Acer predstavio svoju gaming handheld konzolu Nitro Blaze 7

Acer predstavio svoju gaming handheld konzolu Nitro Blaze 7

Mogao bi predstavljati izazov za Steam Deck i ROG Ally, ako cijena bude korektna.

Utrka za prijenosne gaming PC uređaje postaje sve žešća. Acer je također najavio prijenosnu konzolu, Nitro Blaze 7. Specifikacije su prilično dobre, pa bi ovo moglo ozbiljno konkurirati Steam Decku.

Okrenimo se prvo zaslonu. Kao što ime sugerira, Nitro Blaze 7 ima sedam-inčni FHD IPS zaslon s frekvencijom osvježavanja od 144 Hz. Ta frekvencija osvježavanja je bolja od originalnog Steam Decka, pa čak i novijeg OLED modela. Ipak, Acerov uređaj koristi LCD zaslon osjetljiv na dodir, a ne OLED. Veličina zaslona je usporediva sa Steam Deckom i mnogim drugim prijenosnim konzolama koje su se pojavile posljednjih godina.

acer-nitro-blaze-7-za-vidilab-2.jpg

Stvarne specifikacije ovdje su prilično impresivne. Acer Nitro Blaze 7 uključuje AMD Ryzen procesor iz serije 8040, s do 39 AI TOPS (bilijuna operacija u sekundi) i 16 GB RAM-a. Integrira se s AMD FreeSync tehnologijom i dolazi s do 2 TB prostora za pohranu. Diskovi se brzo pune na ovim uređajima, pa tih 2 TB izgleda jako privlačno. Samo jedna AAA igra može zauzeti 100 GB ili više.

Radi se o uređaju s Windows 11 operativnim sustavom, ali koristi nešto što se zove Acer Game Space. Izgleda da je to neka vrsta sučelja koje čini navigaciju po biblioteci sličnijom konzolama. Također postoji prečac koji odmah otvara biblioteku. Kupci dobivaju tri besplatna mjeseca za PC Game Pass, što je uvijek lijepo.

Podržava Wi-Fi 6E i USB-C. Tu je čak i microSD utor za dodatnu pohranu. Inače, ima iste tipke i raspored kakve bi se očekivalo od moderne prijenosne gaming konzole. Acer kaže da će konzola biti puštena na tržište uskoro, ali nije najavio točan datum. Također, tvrtka nije otkrila cijenu. Nadajmo se da će biti konkurentna.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.