Sony objavio informacije o cijeni i dostupnosti Xperia X serije mobitela za Europu

Sony objavio informacije o cijeni i dostupnosti Xperia X serije mobitela za Europu

Divizija Sonya za mobitele službeno je najavila mogućnost prednarudžbe za Xperia X seriju za europsko područje.

Nakon što je nova linija Sonyevih smartfona premijerno predstavljena na zadnjem MWC-u, sada je i ona slućbeno dostupna i za prednardužbu.

Sony je predstavio tri uređaja iz svoje nove X serije: Xperia X, Xperia X Performance i Xperia XA. Sva tri imaju zakrivljene staklene ekrane od pet inča.

xperia x slideshow 02 desktop

Xperia X

 

Od procesora prisutni su Snapdragon 820 (Xperia Performance), Mediatek Helio P10 (Xperia XA) i Snapdragon 650 (Xperia X). Model X i X Performance imaju po 3 GB RAM-a i 32 GB interne pohrane, dok model XA ima 2 GB RAM-a i 16 GB pohrane (proširiva microSD karticom). X Performance je različit od svojih "kolega" po tome što je vodootporan (IP68 certifikat).

xperia x performance slideshow 01 desktop

xperia x performance slideshow 04 desktop

Xperia X Performance

 

Također, zajedno s X modelom ima stražnju kameru s hibridnim autofokusom od 23 MP i prednju od 13 MP sa senzorima za slabo osvjetljenje. Tu su još i stereo zvučnici i senzor za otisak prsta. Za svaki od modela ponuđene su i različite opcije boja poput ružičaste, zlatne, crne i bijele.

xperia xa slideshow 02 desktop

Xperia XA

 

Sony Xperia XA je slabija po specifikacijama, pružajući ekran od 720p rezolucije, 13 MP stražnje i 8 MP prednje kamere koje imaju hibridni autofokus i senzor za slabo osvjetljenje kod selfie slika.

Što se tiče cijena, Xperia X košta 599 eura (oko 4.506 kn), dok XA model 299 eura (oko 2.249 kn). Prvi model se očekuje u svibnju, dok drugi u lipnju.

X Performance potvrđen je za europsko tržište, dolazeći u Francusku, Italiju, Španjolsku, Nizozemsku i Švedsku (u Britaniji i Njemačkoj neće biti dostupan). Dostupan će biti početkom srpnja po cijeni od 699 eura (oko 5.258 kn).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony objavio informacije o cijeni i dostupnosti Xperia X serije mobitela za Europu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.