Acer predstavio nove laptope na Computex 2023 sajmu

Acer predstavio nove laptope na Computex 2023 sajmu

Predator Triton 16 je tanki gejmerski laptop koji će uspješno obavljati i sve poslovne zadaće, a Swift Edge 16 je ultra lagani laptop s vrhunskim OLED ekranom.

Computex je jedan od najvećih tehnoloških sajmova u svijetu sa specifičnim naglaskom na hardver u računalnoj industriji. Već smo pisali o novom laptopu kojeg je iznjedrilo partnerstvo između MSI-ja i Mercedes-AMG Motorsporta.

Osim njih, i Acer se okušao u kategoriji tankih gaming laptopa. Uz to, predstavili su i ultra lagani Swift Edge 16 (svega 1.23kg) s odličnim 16 inčnim 16:10 3,2K OLED panelom koji može prikazati više od milijardu boja uz brzinu osvježavanja zaslona od 120 Hz.

Swift-Edge-16-SFE16-43-03.jpg

Osim što je lagan, Acer je i ovaj model napravio izrazito tankim s primamljivom debljinom od 12.95mm. U njega su uspjeli upakirati AMD-ov procesor iz Ryzen 7040 serije s do 32GB DDR5 memorije i 2TB SSD pohrane podataka.

Iz Acera se također hvale i s TwinAir sustavom hlađenja i „najbržim Wi-Fijem dosad“.

Naravno svi ti superlativi dolaze i uz određenu cijenu – Swift Edge 16 kreće u srpnju u prodaju, a osnovni model će koštati 1.199 eura.

Poslastica za gejmere

Fanovi Acerove Predator linije bit će oduševljeni računalnom snagom koja je upakirana u ovako kompaktan dizajn – 7mm deblji u odnosu na Swift Edge 16 (19.9mm). S druge strane, nekima će se možda svidjeti jer je gaming laptop koji ne izgleda kao standardni laptop – nema klasične crne boje niti ogromne količine RGB osvjetljenja.

PREDATOR-TRITON-16-PT16-51-02.jpg

Stoga će ga neki možda koristiti kao poslovni laptop, ali će i uživati u činjenici da mogu na njemu i zaigrati ako požele. Predator Triton 16 će sve gejmerske obaveze odraditi bez većih problema zahvaljujući 13. generaciji Intel Core procesora, Nvidijinoj GeForce RTX 4070 grafičkoj kartici i 32GB DDR5 radne memorije.

PREDATOR-TRITON-16-PT16-51-04.jpg

Acer se Predator Triton 16 hvali i zbog njegova 16 inčnog panela s brzinom osvježavanja zaslona od 240 Hz, DCI-P3 100% gamutom boja i podrškom za Nvidia Advanced Optimus.

I kod ovog modela se hvale hlađenjem, znajući da je kod gaming laptopa ključni element po pitanju koliko će krajnji korisnici moći uživati u igranju na takvim laptopima.

Prodaja Acerova Predator Triton 16 laptopa kreće u rujnu, a iako se ne radi o najskupljem gaming laptopu na tržištu, njegova cijena će odlučiti kako ovo nije uređaj za svakoga – 1.799 dolara za američko tržište, odnosno 2.299 eura za europsko.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer predstavio nove laptope na Computex 2023 sajmu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.