže i s Intelovom desetom generacijom Core H procesora, pri čemu će najjači dostupni procesor biti Core i9. Najjača grafika također će biti prilično jaka, Envy 15 bit će dostupan s Nvidiom RTX 2060, čime ćete zapravo dobiti gaming stroj u dizajnu modernom multimedijalnog računala. I druge karaketeristike bit će prilično jake, poput NVMe SSD-a od 1 ili čak 2 terabajta. Novi Envy podržavat će WiFi 6 standard i mati će dva USB-C sučelja koji će ujedno biti i Thunderbolt. Za ovaj najjači model nije navedena cijena, no neće biti niska s obzirom da će početni iznos za Envy 15 biti oko 1349 dolara. Laptop se očekuje početkom lipnja.

envy 15 notebook. BODYpng
To nije jedini Envy u novoj seriji, pa je HP nadogradio Envy x360 15 koji je predstavljen prošle godine, a sada će dolaziti s jačim AMD Ryzen 4000 i Intel Core-H procesorima desete generacije.
Envy X360 15 neće imati najjače konfiguracije s i9 procesorom i terabajtnim SSD-om, ali će i cijena biti niža, pa će modeli s Intelovim procesorima kretati od 849, a s AMD-ovim 699 dolara.
Slične nadogradnje doživjeli su i Envy 13, Envy x360 13, pri čemu će obična trinaestica dobiti i opciju s 4K ekranom.

Hp envy 13 body
Najranije će korisnici moći doći do Envy 17 prijenosnika, koji je u SAD-u već u prodaji. Njemu je HP smanjio gabarite i nadogradio ga novom serijom Intelovih procesora, a početna cijena bit će 1099 dolara.

ZBoook noviteti

Novi ZBook Studio i Create prijenosnici stižu u čvrstom aluminijskom kućištu i izravno ciljaju na MacBook Pro konkurenciju svojim mogućnostima. U odnosu na prošlu generaciju ZBook mobilnih radnih stanica, HP je pripremio 22% manje uređaje koji dolaze s do UHD rezolucijom ekrana. Laptopi su identičnog dizajna i izrade i moći će se konfigurirati do i9 ili Xeon procesora, a glavna razlika je što Studio verzija stiže s Nvidia Quadro grafičkim karticama, dok će Create modeli dolaziti s GeForce RTX karticama koje su nominalno gamerske.

zbook final body
Kao i Envy modeli, Zbook bi prema tvrdnjama ovisno o korištenim aplikacijama mogli doseći autnomiju baterije od 17,5 sati.
S obzirom na situaciju s pandemijom COVID-19 bit će zanimljivo vidjeti hoće li ovi strojevi i do nas stići u lipnju.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi HP Envy stiže s OLED ekranom, predstavljeni i ZBook laptopi - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.