OpenAI tvrdi da njihov GPT-4o model može komunicirati kao stvarna osoba

OpenAI tvrdi da njihov GPT-4o model može komunicirati kao stvarna osoba

OpenAI je u ponedjeljak najavio GPT-4o, potpuno novi model umjetne inteligencije koji tvrtka tvrdi da je korak bliže "mnogo prirodnijoj interakciji čovjeka i računala." Novi model prihvaća bilo koju kombinaciju teksta, zvuka i slika kao ulaz i može generirati izlaz u sva tri formata. Također je sposoban prepoznati emocije, dopušta vam da ga prekinete usred govora i gotovo odmah reagira tijekom razgovora, poput ljudskog bića.

"Posebna stvar kod GPT-4o je što donosi inteligenciju razine GPT-4 svima, uključujući naše besplatne korisnike," rekla je Mira Murati, glavna tehnološka direktorica OpenAI-a, tijekom prezentacije uživo. "Ovo je prvi put da napredujemo velikim korakom kada je u pitanju jednostavnost korištenja."

Tijekom prezentacije, OpenAI je demonstrirao GPT-4o uživo prevodeći između engleskog i talijanskog jezika, pomažući istraživaču u rješavanju linearnih jednadžbi u stvarnom vremenu na papiru te pružajući upute o dubokom disanju drugom izvršnom direktoru OpenAI-a samo slušajući njegovo disanje.

Slovo 'o' u GPT-4o označava 'omni', što je referenca na multimodalne sposobnosti modela. OpenAI je rekao da je GPT-4o treniran na području teksta, vizualnog sadržaja i zvuka, što znači da su svi ulazi i izlazi obrađeni istom neuronskom mrežom. Ovo je drugačije od prethodnih modela tvrtke, GPT-3.5 i GPT-4, koji su korisnicima omogućavali postavljanje pitanja jednostavnim govorom, ali su zatim taj govor prenosili u tekst. To je uklanjalo ton i emocije te usporavalo interakcije.

OpenAI novi model čini dostupnim svima, uključujući besplatne korisnike ChatGPT-a, tijekom sljedećih nekoliko tjedana te također objavljuje desktop verziju ChatGPT-a, prvo za Mac, koju će plaćeni korisnici imati pristup od danas.

Najava OpenAI-a dolazi dan prije Google I/O, godišnje konferencije za razvojne programere tvrtke. Nedugo nakon što je OpenAI otkrio GPT-4o, Google je najavio verziju svog AI chatbota Gemini s sličnim mogućnostima.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.