Acer u pregovorima za dizajn, promociju i proizvodnju Starbreezevog VR uređaja

Acer u pregovorima za dizajn, promociju i proizvodnju Starbreezevog VR uređaja

Starbreezeov VR uređaj pod imenom StarVR postaje jedan korak bliži prema izdavanju na tržištu.

Švedska kompanija još početkom godine najavila je planiranje otvaranje VR igraonica na proljeće ili ljeto ove godine u Americi. Ovaj projekt poznat je pod kodnim imenom Project StarCade.

Igraonica će koristiti vlastite kompanijine hardvere, tj. StarVR sustav. Upravo njihov StarVR sada bi mogao naći lakši put do tržišta zahvaljujući Aceru. Zajedno su potpisali pismo namjere kojim žele osnovati zajedničku kompaniju koja će dizajnirati, proizvoditi, promovirati i stavljati na tržište ovaj vrhunski VR HMD.

img positiontrackingtop

StarVR HMD s tehničke strane ima dva quad HD panela od 5,5-inča, rezoluciju od 5120x1440 (2560 x 1440 po oku), FOV (Vidno polje) od 210 stupnjeva (što je više od 75 posto ljudskog vidnog polja) i osvježavanje od 60 Hz. Tu je i markerski sustav koji omogućava praćenje pozicije od 360 stupnjeva headseta i perifernih uređaja u virtualnom svijetu, šest stupnjeva slobode u pravom vremenu i IMU i optički senzor za što manju latenciju. Posjeduje kontrolere s ugrađenim akcelerometrom, žiroskopom i magnetometrom, čiji pokret (tj. QR kod otisak) prati vanjska kamera. Prošle godine su i objavili akviziciju i partnerstvo s InfinitEye i Tobiijem koji radi na rješenju za praćenje pokreta očiju. Tobiijeva eye-tracking senzor tehnologija planira se ugraditi unutar uređaja.

StarVR 1

U usporedbi s konkurentima Riftom i Viveom koji izlaze ove godine, njegov hardver nadmašuje ih u gotovo svemu. Oba imaju rezoluciju od 2160x1200 (1080x1200 po oku) i FOV od 110 stupnjeva. No, imaju i veću brzinu osvježavanja koje iznosi 90 Hz.

Iako je ovo tek pismo namjere za početak dogovora za konačnu suradnju, ono ne mora značiti i da će doći do osnivanja. No pošto se radi o ozbiljnim kompanijama, sigurno će uskoro doći i do pune suradnje. U svakom slučaju, ovo bi bio veliki korak za StarVR, koji bi zahvaljujući ovoj suradnji mogao doći i prije nego što se očekivalo.

Sam Starbreeze je nedavno i premijerno pokazao svoje prvo VR filmsko iskustvo "Cockatoo Spritz" na filmskom festivalu u Cannesu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer u pregovorima za dizajn, promociju i proizvodnju Starbreezevog VR uređaja - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.