Sony proširuje svoju X liniju smartfona s XA Ultra fokusiranim na selfie slikanje

Sony proširuje svoju X liniju smartfona s XA Ultra fokusiranim na selfie slikanje

Sony je službeno predstavio novi smartfon s velikim ekranom od šest inča.

Japanska kompanija je prekinula Z seriju svojih smartfona, a trenutno kruže glasine da bi mogao prekinuti i sa svojom C i M serijom mobitela. Time se neslužbeno daje do znanja da bi Sony mogao imati smartfone samo pod X serijom. Informacije o cijeni i dostupnosti ove serije smartfona kompanija je i službeno objavila početkom svibnja.

U vidu toga, nova X linija dobiva novog člana pod imenom XA Ultra koja je fokusirana na snimanje selfie slika. XA Ultra sadrži šest inčni 1080p ekran s gustoćom piksela od 367 ppi. Edge-to-edge ekran ugrađen je u metalni okvir, dok se ispod "haube" krije Mediatekov Helio P10 čipset i 3 GB RAM-a. Njihov mid-range mobitel sadrži internu pohranu od sad već standardnih 16 GB, s mogućnošću proširenja putem microSD kartice do 200 GB.

Xperia XA Ultra 2

Oba dvije kamere imaju LED flash i Exmor RS senzor. Stražnja kamera ima 21,5 MP s hibridnim autofokusom. Glavni fokus ovog smartfona ipak je prednja kamera koja ima 16 MP i OIS (optički stabilizator slike). Podržava gesture shutter, što označava mogućnost slikanja pokretom ruke.

Dolazi s baterijom od 2700 mAh, koji prema kompaniji može izdržati i do dva dana rada (osim ako korisnik ne provodi puno vremena na zahtjevnim igrama). Posjeduje i opciju brzog punjenja, a za samo deset minuta punjenja može izdržati i do 5 i pol sati. No Quick Charger UCH12 se treba dodatno nabaviti. Dimenzije su mu 164 x 79 x 8.4 mm, dok je težina od 202 grama. Radi na novom Android 6.0.1 Marshmallow sustavu. Dostupan će biti u srpnju u tri varijante: crna, bijela i zlatna.

Xperia XA Ultra 3

 

Za sada nema informacija o njegovoj cijeni, no navedeno je kako se radi o mid-range uređaju, pa se očekuje i cijena u tom rangu. Našu recenziju njihovog Xperia M5 smartfona možete pročitati na ovoj stranici.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony proširuje svoju X liniju smartfona s XA Ultra fokusiranim na selfie slikanje - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.