Usporedni test: Koje gaming kućište odabrati? - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Usporedni test: Koje gaming kućište odabrati?

Usporedni test: Koje gaming kućište odabrati?

Odijelo čini računalo


Skupili smo raznovrsna kućišta namijenjena svakodnevnim računalima. Ne budite ograničeni na osnovnu ponudu, jer uz malo traženja možete naći uistinu vrhunske modele

Došlo je vrijeme da se pozabavimo vizualno najvažnijom komponentom osobnog računala. No kućišta su više od samog dizajna i njihov je odabir važan i s obzirom na ono što od svojeg računala očekujete. Tu je prvenstveno kvaliteta materijala, iako će i osnovno kućište obaviti posao. Svi se, naravno, usredotočujemo na „prednji” dio kućišta, a pod time uključujemo i stranu koja danas često stiže i u staklenom obliku. No stražnja je strana jednako važna jer o njoj ovisi koliko će lako biti postaviti sustav, kao i kasnije ga servisirati ili nadograditi sitnicama. Ne govorimo to bezveze, jer ako ste ikada vidjeli kako atraktivni RGB sustavi izgledaju straga, neće vas iznenaditi sami broj žica i kontrolera. Naime, svaki sustav ima svoj kontroler, koji često objedinjuje, primjerice, ventilatore kućišta ili vodeno hlađenje. Stražnja strana zadužena je da uspješno sakrije sve kablove bez previše nereda.
Kako smo spomenuli staklenu stranu, ideja je ponosno prikazati svoj hardver, pogotovo na gaming sceni. Idealno bi bilo da se ne napuni prašinom, poput onih horor slika kada se kućište otvori nakon nekoliko godina. S obzirom na njegov rad, praktički se radi o usisavaču zraka, pa je tako važno znati s kakvim filterima pojedino kućište dolazi, koliko ih je lako čistiti te nude li dovoljno zraka ventilatorima, a time i samom sustavu.
Na kraju, sitni dodaci koji dolaze s kućištem svakako su plus, uključujući prednje konektore, ventilatore i kojekakve držače, i primarno nas zanima trenutna tržišna ponuda u mainstream segmentu, no ubacili smo, naravno, i pokoje premium kućište kako bi se dobio bolji pogled na ponudu.

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Usporedni test: Koje gaming kućište odabrati? - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.